题目内容
We were the only family with children in the restaurant. I sat Justin in a high chair and 1 our meal. 2Justin screamed with delight, "Hi there.”His eyes were wide with 3 and his mouth was bared in a toothless laugh.
I looked around and saw the 4of his pleasure. It was a man in 5 . His shirt was dirty,and his hair was unwashed. His 6 waved and he said to Justin, "Hi,baby?" My husband and I exchanged 7 . We wondered what we could do. Justin continued to 8 . Everyone in the 9 looked at us and the man. Our meal came and the man began shouting from 10 the room. My husband and I were 11 and ate in silence. We finally got through the meal and headed for the door. "Lord,just let me out of here 12 he speaks to me or Justin," I 13 .
As I drew closer to the man,I turned my back trying to 14 any air he might be breath?ing. As I did so,Justin reached with both arms in a baby's "pick-me-up" 15 Before I could stop him,Justin had propelled himself from my arms to the man's. A very old smelly man and a baby had 16 their love relationship. Justin in an act of total trust and love,laid his tiny head upon the man's ragged 17 . The man's eyes closed, and I saw his aged hands so 18 cradled(抱着) my baby's bottom.
After a moment, the old man gave Justin to me, "God bless you,Madam. You've given me my Christmas gift.”On our way home,my husband asked why I looked so deeply 19 . I told him I had just witnessed the pure love shown through a tiny child who made no 20 . A child saw a soul,and a mother saw a suit of clothes.
( ) 1.A. enjoyed B. made C. prepared D. ordered
( ) 2.A. Quickly B. Suddenly C. Finally D. Immediately
( ) 3.A. surprise B. disbelief C. excitement D. fright
( ) 4.A. source B. expression C. reality D. object
( ) 5.A. uniform B. suit C. dress D. rags
( ) 6.A. head B. body C. hands D. face
( ) 7.A. opinions B. looks C. words D. girls
( ) 8.A. laugh B. struggle C. practice D. perform
( ) 9.A. street B. hotel C. station D. restaurant
( ) 10.A. outside B. on C. across D. over
( ) 11.A. astonished B. embarrassed C. amused D. encouraged
( ) 12. A. as B. before C. after D. so
( ) 13. A. insisted B. required C. admitted D. prayed
( ) 14. A. avoid B. breathe C. accept D. touch
( ) 15. A. schedule B. position C. service D. feature
( ) 16. A. built B. stopped C. continued D. found
( ) 17. A. knees B. bag C. shoulder D. legs
( ) 18. A. quickly B. clumsily C. gently D. tightly
( ) 19. A. moved B. worried C. bored D. annoyed
( ) 20. A. significance B. comment C. difference D. judgment
1- 5 DBCAD 6—10 CBADC
11— 15 BBDAB 16—20 ACCAD
在生活中,大人们往往习惯于以貌取人。但在孩子的眼里,他们看到的却是善良的灵魂。
1.D因为在餐厅里就餐,在安顿好孩子后,首先要做的事就是"点餐"。根据后文内容可知,他们并没有太享受这顿饭。因此不选en?joy。
2.B作者一家人刚刚进到餐厅,并没有遇见熟人。因此对于孩子的尖叫,作者感到很突然。
3.C根据上文screamed with delight的信息可知,孩子睁大眼睛,咧着还没长牙的嘴巴,非常兴奋。
4.A作者环顾四周才找到孩子之所以这么兴奋的根源。
5.D根据语境中His shirt was dirty and his hair was unwashed以及下文smelly可知,这个老人很脏,而且发出臭味。因此可知他衣衫褴褛。
6.C根据语境以及下文提到老人shouting from 10 the room的信息可知,作者一家人的桌子和老人离得较远,因此老人挥动着双手来逗这个孩子。
7.B根据常识以及下文可知,作者和丈夫看到此情景,彼此交换了一下表情。
8.A作者的孩子还在大笑。
9.D故事发生在餐厅,孩子和老人的举动自然引起了其他就餐者的注意。
10.C当饭菜上来后,老人开始在房间的另一边向Justin打招呼。across表示老人在房间的另一边叫喊。
11.B根据语境可知,作者和丈夫都不喜欢这个老人的行为,但是又没办法阻止,因此感到很尴尬。
12.B作者不想和老人说话,想很快离开这里。
13.D根据语境以及作者的思想活动:Lord,just let me out of here before he speaks to me or Justin可知,作者在祈祷,希望那个老人千万别再开口跟她或者她的孩子打招呼。
14.A作者对这个老人很是反感。因此她倒着身子过去,不想沾染上老人呼吸过的空气。
15.B孩子撑在她的怀里摆出了一个"抱抱我"的姿势,是为了让老人抱他。
16.A一老一小拥抱在一起。他们之间建立了爱的联系。
17.C Justin在老人的怀里,头靠在老人的肩上。
18.C根据语境可知,老人温柔地抱着作者的孩子。
19.A作者被老人和孩子的举动深深地触动了,因这件事反思自己的行为。
20.D作者认为自己目睹了最纯洁的爱:婴儿因为不会根据外部条件去判断,因此看到的是灵魂,而母亲看到的只是人的外表。