题目内容

14.I've always wanted to start my own business.I've always wanted to start working for myself.Yet I didn't make that decision.I finally got started instead of thinking about it or putting it off.And I made it.Maybe you've not started on something important to yourself.Maybe you can relate to what I'm saying,and you feel you've been slacking(松懈的)off for too long.You had better get started nowIt's better than thinking about it.(36)B
1.It's better than thinking about it.
(37)FBut thinking can also be dangerous when you do too much of it.You can think as much as you like,but thinking isn't going to change the situation.In fact,thinking isn't going to change anything.(38)CYou won't go anywhere,as if you're a human statue.So you had better get started now.
2.It's better than never taking action.
Do you want to be the man or the woman who never does anything?Do you want to be the man or the woman who never gets started?(39)DYou won't regret it.
3.(40)A.
How long are you going to dream about getting started?How long are you going to dream about how wonderful it'll be when you do take action?And how long are you going to dream about how much of a difference it'll make to your life?There's only so much dreaming you can do before you have to turn that dream into action.A dream without action is a fantasy,destined(注定)to never come true.

A.It's better than dreaming about doing it.
B.Here's why getting started is the best way to get started.
C.Thinking will just keep you in the same position you're already in.
D.Take action and get out of your own head.
E.You can adjust your actions along the way.
F.Thinking about something before you do it is a great quality to have.
G.It's better to make a mistake than do nothing at all.

分析 本文是一篇选句填空阅读,属于说明文,我一直想开始自己的事业.我一直都想为自己开始工作.我没有做出这个决定.我终于开始了,而不是考虑它,或者把它放下. 也许你没有开始对自己重要的事情.本文以此展开,主要讲述了行动的重要性.

解答 36-40 BFCDA
36.考查句意理解及上下文联系.句意:这就是为什么入门是最好的入门方式.根据Maybe you can relate to what I'm saying,and you feel you've been slacking(松懈的)off for too long.You had better get started nowIt's better than thinking about it可知,你觉得你已经松懈太久了,你现在开始比想更好.故B符合语境.故选B.
37.F.考查句意理解及上下文联系.句意:在做这些事情之前,考虑一些东西是一个很好的品质.根据But thinking can also be dangerous when you do too much of it.可知,但是考虑太多也是危险的.故F符合语境.故选F.
38.C.考查句意理解及上下文联系.句意:思考只会让你处于你已经拥有的同一位置.根据You won't go anywhere,as if you're a human statue.So you had better get started now.可知,你不会去任何地方,好像你是一个人类的雕像,所以你现在要开始做.故C符合语境.故选C.
39.D.考查句意理解及上下文联系.句意:采取行动,摆脱自己的头脑.根据上文Do you want to be the man or the woman who never does anything?Do you want to be the man or the woman who never gets started?可知,你想成为从未做过任何事情的男人还是女人?你想成为从未开始的男人还是女人?以及下文You won't regret it.可知,你不会后悔的.故此处D符合语境.故选D.
40.A.考查句意理解及上下文联系.句意:这比只是梦想好得多.根据A dream without action is a fantasy,destined(注定)to never come true.可知,没有行动的梦想是一个奇迹,注定不会实现.故A符合语境.故选A.

点评 本文是一篇选句填空阅读,题目主要考查文章内容理解以及上下文联系.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关题目
9.Mom wanted only one thing for her birthday."Can you find me another copy of this song?"she asked,and handed me a worn-out cassette tape.I knew exactly what was recorded on it:My Redeemer(救世主).I heard the song played at least a thousand times while growing up.After so many years,the cassette tape was too worn out to be used.I promised her I would find a replacement.My Redeemer became Mom's favorite song after my younger brother Tim was killed by a drunk driver in 1973.The only thing that helped her calm down was the soulful sound of My Redeemer from the local radio station.
We recorded it on a cassette tape so she could listen to it any time she wanted but none of us knew who the soloist (独唱者) was.These days,I thought the song would be easy to find out.I went home and searched the Internet.Several songs with that title popped up,but none of them was the one Mom loved.I got frustrated.
Mom's birthday drew near and then one day,I was driving home,listening to our local radio station.A familiar tune came on.It was My Redeemer!As soon as I could,I phoned the station.I got a line on the soloist,who was called Alan Parks.I typed his name into Google and found his home number in South Carolina.Minutes later,I was telling him how much his recording meant to Mom.He offered to ship two CDs out to me personally.I gave his my adders.
"Red Lion,Pennsylvania?"he said."Do you know the Logans?""They are our neighbors!""I've been friends with them for 25 years,"Alan said."They'll be at my concert at York Gospel Chapel on April 17th.Would you and your mom come too?"We sure would.Mom was excited to hear Alan sing My Redeemer to her,live in concert-on the evening of her 87th birthday.

24.Why was the song My Redeemer so important to the author's mother?A
A.it could comfort her sad and painful mood.
B.It reminded her of the love from her husband.
C.It was given to her by a very important friend.
D.it was the only thing that the author's brought friend.
25.What can we learn about Alan parks from this passage?B
A.He lived in Red Lion,Pennsylvania.
B.He is a kind and warm-hearted musician.
C.He offered to give the author two cassette tapes.
D.He would sing for the author's mom on the radio station.
26.Which of the following is most surprising?C
A.Alan Parks and the author lived in the same neighborhood.
B.Alan Parks happened to get to know the author's mother.
C.The author's mother went to the concert on her birthday.
D.The author's mother became good friends with Alan Parks.
10.Space is where our future is-trips to the Moon,Mars and beyond.Most people would think that aside from comets (彗星) and stars,there is little else out there.But,since our space journey started we have left so much trash there that scientists are now concerned that if we don't clean it up,we may all be in mortal(致命的)danger.
The first piece of space junk was created in 1964,when the American satellite Vanguard I stopped operating and lost its connection with the ground center.However,since it kept orbiting around the Earth without any consequences,scientists became increasingly comfortable abandoning things that no longer served any useful purpose in space.
It is estimated that there are now over 500,000 pieces of man-made trash orbiting the Earth at speeds of up to 17,500 miles per hour.The junk varies from tiny pieces of paint chipped off rockets to cameras,huge fuel tanks,and even odd items like the million-dollar tool kit that astronaut Heidemarie Stefanyshyn Piper lost during a spacewalk.
The major problem with the space trash is that it may hit working satellites and damage traveling spacecraft.Moreover,pieces of junk may collide with each other and break into pieces which fall back to the Earth.To avoid this,scientists have invented several ways for clearing the sky.Ground stations have been built to monitor larger pieces of space trash to prevent them from crashing into working satellites or space shuttles.Future plans include a cooperative effort among many nations to stop littering in space and to clean up the trash already there.

28.What was the first piece of man-made space trash?D
A.A camera.B.A tool kit.
C.A fuel tank.D.A broken satellite.
29.Why were scientists NOT concerned about space trash in the beginning?C
A.It no longer served any useful purpose.
B.It was millions of miles away from the Earth.
C.It did not cause any problems.
D.It was regarded as similar to comets and stars.
30.Which of the following statements is true about space junk?D
A.It is huge,heavy machines.
B.It never changes position.
C.It floats slowly around the Earth.
D.It may cause problems for space shuttles.
31.What has been done about the space trash problem?B
A.Scientists have cleaned up most of the trash.
B.Large pieces of space trash are being closely watched.
C.Many nations have worked together to stop polluting space.
D.Ground stations are built to help store the trash properly in space.
2.Many French teachers and parents complain that their kids are less bright than they were.They say young people visit museums less often and spend too much time on the Internet.They only read comics(连环图画) and listen to music,and like American culture more than their own.But is this true?A recent survey shows that many French kids spend their time as other kids always have.
Most French teens love music,with 86% putting it as their top hobby,above the cinema,sport and television.
French kids read a lot and like different things,from Japanese cartoons to American novels.
Many French people worry that their children watch too many American films and listen to too much American music.
But the results of this survey show that French young people like their own culture.
As Silvia Berlin,a student from Paris,says,49."I love watching American TV,but I watch more French programmes.I love being French!"
46.Many French teachers and parentsB.
A.think their kids are as clever as they were
B.don't think their kids are as clever as they were
C.think their kids are more clever than they were
D.don't think their kids are clever at all
47.Most French teens'top hobby isD.
A.going to the movies    
B.doing sport
C.watching TV          
D.listening to music
48.The French kids like all of the following exceptA.
A.Japanese history       
B.Japanese cartoons
C.American films        
D.American music
49.The underlined sentences show French kidsA.
A.love their country
B.love their language
C.like American programs
D.like French people
50.This passage is mainly about a survey ofC.
A.French parents'complaint
B.French kid'study
C.French kids'interests
D.French teachers'complaint.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网