题目内容
7.Easy Steps to Happier LivingTake care of your body.
Our body and mind are connected.(26)FIt instantly improves our mood and can even lift us out of depression.We don't all have to run marathons-there are simple things we can do to be more active each day.We can spend time outdoors,eat healthily and get eno ugh sleep.
Notice the world around you.
Have you ever felt there must be more to life?Good news-there is.And it's right here in front of us.(27)D.Learning to be more mindful and aware does wonders for our happiness,whether it's on our walk to work or in the way we eat.It helps us get in tune with our feelings and stops us focusing on the past or worrying about the future.
Keep learning.
Learning affects our happiness in lots of positive ways.(28)GIt also gives us a sense of accomplishment.We learn new things throughout our lives,not just through formal qualifications.We can share a skill with friends,join a club,play a new sport and so much more.(29)A
Helping other people is not only good for them; it's good for us too.It makes us happier and can help to improve our health.Giving also creates stronger connections between people and helps to build a happier society for everyone.(30)CWe can also give our time,ideas and energy.So if you want to feel good,do good.
These simple areas tend to make a big difference to people's happiness and,more importantly,they are all within our control.
A.Do things for others.
B.Connect with people.
C.Helping is not all about money.
D.We just need to stop and take notice.
E.It can help us improve our physical health.
F.Being active makes us happier as well as healthier.
G.It exposes us to new ideas and helps us stay curious.
分析 这篇短文主要给我们介绍了幸福生活的四个简单步骤:保护好身体;注意你周围的世界;坚持不断地学习;为其他人做事情.
解答 FDGAC
26.F 上下文 语境.根据前句Our body and mind are connected可知,我们的身体和大脑连在一起.空格后句意:它会立即改善我们的情绪,使我们不再沮丧.根据前后句的意义,答案选F积极的心态不仅使我们健康还能使我们快乐.
27.D 上下文 语境.前句告诉我们Good news-there is.And it's right here in front of us很多后消息就在前方等着我们,所以建议我们停下来并且去发现,故选D.
28.G 上下文 语境.该段的标题Keep learning.保持学习,It also gives us a sense of accomplishment它也给我们提供…说明前面提到一个作用,即选G.
29.A 上下文 语境.根据后句Helping other people is not only good for them; it's good for us too可知,帮助其他人不仅对他们有好处,而且对我们自己也有好处,故选A.
30.C 上下文 语境. 根据后句We can also give our time,ideas and energy.我们还可以奉献时间、思想和精力,可见帮助其他人不仅是靠钱,故选C.
点评 做七选五题目时要注意以下规则:1.放进去通顺,这一点是基础.凡不通顺的必错无疑;2、选项中有单词、词组、句子成分或与所选答案所在段内容重合;
3、选项与其上句或下句之间有必然的逻辑关系;4、选项全部内容都属于正确答案所在段.有时备选答案中可能含有甲乙两项内容,这时,只有当甲和乙都归属于本段时,答案才是正确的.
researchers explained that _________this was a result of Alexander the Great's influence.( )
| A. | asking; no possibility | B. | asked; no wonder | ||
| C. | asking; no need | D. | asked; no doubt |
| A. | electricity | B. | electrical | C. | electric | D. | electronic |