题目内容

Humans may not have landed on Mars (火星) just yet, but that isn’t stopping a European company from devising a plan to send four people to the Red Planet within the next few years. This project, called Mars One, aims to send a small group of people to Mars in 2022 and eventually establish a permanent colony on the planet.

“Everything we need to go to Mars exists,” said Mars One co-founder Bas Lansdorp in March 2014. “We have the rockets to send people to Mars, the equipment to land on Mars, the robots to prepare the settlement for humans. For a one-way mission, all the technology exists.” Yet the four astronauts chosen for the trip will be stuck on Mars—forever. And despite Mars One’s thorough planning, there are a number of challenges that may prevent the mission from ever taking place. The biggest road block could be the mission's huge cost ($6 billion). However, Lansdorp is confident that Mars One will be able to fund the project by selling the broadcast rights for the mission and subsequent experiences living on the planet.

Those broadcast rights will also play a part in helping to select the people who will be sent to Mars. Lansdorp said the company will hold a selection process similar to a reality show. Lansdorp is expecting at least 1 million applications from people around the world. In addition to the cost, several other potential problems could inhibit (阻止) the mission to Mars.

“It’s even more challenging to send people there with life support, with food, with air, with all the other things like books, entertainment, means of communication and of providing for their own resources for a long stay on Mars,” said Adam Baker, senior lecturer in space engineering at Kingston University in London. “The size of the rockets you’d need to do this would be absolutely colossal.”

1.According to Project Mars One, humans could send four people to Mars within the next ________years.

A. seven B. eight C. ten D. six

2.According to Bas Lansdorp, which of the following is NOT TRUE?

A. Robots are prepared for the settlement for humans.

B. He could not come up with the fund for Mars One.

C. We humans have the rockets to send people to Mars.

D. The equipment is ready for humans to land on Mars.

3.The word “colossal” in the last paragraph is closest in meaning to ___________.

A. very large B. very small

C. medium D. average

4.Which of the following is an appropriate title for this passage?

A. Ready for a Round Trip to Mars

B. Ready for a Short Visit to Mars

C. Ready for a One-way Trip to Mars

D. Ready for a Walk on Mars

 

1.B

2.B

3.A

4.C

【解析】

试题分析:人类目前还没登上过火星,但是这并不妨碍欧洲一家公司做出几年后送四个人到火星的大胆计划。这个叫做“火星一号”的计划旨在到2022年,把一小部分人送往火星并让人类最终在火星上定居。

1.aims to send a small group of people to Mars in 2022”可知,计划2022年送人们去火星,现在是2014年,因此是在八年之后,故选B。

2.We have the rockets to send people to Mars, the equipment to land on Mars, the robots to prepare the settlement for humans.”可知,A、C、D正确;根据“Mars One will be able to fund the project by selling the broadcast rights for the mission”可知,“火星一号”有足够的资金来支持这个项目,B项错误,故选B。

3.with life support, with food, with air, with all the other things like books, entertainment, means of communication and of providing for their own resources for a long stay”可知,如果要送人类到火星,还需要运送食物、空气、书、通讯等生活必备的东西和设施到火星,那么,飞船必须要非常大,才能装得下这些东西,故选A。

4.This project, called Mars One, aims to send a small group of people to Mars in 2022 and eventually establish a permanent colony on the planet.”可知,“火星一号”的计划是帮助人类在火星上定居,排除B、D;根据第二段“For a one-way mission, all the technology exists.”可知,火星之旅是单程的,排除A;故选C。

考点:科技类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Bananas are one of the world’ s most important food crops. They are also one of the most valuable exports. Bananas do not grow from seeds. Instead, they grow from existing plants. Bananas are threatened by disease because all the plants on a farm are copies of each other. They all share the same genetic weaknesses. For example, the Cavendish banana is most popular in North American and European markets. However,some kinds of fungus organisms easily infect the Cavendish. Black Sigatoka disease affects the leaves of Cavendish banana plants. The disease is controlled on large farms by putting chemicals on the plant’ s leaves. Farmers put anti-fungal chemicals on their crops up to once a week.

Another fungal disease is more serious. Panama disease attacks the roots of the banana plant. There is no chemical treatment for this disease. Infected plants must be destroyed. Panama disease has affected crops in Southeast Asia, Australia and South Africa. There is concern that it may spread to bananas grown in the Americas. This could threaten an important export product for Central and South America.

The International Network for the Improvement of Banana and Plantain supports research on bananas. The group has headquarters in France and other offices in the major banana-growing areas of the world. The group says that more research must be done to develop improved kinds of bananas. The group says that fungal diseases mainly affect only one kind of banana. In fact, there are five hundred different kinds of bananas. Food and Agriculture Organization of the United Nations has said that the Cavendish banana represents only 10% of world production.

The U.N. agency says farmers should grow different kinds of bananas. This protects against diseases that affect only one kind. Experts warn that disease may cause the Cavendish banana to disappear. This happened earlier to another popular banana because of its genetic weakness against disease.

1.What does this passage mainly tell us?

A. Bananas are the world’ s most important food crops.

B. The risk to a popular banana shows need to grow other kinds.

C. There are five hundred different kinds of bananas.

D. How to grow bananas in different countries.

2.Bananas are threatened by disease because ________.

A. they grow from seeds

B. they are one of the most valuable exports

C. the only way to prevent it is to put chemicals on their leaves

D. they have genetic weaknesses against disease

3.Panama disease________.

A. doesn’t belong to fungal disease

B. affects the leaves of banana plants

C. destroys bananas more seriously than Black Sigatoka disease

D. has spread to bananas all over the world

4.We can infer from Paragraph 3 that ________.

A. the center of the group is in the US

B. the Cavendish banana covers only a small part of the yield of bananas

C. the key to solving the disease is to research all kinds of bananas

D. each fungal disease affects five hundred different kinds of bananas

5.According to the passage, which information is right?

A. The Cavendish banana can mainly be imported from North America and Europe.

B. Panama disease affects the leaves of Cavendish banana plants.

C. The Cavendish banana won’t die out in the future.

D. The Cavendish banana makes up only one tenth of world production.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网