题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The Bronte sisters were three sisters who became famous novelists. Their lives and works are connected with the lonely moors of Yorkshire, England, where they lived. Patrick Bronte, the sisters' father, was a poor Irishman who became the parish clergyman of the small, isolated town of Haworth, Yorkshire. Bronte was somewhat strange and tended to be strict. His wife died in 1821 and her sister brought up the family out of duty, but with little love or understanding. The sisters went to several boarding schools where they received a better education than usual for girls at that time, but in a bad atmosphere.
Few jobs were available for women at that time, and the Bronte sisters, except for occasional jobs as governesses or schoolteachers, lived their entire lives at home. They were shy, poor, and lonely, and occupied themselves with music, drawing, reading and ---above all---writing. Their isolation led to the early development of their imaginations. In 1846, under the male pen names of Currer, Ellis, and Acton Bell, the sisters published a joint volume of poems.Although only two copies were sold, all three sisters soon had their first novels published.
Charlotte Bronte's most famous novel Jane Eyre (1847) is largely autobiographical . Through the heroine, Charlotte relived her hated boarding school life and her experiences as a governess in a large house. Rochester, the hero and master of the house, is fictional. Jane Eyre was enormously successful, but many readers were shocked that Rochester, who tried to make Jane his mistress, should be rewarded by marrying her. Some readers were also shocked because Jane wanted to be regarded as a thinking and independent person, rather than as a weak female.
Charlotte Bronte wrote three other novels. The first one, The Professor, was not published until 1857, after her death. Shirley (1849) is set among the labour riots of the early 1800s. Villette
(1)The underlined word “autobiographical” in paragraph 3 most probably means _______.
A.popular
B.likely to cause sympathy
C.relating to her own life
D.concerning female issues
(2)We can infer from the passage that _______.
A.the three sisters were badly treated by their step-mother
B.The three Bronte sisters were brought up in Ireland
C.Haworth was suffering high unemployment at the time of the three Bronte sisters
D.writing was not intended for women in the 19th century in Britain
(3)In many readers' eyes, Rochester, _______.
A.acted too rudely towards Jane
B.did not deserve to be Jane's husband
C.was too bad to be truthful
D.should be Jane's master as well as her husband
(4)What will probably be discussed in the coming paragraphs of this passage?
A.The other two sisters' works.
B.Charlotte Bronte's life in Brussels.
C.What is talked about in the novel, Villette.
D.Why their novels outweighed (超过)their poems.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)A
【解析】夏洛特. 勃朗特是一位以小说<简爱>而出名的英国作家.她与另外两位作家——安妮. 勃朗特和艾米丽. 勃朗特是姐妹.这三姐妹短暂而悲剧的生活与她们的小说一样有名.
(1)C词义猜测题。根据第三段第二句 Through the heroine, Charlotte relived her hated boarding school life and her experiences as a governess in a large house. 通过女主人公,Charlotte重温她讨厌寄宿学校的生活和她在一个大房子里作为家庭教师的经历。因此可推知Jane Eyre 是在叙述作者本人的亲身经历。C项符合题意。
(2)D推理判断题。A项文中未提到,排除;根据第一段第二句中England, where they lived她们住在英国,可知排除B项;根据第二段第一句Few jobs were available for women at that time,在那时女性的工作很少。但并没提到失业率高,故排除C;D项文中虽未提到,但根据第三段中Jane Eyre was enormously successful,简爱获得巨大成功,Some readers were also shocked because Jane wanted to be regarded as a thinking and independent person, rather than as a weak female.一些读者感到震惊,因为简想成为一个思想和独立的人,而不是一个柔弱女性。可知简爱并不是专门为英国19世纪的女性所写。故选D。
(3)B细节理解题。根据第三段中many readers were shocked that Rochester, who tried to make Jane his mistress, should be rewarded by marrying her. 很多读者感到震惊,Rochester娶了Jane是值得的。其实也就是在说“Rochester不应该成为简的丈夫”。故选B。
(4)A推理判断题。根据第一段第一句The Bronte sisters were three sisters who became famous novelists三姐妹都是著名的小说家。根据第三段中Charlotte Bronte's most famous novel Jane Eyre (1847) is largely autobiographical.Charlotte Bronte的著名小说“简爱”是自传体。第四段Charlotte Bronte wrote three other novels. Charlotte Bronte又写了另外三部小说。可知文章三、四段介绍了Charlotte Bronte的作品,所以推测下面应该介绍另外两个姐妹的作品。故选A。
【题目】In a society such as the United states or Canada, which has many national, religious, and cultural differences, people highly value individualism—the differences among people. Teachers place a lot of importance on the qualities that make each student special. The educational systems in these countries show these values. Students do not memorize information. Instead, they work individually and find answers themselves. There is often discussion in the classroom. At an early age, students learn to form their own ideas and opinions.
In most Asian societies, by contrast, the people have the same language, history, and culture. Perhaps for this reason, the educational system in much of the Orient reflects society’s belief in group goals and purposed rather than individualism. Children in China, Japan, and Korea often work together and help one another on assignments. In the classroom, the teaching methods are often very formal. The teacher lectures, and the students listen. There is not much discussion. Instead, the students recite rules or information that they have memorized.
There are advantages and disadvantages to both of these systems of education. For example, one advantage to the system in Japan is that students there learn much more math and science than American students learn by the end of high school. They also study more hours each day and more days each year than North Americans do. The system is difficult, but it prepares students for a society that values discipline and self-control. There is, however, a disadvantage. Memorization is an important learning method in Japanese schools, yet many students say that after an exam, they forget much of the information that they have memorized.
The advantage of the educational system in North American, on the other hand, is that students learn to think for themselves. The system prepares them for a society that values creative ideas. There is , however, a disadvantage. When students graduate from high school, they haven’t memorized as many basic rules and facts as students in other countries have..
Students in the US and 【1】 | Students in China, Japan and Korean | |
What do they value? | 【2】 | 【3】 goals and purposes |
Ways of study | working individually | listen to the teachers |
forming their own ideas and opinions | memorizing and 【4】 | |
a lot of discussion in the classroom | not much discussion | |
【5】 | Learning to think for themselves | learning much more math and 【6】 by the end of high 【7】 |
studying more hours each day and more days each year | ||
good for a society that values 【8】 ideas. | good for a society valuing 【9】 and self-control | |
disadvantages | students haven’t memorized many basic rules and facts when before 【10】 | Information is forgotten easily |