题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Summer time is a great opportunity for kids to learn how to work and earn a little bit of spending money. If your child needs a summer job, here are a few options to consider:
Lemonade/Cookie Stand
Benefits
Creates a concept of running a business: Your child will be his own boss, set his own price , and run the show. It's a great introduction to running his own business.
Limited Start-Up Costs: The things used to make lemonade are cheap, so your child should be able to get back his investment with a handful of sales.
What Kids Learn About Money: Your child will learn a very valuable lesson about pricing. The price of his lemonade will decide how much he can sell, if he will recover his investment and the amount of profit.
Yard Work
Benefits:
Repeated Customers: If a homeowner needs help raking (耙地) this year, he'll probably want help again next year. Your child should be able to maintain a regular set of customers after one season.
Safety: Yard work is generally safer than a lawn-mowing job. Without having to operate machines, your child will be much safer.
What Kids Learn About Money: Because of the variability (变动) in pay, your child will need to learn how to negotiate(谈判) a fair price with homeowners if they ask.
Lifeguard
Benefits:
Responsibility: Kids learn a lot about responsibility when lifeguarding. They are within rights to tell whether a certain activity is safe and are allowed to take action as they see fit.
Exercise: Lifeguards need to be proficient at swimming and must exercise to stay in shape.
What Kids Learn About Money: To be a lifeguard, one must be certified. Your child may have to pay for lifeguard training, although some employers provide it on-site.
(1)Which one is not the benefit of selling lemonade or cookies for children?
A.To learn how to run a business.
B.To own repeated customers.
C.To learn profit and loss.
D.To lower the risk of losing money.
(2)Which is suitable if you want your child to learn communication and negotiation?
A.Lemonade/Cookie Stand
B.Yard Work
C.Lifeguard
D.All of the above
(3)If your kid wants to be a lifeguard, he or she has to do all the following except ______.
A.keeping a good figure
B.excelling at swimming
C.receiving training for free
D.learning to take action when necessary
【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
【解析】本文是一篇说明文,介绍了几个适合孩子们在暑假锻炼的工作。
⑴考查细节理解。根据Lemonade/Cookie Stand部分中的”Creates a concept of running a business“可知A正确;根据”The things used to make lemonade are cheap, so your child should be able to get back his investment with a handful of sales.“可知C、D正确;B项是Yard Work部分的内容,故选B。
⑵考查推理判断。根据Lifeguard部分中的”Because of the variability (变动) in pay, your child will need to learn how to negotiate(谈判) a fair price with homeowners if they ask.“可知孩子可以从这项体验中学会交流和谈判。故选B。
⑶考查推理判断题。根据Lifeguard部分中的”They are within rights to tell whether a certain activity is safe and are allowed to take action as they see fit.和Lifeguards need to be proficient at swimming and must exercise to stay in shape.“可知lifeguard所需要的条件,故选C。