题目内容
阅读下面短文,并按照题目要求用英语回答问题。
When a consumer finds that something he or she bought is faulty or in some other way does not live up to what the producer says for it, the first step is to present the warranty(保单), or any other records that might help, at the store of buying.In most cases, this action will produce results.However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager.In general, the “higher up” the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled.In such a case, it is usually settled in the consumer's favor, taking it as true that he or she has a just right.
Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of buying, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.
Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can show clearly what is wrong with what was bought in question.If this can't be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements.For example, “The left speaker doesn't work at all and the sound coming out of the right one is unclear” is better than “This tape recorder does not work.”
The store manager may advise the consumer to write to the producer, if so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and as firmly as possible.But if a polite complaint does not achieve the expected result, the consumer can take a step further.He can threaten to take the seller to court or report the seller to a public organization responsible for protecting consumers’ rights.
1.According to the passage, what should you do first when you find what you’ve bought has a fault in it?(No more than 15 words)
________________
2.Please explain the underlined word in English.(No more than 5 words)
________________
3.According to the author, what is the most effective compliant about what was bought?(No more than 15 words)
________________
4.What is the main idea of the passage?(No more than 10 words)
________________
5.According to the passage, what is the last way a consumer has to use?(No more than 20 words)
________________
解析:
答案:1.I should show something provable in written form to the store.
2.Exact/clear
3.We/You should explain exactly what is the matter with the thing we/you have bought.
4.How to make the complaint effective.
5.The last way is to warn the seller that he will turn to the court or a consumers’ organization for help.
解析:1.此题为信息推断表达题。根据文章第一段我们可以得知作者告诉读者遇到这样问题时的解决方法,故而经过推断可以得知答案。
2.词义推断表达题要根据上下文的字里行间进行推断。在第四段划线词的后面我们可以看到:…rather than by making general statements,故而可以写出正确答案。
3.这是一道细节认知表达题,根据第四段中的主题句以及后面的进一步说明可以得知答案:Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can show clearly what is wrong with what was bought in question.
4.此题为文章主旨表达题。通过对整篇文章的说明不难得出答案。
5.这是一道细节推断表达题。首先要认知题干中the last way的逻辑,它是表示“最后的,或是最不想用的方法”。其次,根据文章最后一段中的He can threaten to take the seller to court or report the seller…可以得出正确答案。