题目内容
12.Every year in the first week of my English class,some students inform me that writing is too hard.They never write,unless assignments require it.(36)CHow awful it is to be able to speak in a language but not to write in it-especially English,with its rich vocabulary.(37)FWhen I meet students who think they can't write,I know,as a teacher my mission is to show them the rest of the rooms.(38)EAlso,I need to provide the opportunity in any writing activity to enhance the moral and emotional development of my students.One great way to do this is by having students write in a journal in class every day.(39)B Writing needs to be done daily,just like exercise; just as muscles grow stronger with exercise,writing skills improve quickly with writing practice daily.I often see a rise in student confidence and performance after only a few weeks of journal writing.
(40)GWhen my students practice journal writing,they are practicing for their future academic,political,and emotional lives.They build skills so that some say they might write a great novel,or the perfect love letter etc.Every day that they write in their journals puts them a step daily to fluency,eloquence(雄辩),and command of the language.
A.I need to build fluency
B.Writing ability is like strength training
C.They find the writing process painful and difficult
D.Only if you have excellent writing skill can you succeed
E.A teacher's task is to help the students build confidence in themselves.
F.Being able to speak but not write is like living in a big house and never leaving one small room.
G.Expressing oneself in writing is one of the most important skills I teach to strengthen the whole students.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了英语写作对于学生来说都很难,为了解决这个问题,我提出了一个有效的写作方法,那就是写日记.通过写日记可以提高学生的写作水平.老师也能在日记里看到他们的信心和进步,还能够使学生口才流利,写作更棒,是一个很好的方法.
解答 36.C.推理判断题.根据文章第一段"Every year in the first week of my English class,some students inform me that writing is too hard"每年我的英语课的第一周,一些学生都会告诉我,写作太难了,可知它们认为写作的过程痛苦又艰难;故选C.
37.F.推理判断题.根据文章第一段"I know,as a teacher my mission is to show them the rest of the rooms"我知道,作为一名教师,我的任务是向他们展示剩余的房间,可知能够说英语,但不会写,就像住在一个大房子,却从来没有离开过一个小房间;故选F.
38.E.推理判断题.根据文章第一段"Also,I need to provide the opportunity in any writing activity to enhance the moral and emotional development of my students"因素,我需要在任何的写作活动给他们提供机会,提高学生的道德和情感的发展;可推测一个老师的任务是帮助学生建立自信;故选E.
39.B.推理判断题.根据文章第二段"Writing needs to be done daily,just like exercise; just as muscles grow stronger with exercise,writing skills improve quickly with writing practice daily"写作需要每天做,就像锻炼一样,正如肌肉随着锻炼变得更强,写作技巧也很快提高随着每天的写作练习;可知写作和锻炼是一样的;故选B.
40.G.推理判断题.根据文章第三段"Every day that they write in their journals puts them a step daily to fluency,eloquence(雄辩),and command of the language"每一天,他们练习写作都让他们在日常交流,口才(雄辩),和语言的掌握方面更进一步,可知用写作表达自己是我教给学生的最重要的技能之一;故选G.
点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断.
| A. | which | B. | since | C. | when | D. | that |
| A. | a; a | B. | a; 不填 | C. | the; a | D. | the; 不填 |
| A. | when | B. | which | C. | before it | D. | after which |
| A. | when | B. | where | C. | which | D. | that |