题目内容
Encouraging pupils to keep noise to a minimum should be a valuable component of all children’s education, according to new research.
Dr. Helen Lees, from Stirling University’s school of education, says that “enforced(强制的)silence” is seen as a punishment and often acts to suppress children’s natural ability. But she says that teaching children about the benefits of “enforced silence”,--- deliberate stillness that gives them the opportunity to focus and reflect in a stress-free environment--- can have a significant effect on pupils’ concentration and behavior.
It is the latest in a string of researches to establish a link between the classroom environment and pupils’ academic ability.
A study almost a decade ago in London found that children’s exam results were cut by as much as a third if they were taught in noisy classrooms. Teaching unions have also called for a limit of 26℃ to be put on classroom temperatures because teachers and pupils struggle to work in hot conditions, and some educationalists claim that too much clutter(杂乱的东西)on classroom walls can prevent children from concentrating.
Dr. Lees said, “When we take some research on school settings and put it all together, what we see is that education without silence does not make much sense. In areas of better learning outcomes, better self- confidence and well-being measures, enforced silence in a person’s life and an individual’s education is shown throughout the relevant research to be a benefit.”
Dozens of schools across Britain have already introduced periods of “reflective silence” into the timetable.
Kevin Hogston, head of Sheringdale Primary, south London, has just introduced a minute’s silence at the start of twice-weekly meetings in which children are taught breathing techniques and encouraged to reflect. The school plans to introduce it into classrooms every day.
- 1.
According to Dr. Helen Lees, “enforced silence” __
- A.is an effective way of punishment
- B.does not make much sense in class
- C.can improve pupils’ confidence
- D.makes pupils more creative
- A.
- 2.
The underlined word, “suppress”, in the second paragraph probably means “_________”.
- A.prevent
- B.improve
- C.apply
- D.reveal
- A.
- 3.
What can be inferred from the research on school settings?
- A.Students are more active if taught in noisy classrooms.
- B.Silence makes a great difference to pupils.
- C.Clutter on the walls can help students concentrate.
- D.Most schools are not satisfactory in terms of classroom temperatures.
- A.
- 4.
What would be the best title for the text?
- A.Arranging classroom settings benefits studies
- B.Achieving silence is beneficial for people
- C.Using enforced silence is effective punishment
- D.Keeping quiet in class improves academic performance
- A.
文章主要讲的是 Dr. Helen Lees,强制性安静对学生的影响的程度进行的实验,分析以及总结。
1.细节理解题。根据文章倒数第三段Dr.Helen Lees 说的话中In areas of better learning outcomes, better self- confidence and well-being measures, enforced silence in a person’s life and an individual’s education is shown throughout the relevant research to be a benefit.可知强制性的安静对针对提高孩子自信心和建立良好行为的措施是有利的。
2.词意猜测题。根据"...enforced(强制的)silence” is seen as a punishment and often acts to suppress children’s natural ability."可推测这种强制性的安静被认为是一种惩罚,并且会经常压制着孩子没的天生的能力。因此只能选A。
3.推理判断题。根据文章第二段“ deliberate stillness that gives them the opportunity to focus and reflect in a stress-free environment--- can have a significant effect on pupils’ concentration and behavior.”及倒数第三段可知保持安静对学生的影响是很大的。
4.主旨大意题。根据文章开头和结尾,可知本篇重点在于保持课堂的安静对于提高学生的学习习惯和行为的好处。
Photographs are everywhere. They decorate (装饰) the walls of homes and are used in stores for sales of different goods. The news is filled with pictures of fires, floods, and special events. Photos record the beauties of nature. They can also bring things close that are far away. Through photos, people can see wild animals, cities in foreign lands, and even the stars in outer space. Photos also tell stories.
Reporting the news through photos is called photojournalism. At times photojournalists tell their stories through a single picture. At other times, they use a group of pictures to tell a story. Each picture is like a chapter in a book, which can do more than record the facts. It can also be a strong force for social change.
Jacob Riis was among the first photojournalists. He took pictures of parts of New York City where the poor lived. Riis believed that poverty(贫穷) caused crime, and he used photos to help him prove his point. A few years later, the photos of small children working in factories by Lewis Hine shocked the public. Hine’s pictures helped bring about laws to protect such children.
Hundreds of pictures may have to be taken in order to get one or two really good photos. It takes science to have the photo come out clearly and art to make a photo that has a good design and expresses feeling. Photojournalists make an actual record of what they see. A photo, however, can be both a work of art and an actual record. It can record an important event as a beautiful or exciting picture.
As historical and artistic documents(文献) ,photos can become more important over time. Today photojournalists still have their pictures appear in newspapers and magazines. They also publish(发表) them in books and on the Internet.
1.The underlined word “They” in the first paragraph refers to .
|
A.beauties |
B.photos |
C.goods |
D.events |
2.The photos of the small children by Hine show us that photos .
|
A.are also works of art |
B.are popular ways of reporting news |
|
C.often shock the public |
D.can serve as a force for social change |
3.What can we learn from the passage?
|
A.News with pictures is encouraging. |
B.Photos help people improve |
|
C.News photos mean history in a sense. |
D.People prefer reading news with pictures. |
4.The text is mainly about .
|
A.telling the story through picture |
B.decorating the walls of homes |
|
C.publishing historical papers |
D.expressing feeling through pictures |