题目内容
阅读理解In the Caucasus(高加索) region of the Soviet Union, nearly 50 out of every 100 000 people live to celebrate their 100th birthday, and many don’t stop at 100!By comparison, in American only 3 people out of 10 000 reach 100.But these Soviet old people aren’t alone. The Pakistani Hunzas, who live in the Himalaya Mountains and the Uilcabambans of the Andes Mountains in Ecuador, seem to share the secret of long life, too. These peoples remain healthy in body and spirit despite the passage of time. While many elder persons in industrial societies become weak and ill in their 60s and 70s,some Georgians, aged 110 to 140,work in the fields beside their great great grand children. Even the idea of aging is foreign to them, when asked, “at what age does youth end?” most of these old people had no answer. Several replied, “well, perhaps at 80”, the very youngest estimate was age 60.
What accounts for this ability to survive to such old age, and to survive so well? First of all, hard physical work is a way of life for all these long lived people. They begin their long days of physical labor as children and never seem to stop.
All these people get healthful rewards from the environment in which they work. They all come from mountains regions. This reduced oxygen environment makes the heart and blood vessel system stronger.
Another factor that may contribute to the good health `of these people is their isolation(隔绝).To a great extent, they are separated from the pressures and worries of industrial society. Inherited(遗传)factors also play some role.
1.Why does the writer mention some long lived people in the first paragraph?
A.To surprise his readers.
B.To introduce the subject of the article.
C.To tell you the difference between people in the Soviet Union and America.
D.To tell you why Americans don’t live as long as other people.
2.How many factors that contribute to long life of the people are mentioned in the article?
A.One. B.Two.
C.Three. D.Four.
3.Whom does the underlined word “They” refer to in Paragraph 2?
A.Old people in the Soviet Union.
B.The Pakistani Hunzas.
C.All of the long lived people.
D.Some Georgians.
4.From the writer’s viewpoint, industrial society _____________.
A.is highly developed and beneficial to people
B.is a great advance in human history
C.is full of pressures and therefore bad for people’s health
D.should be replaced by isolated environment because it is bad for people’s health
5.Which of the following is true according to the article?
A.It is beneficial for people to be isolated.
B.People should learn to relax themselves from high pressures of life in industrial society.
C.The more hard physical work you do, the more healthy you will be.
D.The more remote areas you live in, the more healthy you will be.
解析:
| 1、该题考查写作的常规技巧。第一段的实例列举完以后,第二段接着提出问题What accounts for this ability to survive
to such old age, and to survive so well?
2、该题为细节题。文中列举得很清楚。 3、根据上一个句子可以判断出来。 4、与长寿人群生活环境所不同的情况便是在工业化国家里人们的生活环境压力大,长寿的人数量相对较少。 5、该题为归纳推理题。根据作者所列举的长寿因素,结合文章最后一句,可以判断出答案。文中“To a great extent”是关键词。
|
提示:
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 阅读理解. | ||||||||||||
| Advertising is a form of communication that uses all kinds of media, and is visible everywhere these days. Typical customers of advertising companies are other companies, or businessmen, who want to persuade potential customers to buy more of what they make or sell. But there are other kinds of customers. Some organizations spend large sums of money on advertising a political party or other group that sells what is not, strictly speaking, a product or service. Such non - profit organizations are not typical advertising customers, and they prefer ways of spreading knowledge, changing attitudes, and improving society. Many advertisements are designed to increase sales of products and services by either improving brand image or, in the case of non - profit organizations, expressing ideas. In order to achieve th~s, advertisements will often pass on truthful information while delivering their messages. Every major medium is a means of delivering these messages, including television, radio, cinema, magazines, newspapers, video games, the Internet and billboards (大幅广告牌). Advertising will usually be created and. placed by an advertising agency on behalf of company or other organization. Spending on advertising has increased greatly in recent years. In 2006, spending was estimated at $155 billion in the United States and $385 billion worldwide; the latter is expected to reach more than $500 billion by 2010. While advertising can be seen as a necessity for economic growth and social development, it is not without social costs. Advertisement emails and other forms of junk mail have become so popular that ~they have become a major burden to users of I nternet email services, as well as a financial burden on Internet email service providers.
| ||||||||||||