题目内容
18.Traditionally,fashion retailers(零售商)had four collections per year,one for each season but nowadays companies can design and manufacture (大量生产)clothes in as little as four weeks.Fast fashion means that the latest designs that appear at the fashion shows in Paris,London,etc.can be copied and shown within a month.The advantages of rapidly changing fashions are clear.Shortening the product life cycle means if a design doesn't sell well within a week,it is taken out of the shops and a new design is chosen.This is good for the manufacturer as it means vaster sales,and good for the customer as they can keep up with fast-moving trends cheaply-and every time they visit the store,there is something new.
However,there are also a number of disadvantages to this approach.One of them is the theft of ideas.Fashion houses spend a lot of time and money on new ideas,only to see these ideas copied for free by fast-fashion companies.Perhaps the greatest concern is the influence on the environment of wasted clothes.Buying twelve new sets of clothes rather than four means that more clothes will be thrown away.In addition,with fashions changing so quickly,cotton growers need to produce more cotton more cheaply,and that means using more chemicals.
At the other end of the fashion industry is designer clothing.At the same time as fast fashion is taking off in the West,Asian consumers are buying more and moer expensive,luxury brands.Many buy branded clothes just to show that they can afford them but others choose them for quality.What's your choice?We'd like to hear your comments about the fashion industry today.
32.According to the attraction of fast-fashion clothes for people?A
A.The low price.
B.The high quality.
C.The famous brand
D.The mass production.
33.Who are against fast fashion?A
A.Fashion designers.
B.Clothes producers.
C.Customers
D.Retailers.
34.What is people's biggest worry about fast fashion?A
A.It is harmful to the environment.
B.It leads to bad consumption habits.
C.It decreases fashion shows'popularity.
D.It greatly influences the planting of other crops.
35.What is the author's attitude towards fast fashion?D
A.Worried.
B.Doubtful.
C.Surprised.
D.Objective.
分析 本文主要讲述了现在的人越来越追求时尚,尤其是快速时尚,文章对其进行了简单的描述.
解答 32.A 细节题.根据文章内容,good for the customer as they can keep up with fast-moving trends cheaply-and every time they visit the store,there is something new.对于顾客而言,花费低价就能跟随潮流,而且每次去商店都有新发现,这是最吸引他们的,结合选项,故选A
33.A 细节题.根据文章内容,One of them is the theft of ideas.Fashion houses spend a lot of time and money on new ideas,only to see these ideas copied for free by fast-fashion companies.时尚工作室花费大量的时间和金钱做出来的衣服,却眼见着这些创意被其它快速时尚公司剽窃,结合选项,时装设计师是最不愿意看到这一现象的,故选A
34.A 细节题.根据文章内容,Perhaps the greatest concern is the influence on the environment of wasted clothes.Buying twelve new sets of clothes rather than four means that more clothes will be thrown away.In addition,with fashions changing so quickly,cotton growers need to produce more cotton more cheaply,and that means using more chemicals.快速时尚意味着类似于衣服的东西会很快被淘汰,而生产更多新东西会需要用到更多的社会以及自然资源.会对环境带来负担,结合选项,故乡选A
35.D 态度题.根据文章内容,根据最后一段,作者对不同人追求品牌进行了描述,并且最后问道:What's your choice?We'd like to hear your comments about the fashion industry today.想知道大众是如何看待快速时尚行业的,由此推断,作者是客观的描述了这一社会现象而言,结合选项,故选D
点评 本文是一个政治经济类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
| A. | did all the fish died,did the villagers realize | |
| B. | all the fish died; the villagers realized | |
| C. | all the fish died; did the villagers realize | |
| D. | did all the fish died; villagers realized |