题目内容

Last summer holiday, I took a trip to Yunnan. It is in the southern part of our country .It is really a very beautiful place-grand mountains, clean rivers and kind people. Trees and flowers are seen everywhere. Every year there are lots and lots of visitors.

Maybe you have heard about Shi Lin (stone forests). There are all kinds of strange stones. Some of the small stones look like graceful girls; and the big stones look like handsome men. Other stones look like cats, peafowls, double-edged swords, mice, elephants and so on. Of all the stones, the stone like a beautiful girl in a legend is the most famous .Its name is A Shima.

I also went to Li Jiang. The roads in that city are just like the Eight Diagrams. Any road in the city goes to the center of Li Jiang. A river runs through the whole city. If you go along the river, you’ll never get lost. There are many ethnic minority people in Yunnan. They are very cordial. And they all like singing and dancing. We danced with them around the campfire that night. I really had a good time.

I like the elephants and fruits there best. An elephant is even taller than me! I even mounted the elephant, though I was very afraid at first. But the elephant seemed very friendly. I took some photos with it. The fruits there are very fresh and delicious. They are very good for our health.

The trip to Yunnan impressed me greatly. I will never forget it.

1.Which of the following is not included in the advantages of Yunnan?

A. grand mountains. B. clean rivers.

C. kind people D. good transports.

2.The word “cordial” in the third paragraph means ________.

A. strange B. friendly

C. poor D. unhappy

3.Which of the following is not true?

A. There are all kinds of strange stones in Stone Forests in Yunnan.

B. Some of the stones look like animals while some others like people.

C. The elephant is tall and fierce to visitors when it’s hungry.

D. LYunnan had a nice impression on the writer.

4.The suitable title of the passage is _________.

A. A good impression B. A Trip to Yunnan

C. A visit to Shi Lin D. The beautiful Paradise

 

1.D

2.B

3.C

4.B

【解析】

试题分析: 本文主要讲述了作者去年夏天去云南旅游。那儿有漂亮的山很清的河和善良的人。作者还去了石林。石林里面的石头奇形怪状,有的像人,有的像动物。石林还有美丽的传说。作者还去了漓江,那儿有许多少数民族,他们都非常热情,欢歌笑语。作者还喜欢那儿的大象和水果。此次云南之旅令作者难忘

1.D 细节理解题。根据文章主要介绍那儿有漂亮的山很清的河和善良的人。作者还去了石林。石林里面的石头奇形怪状,有的像人,有的像动物。石林还有美丽的传说。作者还去了漓江,那儿有许多少数民族,他们都非常热情,欢歌笑语,没有提到D项。

2.B 猜测词意。根据第三段提到There are many ethnic minority people in Yunnan. They are very cordial. And they all like singing and dancing这有许多的少数民族,他们十分的友好,喜欢唱歌跳舞,故选B项。

3.C 细节理解题。根据倒数第二段提到I like the elephants and fruits there best. An elephant is even taller than me! I even mounted the elephant, though I was very afraid at first. But the elephant seemed very friendly. I took some photos with it.大象很高,虽然第一次骑大象很害怕,但大象十分的友好,故C错误。

4.B 主旨大意。本文主要讲述了作者去年夏天去云南旅游,故选B项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网