题目内容

【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
You may not know a lot of people when you start high school. Even if you know some new students, you still feel nervous that you don't know any upperclassmen (高年级学生) and teachers. How are you going to make friends among this sea of unknown faces?
Most high schools welcome new students before school actually starts. These are helpful not only because you learn your way around the buildings and get to meet some of your teachers, but also because you get to meet new students. That way, when you show up on your first day of school, you may already recognize a few familiar faces.
When you talk to people, you'll probably find that a lot of them are feeling just like you. They're all new to the school and don't know what to expect. Talking about a common concern with your classmates can help you develop friendships.
The work in high school is something freshmen are probably worried about. The work in high school builds on what you learned in middle school, giving you a more advanced knowledge of many subjects. So you may find you have more work to do or that it's a bit more challenging (有挑战性的). If you ever find your work too difficult, teachers can give you extra help.
High school also has more activities after class than middle school, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.
Middle school taught you the basics of academics, time management, and social skills while providing you with a little extra support and guidance. High school gives you the chance to learn how to be more independent (独立的) and responsible (有责任的).
(1)When new students come to school on the first day they usually feel _________.
A.proud
B.nervous
C.excited
D.happy
(2)What are new students probably worried about?
A.The learning tasks.
B.The difficulty in communication.
C.The way they deal with teachers.
D.The training in time management.
(3)The passage is written for _________.
A.new students in high school
B.new students' parents
C.middle school teachers
D.upperclassmen in high school
(4)The last paragraph is mainly about _________.
A.what you'll learn in high school
B.what you learned in middle school
C.the differences between middle school and high school
D.the importance of being more independent and responsible

【答案】
(1)B
(2)A
(3)A
(4)C
【解析】本文是一篇说明文,介绍了高中新生入学时所面临的一些问题并给出了合理的建议,同时本文还介绍了高中与初中的差异。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“you still feel nervous that you don't know any upperclassmen and teachers”可知,新生通常会在入学第一天时感到紧张。选B。
(2)考查细节理解。根据第四段中的“The work in high school is something freshmen are probably worried about.”可知,高中的学习任务是新生所担心的事情。选A。
(3)考查推理判断。根据文中多次出现的freshmen和第一段中的“ You may not know a lot of people when you start high school. ”,可知,本文是写给高中新生的。故选A。
(4)考查主旨大意。最后一段主要讲的是初中和高中在教学方面存在的差异,它们对培养学生能力的侧重点不同。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
When I was only 3 years old, my mother taught me to memorize and recite poems. She was my first teacher of the arts, and my father was the first to appreciate my performance. Even at that young age, I had a simple understanding of how art and culture affect us as human beings and how we can connect to each other through the arts, which shapes my life to this day.
When I was growing up, my parents supported my interest in taking acting classes and doing community theater. Their faith in me and the professional(专业的)training I was getting from my theater teachers gave me a sense of purpose and a sense of self-confidence. I learned what artistic achievement actually was and what hard work the business was. While many people see the rosy picture to our business, I was really learning what it would require for me to become a professional.
I became an actress, but arts education isn't just about preparing our young people for a job in the arts. I recently talked to some of the kids attending theater education. Some of them want to work in theater, and some don't. They are learning not only theater skills, but also about the world around them. They learn about discipline(纪律)and hard work and what's required and what they have to do to bring themselves to the work. They learn how they can be of service in the world through the arts. They learn how to work with a team. By studying the arts, these students are open to worlds and lives that they might not have any other way of knowing about or any other way to connect with in their lives the way they are right now.
These young people are our future. We are passing the torch to them. And I think that's one of the most important reasons why we need to foster(培养)the arts.
(1)When the writer was 3 years old, she ________.
A.learned many kinds of arts
B.did well in communication
C.recited poems to her father
D.had a deep understanding of arts
(2)What does the underlined word “rosy” in Paragraph 2 probably mean?
A.Bright.
B.Funny.
C.Terrible.
D.Hopeless.
(3)What can be inferred from the second paragraph?
A.It was hard for the writer to start business.
B.It is not easy for one to succeed in arts field.
C.Parents' faith is a must for one to be professional.
D.The writer's self-confidence led to her artistic achievement.
(4)According to Paragraph 3, which of the following statement is TRUE?
A.Attending theatre education does the kids much good.
B.Students studying the arts should travel around the world
C.Discipline and hard work are not included in arts education.
D.Arts education can only prepare the youth for jobs in the arts.
(5)What is the text mainly about?
A.Where to get arts education.
B.When kids should learn arts.
C.How to improve arts education.
D.Why arts education counts.

【题目】阅读理解
Iwas very disappointed not to be able to go to the jazz concert last Friday.Theadvertisement in the paper said that you could buy tickets at the theatre boxin Richland Hills any day between 10:00 and 4:00.Since I work from 9:00 to 5:30, the onlytime I could go to the theatre was during my 45-minute lunch break.
Unfortunately, the theatre is on theother side of the town, and the bus service between my office and RichlandHills is not very good.Butif you are lucky, you can make the round trip in 45 minutes.LastMonday.Istood at the bus stop for 15 minutes waiting for the bus, By the time I saw onecome around the corner, there was not enough time left to make the trip.
So I gave up and went back to the office.Thesame thing happened on Tuesday, and again next day.OnThursday, my luck changed.I got on a bus right away and arrived atthe theatre in exactly 20 minutes.When I got there, however, I found along line of people at the box office, I heard one man say he had been waitingin line for over an hour.Realizing I would not have enough timeto wait in line.Icaught the next bus and headed back across the town.
By Friday I realized my only hope was tomake the trip by taxi, it was expensive, but I felt it would be worth it tohear the concert.Thetrip by taxi only took 10 minutes, but felt like an hour to me.When Igot to the theatre, I was relieved to see that nobody was waiting in line.Thereason, however, I quickly discovered, was that they had already sold all thetickets.
(1)The man learned that there would be a concert last Friday.
A.from the newspaper
B.from his friends
C.from one of his work-mates
D.over the radio
(2)He tried to go to the theatre every day but managed to get there only _______.
A.once
B.three times
C.twice
D.four times
(3)One day the man took _______ to get to the theatre by bus.
A.forty-five minutes
B.fifteen minutes
C.over an hour
D.just twenty minutes
(4)The underlined word “relieved” may best be replaced by ___________.
A.surprised
B.puzzled
C.pleased
D.sorry

【题目】Television has turned 88 years old onSeptember 7, 2015, and it has never looked better. In its youth, television wasa piece of furniture with a tiny, round screen showing unclear pictures oflow-budget programs. In spite of its shortcomings, it became popular. Between1950 and 1963, the number of American families with a television jumped from 9%to 92% of the population.
As the audience got larger, thetechnology got better. Television sets became more reliable through the 1960s.The reception (接收效果)improved. The picture improved. The major networks started broadcastingprograms in color.
Even greater improvements were comingaccording to Sanford Brown, who wrote an article for the Post in 1967.Surprisingly, just about every prediction he made in the article became areality. For example: All sets in the not-distant future will be colorinstruments. He also predicted that TV sets would become smaller, simpler, morereliable and less expensive and may forever put the TV repairman out of work.Smaller sets do not, of course, mean smaller screens. TV engineers expectscreens to get much bigger. However, today’s 3-D TV is even farther away, ifit’s coming at all. There is some doubt whether the public would be eager topay for it, in view of people’s cold reception given to 3-D movies.
But the technology with the greatestpotential, according to Brown, was cable television (有线电视), whichwas still in its early stages then. As he predicted, the future of cabletelevision was highly interactive (互动的). It wasn’t cable television that gaveAmericans their electronic connection to the world, however. It was theInternet. He even foresaw the future office: using picture phones, big-screentelevisions for conferences, and computers providing information at the touchof a button.
Brown ever said, “The future oftelevision is no longer a question of what we can invent. It’s a question ofwhat we want.”
(1)What can we infer about television sets in the 1960s?
A.They were very popular with Americans.
B.The reception showed no improvement.
C.They showed black-and-white pictures.
D.They were out of order now and then.
(2)Which of the followings did Sanford Brown fail to predict?
A.Television’s good quality.
B.The invention of 3-D TV.
C.The future office’s model.
D.The potential of cable TV.
(3)What is the text mainly about?
A.The shortcomings of television.
B.The bright future of television.
C.The development of television.
D.The invention of television.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网