题目内容

【题目】By 1938, Europe had been experiencing an increased number of attacks on Jews. With no end in sight, Jewish refugee(难民) agencies requested the British government to allow them to bring in only Jewish children under 17 years of age. This was to be only temporary, until the situation in their home countries was improved.

Kindertransport, meaning “children transport” in German, was then born. Children from Germany, Austria, Czechoslovakia, Poland and other Nazi-occupied regions were transported to the United Kingdom. There they were either placed with other families or in hostels. Later, it was found that many of these children were the only survivors of their families. Nicholas Winton was among those people who helped to save Jewish children. He managed to rescue 669 children from Czechoslovakia and bring them safely to England. In 1938 around Christmas, 29-year-old Nicky was about to leave for a skiing holiday. Suddenly, Martin Blake, one of his good friends, contacted (联络) him from Czechoslovakia, asking him to travel there to help political refugees on the run from the Nazis. And Nicholas agreed.

Nicky spent his entire holiday of 3 weeks in the capital city of Prague where he saw the situation first-hand. Once back in England, he immediately started organizing the evacuation(撤离) of children from the Czech region. From advertising for the necessary permits, Nicky worked tirelessly. By August 1939, 669 children had been helped by Nicky and his friends. Haplessly, the last group of children due to leave Prague in the beginning of September could not do so— World War Ⅱ broke out, and swallowed them up.

Nicky did not discuss his particular task with his wife, Grete. It was only when she found a scrapbook in 1988, with names of the rescued children, their (lost) parents and the foster families that had taken them in, that his heroism came to light. Nicky has received several awards in Britain and the Czech Republic.

1Many Jewish children were brought to the United Kingdom because .

A. they made serious mistakes

B. they were treated badly in their own country

C. they lost their homes

D. they went to the United Kingdom to study

2Kindertransport aimed to_____.

A. help the homeless B. transfer the affected

C. save Jewish children D. stop German attacks

3We can learn from the text that Nicholas Winton _____.

A. did a lot to help Jewish children out of danger

B. knew nothing about what happened in Prague

C. always told his wife what he was doing

D. saved 669 children and their parents

4The underlined word “Haplessly” in Paragraph 4 can best be replaced by “___”.

A. Importantly B. Hopefully

C. Strangely D. Unfortunately

5Which of the following can best describe Nicholas Winton?

A. Strict but caring.

B. Proud but patient.

C. Hard-working and humorous.

D. Warm-hearted and cautious.

【答案】

1B

2C

3A

4D

5D

【解析】

试题分析本文讲述的是二战前德国以及德国占领地区很多犹太人遭迫害,犹太人只被允许他们的17岁以下的孩子可以去英国,一位英国人Nicholas Winton帮助很多捷克斯洛伐克的犹太孩子送到英国,但他一直很低调,直到妻子发现了这件事,也因此事被授予了很多奖。

1B 细节理解题。根据第一段第一句Europe had been experiencing an increased number of attacks on Jews.可知,犹太的孩子被送到英国是因为他们在本国遭到了迫害。故选B。

2C 细节理解题。根据第二段中Kindertransport, meaning children transport in German, was then born. Children from Germany, Austria, Czechoslovakia, Poland and other Nazi-occupied regions were transported to the United Kingdom.可知,kindertransport目的是救犹太的孩子。故选C。

3A 细节理解题。根据第三段中By August 1939, 669 children had been helped by Nicky and his friends.可知,Nicholas做了很多帮助犹太孩子脱离危险的工作。故选A。

4D 词义猜测题。根据文中Haplessly, the last group of children due to leave Prague in the beginning of September could not do so World War broke out, and swallowed them up.可知,这句话的意思是:最后一组孩子因为二战的爆发没能离开布拉格,所以是不幸的。A. Importantly重要地;B. Hopefully 希望地;C. Strangely 奇怪地;D. Unfortunately 不幸地,故选D。

5D 推理判断题。根据最后一段他的妻子通过剪贴簿才知道他做的事可知,他是很谨慎的,他救孩子是热心肠的。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

One day,I received a call from a colleague.He was about to give a student a zero for his answer to a physical problem,while the student claimed a perfect score.I was elected as their arbiter(仲裁人).I read the examination problem,“Show how it is possible to determine the height of a tall building with the aid of a barometer(气压计).” The student had answered,“Take the barometer to the top of the building,attach a long rope to it,lower it to the street,and then bring it up and measure the length of the rope.The length of it is the height of the building.”

The student had really answered the question completely,but the answer didn’t confirm his competence in physics.I suggested the student try again.I gave him six minutes to answer the question,warning that the answer should show some knowledge of physics.Five minutes later,he said he had many answers and dashed off one,which read “Take the barometer to the top of the building and lean over the edge of the roof.Drop the barometer,timing its fall with a stopwatch,then use the physical formula(公式)to calculate the height of the building.”

At this point,my colleague had to accept it,and then the student made almost full marks.I couldn’t help asking the student what the other answers were.He listed many others,and then added,“Probably the best one is to take the barometer to the administrator and say to him,‘Sir,here is a fine barometer.If you tell me the height of the building,I will give it to you.’”

Then,I asked the student if he really did not know the conventional answer to this question.He admitted that he did,but said that he was fed up with high school and college instructors trying to teach him how to think.

The name of the student was Bohr who later was famous all over the world.He won the Nobel Prize in Physics in 1922.

【1】The student got a zero at the beginning because .

A.the teacher wasn’t satisfied with him

B.his answer wasn’t complete or correct

C.the teacher didn’t fully understand his answer

D.his answer didn’t show his knowledge of physics

【2】We know from the passage that .

A.the student knew the expected answer

B.the administrator told Bohr the height

C.the author preferred Bohr’s last answer

D.the teacher was a very stubborn person

【3】We can learn from the passage that .

A.instructors can teach students how to think

B.arbiters can help students to get high scores

C.students should be given more freedom in thinking

D.teachers should make students use physical formulas

【4】What was Bohr’s attitude toward his schooling?

A.Optimistic. B.Critical.

C.Approving. D.Pessimistic.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Improve Eyesight Naturally

Eyes are important for everybody. You must take care and try everything in your hand to keep them in good condition. Here are some of the tips to improve your eyesight naturally.

【1】 Strain is known to be a factor in many health conditions and eyestrain(眼疲劳) is no exception. Try meditation, yoga or other methods of stress relief to improve your vision and overall health.

Sit upright in a comfortable chair. 2 Cup your hands so that there is no pressure on your eyes. Let your fingers rest across your forehead. There should be no light entering your eyes. Palming(手掌按摩)should be done for a period of 5 to 10 minutes to start. Palming should be relaxing. It may help to do palming in a darkened room.

3 It will unpleasantly affect your eyesight, which affects the eyes by producing a larger amount of insulin (胰岛素) in the blood. Therefore you shouldn’t be having much fruit juice or something that contains a lot of sugar.

The only exercise most eyes get is that daily rubbing we give them when we're tired or suffering from eyestrain. But eye exercises are actually good for your eyes and can improve your vision. 4 Blink as fast as you can for a few seconds then close your eyes tightly, open and repeat. Do this exercise 3 to 4 times daily.

You probably hear that statement all the time but eating the right foods are necessary to good health. 5 Foods that are high in fiber, vitamin C, D and beta carotene as well as other vitamins and minerals can help improve your vision. Here are a few foods that can be beneficial to good vision: carrots, eggs, blueberries, spinach, kale, grapes, and fresh garlic.

A. Reduce eyestrain.

B. Keep your eyes moist(湿的).

C. Sugar is your eye’s worst enemy.

D. Give your eyes a workout with the following exercise.

E. You may not be aware that your diet affects your vision but it does.

F. Close eyes and cover them with the palms of your hands.

G. Be sure to get plenty of sleep so your eyes don’t strain to stay open during the day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网