题目内容

【题目】As the new semester begins, millions of college students across the country are trying hard to remember how best to write a paper or, more likely, how best to delay that paper.

Procrastination is the thief of time and a lot of students suffer form it. They can spend whole days in the library doing nothing but staring into space, eating snacks, surfing the Internet, watching videos and looking at other students sitting around them, who, most likely are doing nothing either.

Paralyzed (使失去活力) by their habit to procrastinate, they write micro blogs about their fears, asking their online friends if they sometimes have the same issue. But this does nothing to break the spell (魔咒).

According to a recent report, 95 percent of us procrastinate at some point and 20 percent of the world’s population are always procrastinating. The figures are disappointing. Procrastinators are less wealthy, less healthy and less happy than those who don’t delay. Procrastinators like to find excuses to justify their behavior, but BBC columnist Rowan Pelling says they are all wrong.

Many procrastinators tell themselves they are perfectionists who work best under pressure. Pelling says this is non sense, as work done at the last minute is more likely to have mistakes than work done on time. The behavior of procrastinators often makes them feel ashamed, inconveniences others and annoys loved ones.

Pelling also points out that procrastination feels particularly delinquent(过失的) in a society that thinks of speedy action as admirable, and, at times, even as a moral good.

Fortunately, social scientists have thrown their weight behind efforts to understand this behavioral mistake and offer strategies to control it. Piers Steel, a Canadian social scientist and author of The Procrastination Equation, believes human is “designed” to procrastinate. Nevertheless, he suggests a couple of good ways to get through the task at hand.

【1】Which behavior belongs to procrastination?

A. Never dream away the time.

B. Always complete the tasks ahead of time.

C. Never put off till tomorrow what should be done today.

D. Always wait to work until the “good mood” or “good time”.

【2】According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE?

A. Procrastination makes people waste their time.

B. Speedy action is considered as a moral standard in the society.

C. procrastinators usually complete their tasks perfectly.

D. Procrastination is common among people.

【3】What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

A. Ways to handle the study pressures.

B. Introduction to the book The Procrastination Equation.

C. More examples to illustrate procrastination

D. Measures to deal with procrastination.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】D

【解析】

试题分析:文章介绍了“拖延症”。拖延症是偷走时间的贼,有拖延习惯的学生往往花一整天时间发呆、吃零食、上网,而不完成学习任务。对于应对拖延症,加拿大的社会学家提出了一些方法。

【1】D细节理解题。They can spend whole days in the library doing nothing but staring into space, eating snacks, surfing the Internet, watching videos”可知,有拖延的毛病的学生,不会按时,甚至是提前完成任务,他们总是让时间白白流逝,排除A、B、C,故选D。

【2】C细节理解题。 Pelling says this is nonsense, as work done at the last minute is more likely to have mistakes than work done on time.”可知,当学生把事情拖延到最后一刻再去完成时,由于时间仓促,他们会出现很多错误,故选B。

【3】D推理判断题。he suggests a couple of good ways to get through the task at hand”可知,接下来会介绍社会学家Piers Steel应对拖延的方法,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are many people who say Thomas Edison invented the twentieth century. Although there are those who may disagree, yet Edison was one of the greatest inventors in America.

Born in 1847 in Ohio, Thomas Edison attended school for only three months. After his teacher said that he could not learn, Edison’s mother decided to teach him at home. There he was allowed to study the subjects that most interested him. By age ten, Edison had built a science laboratory of his own.

Edison got his first job at age twelve on the railway selling candy and newspapers. There he once saved a boy whose father was the boss of the railway station. In return the boss helped him a lot.

In his late twenties, Edison built an “invention factory” where he and his business partners could devote all their time to inventing. After improving upon the telephone, Edison created the phonograph(留声机). Although Edison did not actually invent the light bulb, he did create an electric lighting system which led to its widespread use.

Edison set up the first central electric power station in 1882, so New York became the first city in the world to have electric lights. This was the beginning of the modern world in which electricity became a way of life.

The following year, one of Edison’s engineers discovered electrons(电子), which at last led to electronics. Without electronics, we might not have radio, TV, computers, or space travel. The rest of Edison’s life was spent making and improving inventions.

Thomas Edison died at the age of eighty-four in 1931. Three days later, much of America dimmed(使暗淡) its lights in honor of the inventor—a man who had more impact (影响)on the development of present-day civilization than anyone else in history.

【1】 The passage tells us that ________.

A. Edison didn’t like to study at school

B. Edison invented the light bulb in his late twenties

C. even without electronics, we might have radio, TV, computers, or space travel

D. New York was the first city in the world to have electric lights

【2】From the passage, we can infer that _________.

A. Edison’s teacher thought Edison was not worth teaching

B. Edison’s mother stopped Edison studying at school

C. Edison didn’t invent many things in all his life

D. Edison didn’t spend his life working on these inventions when he was old

【3】Why did many Americans dim their lights when Edison died? ________.

A. Americans wanted to save more energy.

B. Americans were used to dimming their lights.

C. Americans dimmed their lights in memory of the great inventor.

D. Americans were made to dim their lights.

【4】The best title for this passage is ________.

A. Edison, a Poor Man

B. Edison, a Great Inventor

C. Edison Died at 84

D. Edison and His Childhood

【题目】Letter One

Dear Editor,

After I finish my homework, I often go online and chat with my friends. Sometimes I play Internet games. But my parents hate to see me playing games on the computer. Maybe they have heard too much news about how QQ and Internet games harm children. Once I went to a net bar to play games after school. But after that I told my parents that I was playing basketball at school. I said so because I didn’t want to make them unhappy. I feel bad about it. However, I need to rest for a while by playing computer games after studying for a long time. I really want my parents to understand that. Do foreign parents do the same to their children? Please help me.

Li Ping, Nantong

Letter Two

Dear Li Ping,

I think it’s not strange for parents to keep their children away from anything bad. Foreign parents will do the same as your parents! They may not let their children watch TV for too long a time, or like your parents, they don’t want their children to play computer games.

Talk to your parents and be honest to them, I think. Tell them what you are doing and why you are doing so to make them understand you. It’s never good to do things behind your parents’ backs. They aren’t fools as you think sometimes! Our parents seem to know what is the best for us. Remember: to be honest is the best way.

Good luck,

Rebecca

【1】From the passage we can learn that Li Ping often ________.

A.talks to his friends on the Internet

B.plays basketball after school

C.plays computer games at home

D. chats online before doing his homework

【2】The boy goes online _____.

A. to get news about QQ

B. just to have a rest

C. to show that he hates study

D. just to find some friends

【3】The underlined sentence in Letter Two means _____ ”.

A. You must do everything in front of your parents

B. You must always listen to your parents carefully

C. You should tell your parents what you do before or after doing it

D. You should not do anything to make your parents worry about you

【4】The editor thinks _____.

A. children should play computer games secretly

B. playing computer games can be very helpful to children’s studies

C. children should be honest and try to make their parents understand them

D. foreign parents don’t care for their children as much as Chinese parents

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网