题目内容
Mother-of-three Carmen Blake called her midwife(助产师)to ask for an ambulance when she went into labor unexpectedly with her fourth child.
But the 27-year-old claims she was refused an ambulance and told to walk the 100m from her house in Leicester to the city’s nearby Royal Infirmary(医院).
Her daughter Mariah was delivered on a pavement outside the hospital by a passer-by, just before ambulance crews arrived.
Ms Blake said she started going into labor at about 7:15 am on Sunday, August 2. She said, “I phoned up the Royal Infirmary, it’s just across the road.
“I went into the bath and realized she was gong to come quickly. I didn’t think I’d be able to make it out of the bath, so I phoned the maternity(妇产科的) ward back and told them to get an ambulance out.”
They said they were not sending an ambulance and told me I had had nine months to sort out a lift.
Experienced mother MS Blake today said she knew she had to get herself out of the bath and try to get to the hospital.
Eventually MS Blake and her friends enlisted the help of a physiotherapist(理疗师) who happened to be passing on her way to work. She dialed 999 and helped deliver baby Mariah while waiting for emergency services.
Ms Blake said despite the happy ending she was upset she was told to make her own way to the hospital as, being an experienced mum, she knew she did not have the time.
Today a government spokeswoman said, “We are disappointed that Ms Blake was not happy with the advice and care she received and will of course investigate any complaint. We are pleased that both Ms Blake and her daughter are well and healthy.”
- 1.
Carmen Blake, the 27-year-old mother, gave girth to her new child Mariah
- A.in the city’s Royal Infirmary
- B.in the ambulance on her way to hospital
- C.out of the bath at home
- D.in the street on her way to hospital
- A.
- 2.
The underline3d phrase “went into labor” in the first paragraph probably means
- A.felt worried
- B.felt tired
- C.gave birth to
- D.went to sleep
- A.
- 3.
It can be inferred that
- A.there were not enough ambulance in the Royal Infirmary
- B.the story ended with a sad ending
- C.the maternity ward said Ms Blake only needed a lift
- D.the maternity ward said Ms Blake ought to call earlier
- A.
- 4.
Carmen Blake accused the Royal Infirmary of
- A.failing to send an ambulance to help her
- B.having killed her newly-born baby
- C.not taking good care of her and her baby
- D.refusing to admit her into the hospital
- A.
试题分析:文章报道了Carmen Blake感觉自己快生孩子了,打电话给Royal Infirmary请他们派救护车,但是被拒绝了,结果Carmen Blake是在去医院的途中生孩子的。
1.细节题:从第三段的句子;Her daughter Mariah was delivered on a pavement outside the hospital by a passer-by, just before ambulance crews arrived.可知 Carmen Blake是在去医院的途中生孩子的,选D
2.猜词题:从后面的unexpectedly with her fourth child.可知她要生孩子了,“went into labor” ="gave" birth to ,选C
3.细节题:从第六段的句子:They said they were not sending an ambulance and told me I had had nine months to sort out a lift.可知选 C
4.细节题:从倒数第二段的句子:Ms Blake said despite the happy ending she was upset she was told to make her own way to the hospital as, being an experienced mum, she knew she did not have the time. 可知Ms Blake 抱怨Royal Infirmary没有给她派救护车,选A
考点:考查新闻报道类短文
Parents are a child’s first teachers. But some parents never learned from good examples. In New York City, a nonprofit agency called Covenant House tries to help homeless young mothers become good parents.
The twelve or so teenagers who live at the shelter attend parenting classes four days a week. The class is called Mommy and Me. Teacher Delores Clemens is a mother of five and a grandmother. She teaches basic skills, like how to give a baby a bath and how to dress a baby depending on the season.
She remembers one student who learned from her mother not to pick up a crying baby. The mother said that would only make the child needy and overly demanding. Delores Clemens says, “that's not true. You have to hold your baby! He is crying for a reason. If you never pick him up, he's going to keep crying. Pick your baby up. Cuddle your baby. Hug him! And she started to do that. They just want a little cuddling and a little love. And it works!”
Delores Clemens says her students also learn how to be good mothers by letting themselves be mothered. Around three hundred fifty teenage mothers graduate from Covenant House's Mommy and Me class every year.
In class, with her baby son is Natasha. She lived on the streets. She is glad not only for the warmth and shelter of Covenant House. As she told reporter Adam Phillips, she is also glad for the help they offer in seeking a more secure life.
The World Health Organization says the United States has forty-one births for every one thousand girls age fifteen to nineteen. That is higher than other developed countries, as well as some developing ones. By comparison, northern neighbor Canada has fourteen births and southern neighbor Mexico has eighty-two.
1.What is the text mainly about?
|
A.Parents who are a child’s first teachers. |
|
B.A class where teens learn mothering and are mothered. |
|
C.A nonprofit agency that offers a more secure life. |
|
D.A kind teacher who help homeless young mothers. |
2.Covenant Houses’ Mommy and Me class is intended to _____.
|
A.help homeless young mothers become good parents |
|
B.provide homeless young mothers with a warm shelter |
|
C.help mothers in New York be good parents |
|
D.teach some parents how to love their children |
3.What can we know about Delores Clemens from the text?
|
A.She has a mother of five and a grandmother. |
|
B.She thinks a crying baby should be picked up and hugged. |
|
C.She teaches advanced skills on how to be good mothers. |
|
D.She is very glad for the warmth and shelter of Covenant House. |
4. According to the World Health Organization, which country has the highest births for girls age fifteen to nineteen?
|
A.Canada |
B.the United States of America |
C.Mexico |
D.Britain |