题目内容
One of my main concerns when I am helping people achieve their goals is how they measure success. I see individuals getting frustrated as they struggle hard for success.
One of the main reasons that cause this frustration is that people allow their definition of success to be determined by someone or something else. Another is that they become frustrated at their own apparent lack of success when comparing themselves to other people.
We are individuals with individual wants, skills and experiences. We should look at our own skills to determine what is successful to us. We should look inwards to determine what it would mean for us to be successful in our own mind rather than someone else’s.
Evaluating a successful person needs to look at his pathway to success, his actions ,his determination and translate that into his own experience to see how he can improve himself.
You must set your own course of action, and stay on your course. You alone must determine what success means to you. Do what you do to the best of your ability and the rest will take care of itself. For example, I believe that I am successful but I am not a millionaire! Others may not see me as successful in their eyes but that does not matter. It is how I see myself that is important to me and my life.
Here is the truth. Being a success is doing your best, not being the best. Success is not something you become; it is something you continue being.
When we get to that point, we will experience a lot more joy and a lot less frustration. And that sounds good to us!
Remember the great quote from Napoleon Hill, “If you cannot do great things, do small things in a great way.”
1.What’s the best title of this passage?
A.Frustration Determines Success
B.The Importance of Frustration to Success
C.How to Measure Success
D.Evaluations of a Successful Person
2.In terms of success, the writer thinks people feel frustrated because they_____
A.struggle too hard B. know little about others
C.are often discouraged D. underestimate themselves
3.Which is NOT true according to the passage?
A.Success is something you keep on being rather than you become.
B.Evaluating a successful person needs to look at others’ judgment.
C.It doesn’t matter others may not consider you as a success in their eyes.
D.It matters that you set your own course of action and stay on it.
4.According to the passage the writer advises us to_____.
A.attach the importance to others’ attitude and evaluation
B.learn from others ,failure
C.set a proper goal and strive to realize it
D.look at others’ skills to determine what is successful to us
1.C
2.D
3.B
4.C
【解析】
试题分析:本文是一篇记叙文,讲的是人应该怎样才能做到成功,又应该怎样判断成功,从而告诉我们:成功首需要的是坚持,判断成功不是你做得最好,而是你尽了最大努力。
1.C 总结归纳题。开篇点题,第一段第一句就是主题句One of my main concerns when I am helping people achieve their goals is how they measure success.当我帮助人们实现目标的时候我主要关心的问题之一就是他们是怎么衡量成功的,所以C正确。
2.D 细节理解题。根据第二段第二句话Another is that they become frustrated at their own apparent lack of success when comparing themselves to other people,所以D正确。
3.B 细节理解题。根据倒数第三段Success is not something you become; it is something you continue being排除A,据第三段We should look inwards to determine what it would mean for us to be successful in our own mind rather than someone else’s.确定B正确。根据第五段最后一句Others may not see me as successful in their eyes but that does not matter.排除C,据第五段第一句话You must set your own course of action, and stay on your course.排除D。
4.C 判断题。根据全篇内容和最后一段最后一句话可以判断出作者给我们的建议是制定目标并且坚持去实现。
考点:记叙文的理解
(10·陕西A篇)
A
| Ask Dr ? Jeffers | This month Dr. Jeffers is answering questions about the human brain and how it works. |
| Dear Dr. Jeffers, One of my colleagues, Felix Moeller, told me that scientists are learning to use computer to ‘read minds’. Is there any truth to this story/ —Jane Leon, New York, USA Dear Ms. Leon, Well, a lot of research is being conducted in this area, but so far, the brain scanning equipment and corresponding computer programs haven’t been able to actually read thoughts. In one experiment, test subjects(受试者)were connected to scanning equipment and shown two numbers on a screen. They were then asked to choose between adding or subtracting(减)the two numbers. Using this method, researchers were able to follow brain processes and make the correct assumptions(假设)70 percent of the time. It’s not quite mind reading, but it’s certainly a first step. —Dr. J. | |
| Dear Dr. Jeffers, My three-year-old son loves it when I dig my fingers into his sides and tickle (胳肢)him until he laughs uncontrollably. The other day I noticed him trying to tickle himself but he couldn’t do it. Why not? —Glenn Lewis, Vancouver, Canada Dear Mr. Lewis, It’s because of how the brain works. The brain is trained to know what to pay attention to and what to ignore. It causes us to ignore physical feelings we expect to happen, but it causes a mild panic reaction when there is an unexpected feeling. For example, you don’t notice how your shoulder feels while you’re walking down the street. But if someone comes up behind you and touches you lightly on the shoulder, you may jump in fear. It’s that unexpected part that causes the tickle reaction. —Dr. J. | |
46. What can we learn from the answer to the first question?
A. Some equipment is able to read human minds.
B. Some progress has been made in mind reading.
C. Test subjects have been used to make decisions.
D. Computer programs can copy brain processes.
47. People laugh when tickled by others because the feeling is _______.
A. unexpected B. expected C. comfortable D. uncomfortable
48. Who has got a little child according to the text?
A. Ms. Leon B. Mr. Lewis C. Mr. Moeller D. Dr. Jeffers
49. According to the text, Jeffers is probably _______.
A. a computer programmer B. a test subject
C. a human brain expert D. a medical doctor
One morning more than thirty years ago, I entered the Track Kitchen, a restaurant where everyone from the humblest(卑微的) to the most powerful came for breakfast. I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man, who looked somewhat disheveled. He was wearing a worn-out hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down to have my breakfast.
We cautiously began a conversation and spoke about a wide rang of things. We never introduced ourselves. I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee, I asked,
“My I get you something?”
“A coffee would be nice.”
Then I bought him a cup of coffee, we talked more, and he accepted another cup of coffee. Finally, I rose to leave, wished him well, and headed for the exit. At the door I met one of my friends. He asked,
“How did you get to know Mr. Galbreath?”
“Who?”
“The man you were sitting with. He is chairman of the Board of Churchill Downs.”
I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the world’s richest and most powerful men!
My few minutes with Mr. Galbreath changed my life. Now I try to treat everyone with
respect, no matter who I think they are, and no matter another human being with kindness and sincerity.
1. What does the underlined word “disheveled” mean?
|
A.Unfriendly. |
B.Kind. |
C.Elegant. |
D.Untidy. |
2.The author bought coffee for the old man because .
|
A.he wanted to start a conversation |
B.he thought the old man was poor |
|
C.he intended to show his politeness |
D.he would like to thank the old man |
3.How did the author probably feel after he talked with his friend?
|
A.Surprised. |
B.Pitiful. |
C.Proud. |
D.Regretful. |
4. What is the message mainly expressed in the story?
|
A.We should learn to be generous. |
|
B.It is honorable to help those in need. |
|
C.We should avoid judging people by their appearances. |
|
D.People in high positions are not like what we expect. |