题目内容

【题目】The English writer Samuel Johnson famously said, “You find no man who is willing to leave London. No, sir, when a man is tired of London, he is tired of life, for there is in London all that life can afford.” More than two centuries have passed since Johnson’s age, but his words still ring true. Here, you’ll find the historic Tower of London and the Tate Modern both considered must-sees. Shakespeare’s sonnets(十四行诗) are still being uttered by actors. Londoners most certainly still look up to the royals, but they also rock out to Coldplay and Lily Allen. And while they still sip tea, they now drink Starbucks, too.

How to Save Money in London

Find the free attractions. Many of London’s top things to do, including the National Gallery, Hyde Park and the Portobello Road Market, are absolutely free to enjoy.

Ride the Tube. Taking taxis will add up quickly, so buy a pay-as-you-go Oyster Card and travel on London’s underground system, nicknamed the “Tube”.

Dine smart. Corridors like Brick Lane offer fantastic cultural food for bargain prices; fish and chip shops are a cheap standby and takeaway food costs less than dine-in.

London Culture & Customs

London is one of the fashion capitals of the world, and its residents tend to reflect that. Practically, pack an umbrella for the rainy days and a scarf for the cold ones. As for tipping, restaurants and cafes will usually add a 10-to-15-percent service charge to the bill. If a service charge is not allotted(指定), it’s customary to tip the same (between 10 and 15 percent). If you’re drinking at a pub or wine bar, tipping is flexible. And in a taxicab, tip the driver to the nearest pound or about 10 percent of the cost.

London Dining

London used to be highly criticized for its heavy and common menu items. Now, London is considered as one of the most gourmet cities in the world. And with its melting pot of cultures, it’s not difficult to see why. London offers everything from modern British to Malaysian. For Indian food, we suggest visiting the curry houses on Brick Lane. If you want a real high tea experience, book reservations at the Ritz, at Fortnum & Mason, or at the Dorchester but be sure to dress the part. Pub culture is still alive and well, so if you have a hankering for fried fish and salty chips (or French fries), you’ll still find them here. And for a quick bite, exchange a few pounds for a kebab, a quick sandwich or some to go sushi, which can be found in restaurants throughout the city.

【1】What can we learn from the first paragraph?

A. Life in London is exciting but tiring.

B. Londoners are traditional and fashion conscious.

C. Many well-known writers like to live in London.

D. Coffee is more popular with Londoners than tea.

【2】 The underlined word “hankering” in the last paragraph can be replaced by “________”.

A. desire B. respect C. preparation D. talent

【3】In which column of a newspaper can we find the passage?

A.Culture. B. Travel. C. Education. D. Entertainment.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】B

【解析】

试题分析:这是一篇应用文,主要介绍了一些去伦敦旅游的小建议。通读全文可知,本文作者主要就去伦敦旅游给读者提出了一些建议。

【1】B推理判断题。根据第一段的"Londoners most certainly still look up to the royals, but they also rock out to Coldplay and Lily Allen. And while they still sip tea, they now drink Starbucks, too"可知,伦敦人既崇拜皇权,又热衷于摇滚。他们仍喝茶,但也会去星巴克。可见他们既传统又注重时尚。故选B。

【2】A词义猜测题。根据语境可知,此处表示如果你想吃煎鱼和咸薯条的话,你仍可以在这里找到它们。故hankering应意为"渴望,向往",同desire的含义相近,故选A

【3】B推理判断题。本文主要介绍了一些去伦敦旅游的小建议,故最有可能出现在报纸的旅游版块上,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】You may have experienced the frustration(挫败感)of being slapped with a parking fine(罚款)or finding your car held firmly in the place after leaving it parked precariously(不安全的) for a couple of minutes. But now a high-tech car sticker that's designed to be stuck to a car’s windscreen, could help motorists avoid such a situation by allowing a traffic warden(管理员)to get in touch with them.

The TowStop sticker sends a text message to a driver when it is touched by a traffic warden, to allow motorists to send a reply and give them time to move their car immediately. It’s designed to save drivers time and money by giving them a chance to move their car instead of having it towed(拖) away but relies on the good will of traffic wardens. Frankfurt-based IT consultant(顾问), Daniel Kalliontzis, came up with the idea and is raising funds on Indiegogo to put his 54 (43) sticker into production.

Car owners can buy the sticker and place it inside their car's windscreen, having set it up with important information, such as their phone number. The message will ask them to move their car immediately .The driver could then type a reply for the warden using their smartphone, which will appear on the sticker's screen. They may choose to write something along the lines of back in two minutes in a bid to avoid a fine.

The smart sticker system will rely on the good will of traffic wardens and critically, a German law. The law states: An officer has to choose the most efficient nd inexpensive way for the car owner to remove the vehicle. It could be cheaper for the authorities to contact the driver than to tow his car.

【1What is the purpose of the first paragraph?

A. To arouse readers’ interest in the new invention.

B. To tell readers some ways of parking cars.

C. To show drivers how to avoid parking fine.

D. To disclose(揭示)how traffic wardens fine drivers.

【2Daniel Kalliontzis came up with the idea of the slicker so that______.

A. traffic can be smooth

B. drivers can avoid being fined

C. cars can be put in safe places

D. laws can be carried out

【3If traffic warden wants to send a text message to the driver, he should_______.

A. slap the windscreen B. strike the wheel

C. use a smartphone D. touch the sticker

【4】From the passage we know that________.

A. a German traffic warden is required to remind car owners to move their cars

B. the TowStop sticker will cost drivers much time and money

C. not many drivers will mind being fined

D. car owners must buy the stickers by law

【题目】Today, paper-making is a big business. But it is still possible to make paper by hand, since the steps are the same as using big machines.

You should use paper with small amounts of printing. Old envelopes are good for this reason. Colored paper also can be used, as well as small amounts of newspaper. Small pieces of rags or cloth can be added. These should be cut into pieces about five centimeters by five centimeters.

Everything is placed in a container, covered with water and brought to a boil. It is mixed for about two hours with some common chemicals and then allowed to cool. Then it is left until most of the water dries up. The substance left, called pulp(纸浆), can be stored until you are ready to make paper.

When you are ready, the pulp is mixed with water again. Then the pulp is poured into a mold. The mold is made of small squares of wire that hold the shape and thickness of the paper. To help dry the paper, the mold lets the water flow through the small wire squares.

After several more drying steps, the paper is carefully lifted back from the mold. It is now strong enough to be touched.

The paper is smoothed and pressed to remove trapped air. You can use a common electric iron used for pressing clothes.

【1It is suggested that we “should choose paper with small amounts of printing” to_____.

A. make paper by ourselves

B. renew the old envelopes

C. make various colored paper

D. create our own newspaper

【2Whether the paper is strong enough to be touched is determined by _____.

A. how long the pulp is stored

B. how thick the paper is

C. how much water remains

D. what type of chemicals are used

【3When the paper is lifted from the mold, it is time to _____.

A. make it smooth B. make it strong

C. decorate it D. use an iron

【4】The passage is most probably intended to _____.

A. introduce the history of paper-making

B. describe the process of paper-making

C. compare the ancient with the modern paper-making

D. argue about the possibility of paper-making by hand

【题目】You walk into the classroom, look at that white piece of paper in front of you and are told you’ve got an hour and a half to do it. That can make anyone nervous, but here is the guide to stay calm.

Get a good night’s sleep the night before the test, and eat a healthy breakfast next day. _______【1】_____ If you’re too tired, you won’t remember what you learnt the night before.

Get to class a little earlier. If you get there early, you’ll make sure to get your favorite seat. __________2_______

Breathe. Before the test, breathe in through your nose deeply and slowly. __________3________ Repeat this several times. If you experience a sudden panic during the test, perform the exercise again.

Skip questions if necessary. ______4_________ If you come across a difficult question, skip the question and move on. You can come back to it at the end of the test if you have time, and later questions may help you get the answer(s) to the one(s) you skipped.

________5_________ Don’t panic if you notice other students writing very quickly or handing in their tests early. Tell yourself it’s just a test. Really, it is. No matter what happens, everything will be OK.

A. Avoid staying up the night before the exam.

B. Act like you are the only person in the room.

C. Don’t spend too much time on any one question.

D. If you believe you can do it, you will find you can!

E. A little exercise will help you remain calm during any stressful situation.

F. Then, hold your breath for 3-4 seconds and blow out slowly through your mouth.

G. You’ll not also feel more relaxed if you don’t get there in time or worse yet, late.

【题目】In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.

My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.

Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantasticand very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy.

You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 18. Our home was a complete zooa joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester.

The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit. But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.

In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!

I am not special, just single-minded. It always struck me that when you’re looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you’re in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won’t arrive in your life on one day. It’s a process. Rememberlittle steps add up to big dreams.

1】When the author went to Howard University, her dream was to be ________.

A. a writerB. a teacherC. a judge D. a doctor

2】Why did the author quit school in her second year of college?

A. She wanted to study by herself.

B. She fell in love and got married.

C. She suffered from a serious illness.

D. She decided to look after her grandma.

3】What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?

A. She was busy yet happy with her family life.

B. She ignored her guilty feeling for her sons.

C. She wanted to remain a full-time housewife.

D. She was too confused to make a correct choice.

4】What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?

A. Failure is the mother of success.

B. Little by little, one goes far.

C. Every coin has two sides.

D. Well begun, half done.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网