题目内容
Egypt: Bridging the Gap between School English and Real English
Teaching English in Egypt in general and in my town Damietta in particular, is mainly directed towards helping students to pass their final exams. Unfortunately, most teachers do not adopt a long -term approach that guarantees that their students will be able to use English outside the classroom. So students only concentrate on one skill which is writing. Thus their listening and speaking skills are disabled. What is important to them is to pass the exam which is primarily based on writing .Teachers are not only concentrated with providing their students with questions that are similar to those of the final exam, particularly General Secondary Education Certificate (GSEC) Examination, so students spend most of their time answering typical exam questions.
Most students' scores are high; a lot of students get full marks. However, few students are able to communicate in English because their role plays. As a result, a lot of students complain that they are unable to understand and talk fluently with native speakers of English.
To enable students to communicate freely and spontaneously(自然地) in English, I bring features of real communication into language practice, I always ask students about their own experiences, and suggest groups of students practice what they have learned outside the classroom. This helps lower-achieving students absorb language. Furthermore, role play is a very effective way to improve speaking skills particularly if it is connected to the experience of the students.
【小题1】 Who probably write this passage?
| A.a teacher | B.a governor | C.a student | D.a reporter |
| A.listening skill | B.speaking skill | C.reading skill | D.writing skill |
| A.what they learn in the class |
| B.What their parents expect |
| C.The questions that are similar to those of GSEC |
| D.The ability that will be used outside the classroom |
| A.Most of the students can't get high marks but can communicate with the native speakers of English. |
| B. Communicating skill is more important than writing skill. |
| C.Role play connected to the speaker's experience is more effective in improving his skill. |
| D.The lower--achieving students can do better in speaking skill than the upper achieving students. |
| A.Their parents | B.The students | C.The school | D.The education sys tem |
【小题1】 A
【小题2】 D
【小题3】 C
【小题4】 C
【小题5】 D
解析试题分析:
【小题1】 这是一道作者角色推断题。由第三段的To enable students to communicate freely and spontaneously(自然地) in English, I bring features of real communication into language practice可以推断出作者是位老师。故选A。
【小题2】 这是一道细节题。由第一段的So students only concentrate on one skill which is writing.可知埃及的学生为了应付考试,只把精力放在写作上。故选D。
【小题3】 这是一道细节题。由第一段的Teachers are not only concentrated with providing their students with questions that are similar to those of the final exam, particularly General Secondary Education Certificate (GSEC) Examination, so students spend most of their time answering typical exam questions.可知学生老师都是为了应付GSEC的考试而把全部的精力放在写作上,所以老师所提问的问题也都是跟考试相似的,有关的。答案选C
【小题4】 这是一道细节判断正误题。由第二段的Most students' scores are high; a lot of students get full marks. However, few students are able to communicate in English because their role plays.可知A不对。作者在文中说了学生不注意交流的能力,并不是说交流就比写作重要,这是对作者意图的教条理解,可知B不对。由第三段的This helps lower-achieving students absorb language可知这一措施可以帮助学习不好的学生理解这门语言,并不是说学习不好的学生就一定比学习好的学生在语言方面好。故D不对。再由最后一段的Furthermore, role play is a very effective way to improve speaking skills particularly if it is connected to the experience of the students.可知角色游戏是一种提高学生的说话技巧的有效的方法,故答案选C。
【小题5】 这是一道推理判断题。由第一段的Teachers are not only concentrated with providing their students with questions that are similar to those of the final exam, particularly General Secondary Education Certificate (GSEC) Examination, so students spend most of their time answering typical exam questions.可知教师重视的是期末考试以及GSEC这样的考试,导致了学生们大部分的时间都是应付这样的典型的考试问题,说明造成这一现象不是那个人,而是这个教育制度的问题。故选D
考点:本篇是一种社会类的文章。
点评:本篇是一篇针对埃及教育制度的一篇社会类文章,作者通过自己在教学中的亲身体会发现了一种可以提高学生的说的水平的好方法。本篇文章相对比较简单,带着问题,阅读文章,从中可以找到所需要的答案。
LONDON - A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake(假冒的) bomb detectors(探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn't cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77.8 million from the sales of his detectors - which were based on a kind of golf ball finder - to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57, was convicted(判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
"Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people," Judge Richard Hone told McCormick. "you have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt."
The detectors, sold for up to $42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they "lacked any grounding in science" and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
"I never had any had results from customers," he said.
【小题1】Why was McCormick sentenced to prison?
| A.He sold bombs. | B.He caused death of people. |
| C.He made detectors. | D.He cheated in business. |
| A.increased the cost of safeguarding |
| B.lowered people's guard against danger |
| C.changed people's idea of social security |
| D.caused innocent people to commit crimes |
| A.They have not been sold to Africa. |
| B.They have caused many serious problems. |
| C.They can find dangerous objects in water. |
| D.They don't function on the basis of science. |
| A.sold the equipment at a low price |
| B.was well-known in most countries |
| C.did not think he had committed the crime |
| D.had not got such huge profit as mentioned in the text |