题目内容
Fifty people died, over 11,000 were injured, and 100,000 houses were heavily damaged or destroyed in an earthquake that struck North China's Hebei Province.
The quake, measuring 6. 2 on the Richter scale (里氏6 .2级) , hit the area 220km northwest of Beijing at 11: 50 a. m. on January 10, 1998.
Scientists made a report of the recent quake. They said that the area of northwestern Beijing, the joint of Shanxi and Hebei Provinces and the Inner Mongolia (内蒙古) were most easily attacked by earthquakes measuring 6 to a bit over 7 on the Richter scale.
However, scientists did not see the recent earthquake earlier. Clouds covered a large area in the northern part of North China before the earthquake and experts say that this prevented satellites from correctly watching the temperature at the correct altitude (纬度).
Experts say that in the last ten years, about 305 earthquakes have taken place in China with 9 measuring over 7 on the Richter scale, 60 measuring over 6, and 236 measuring over 5.
Tens of thousands of people died or were injured. Loss(损失) valued over 10 billion yuan.
- 1.
When the earthquake attacked the area, most people there were unlikely(不太可能的)to ____.
- A.sleep in bed
- B.work in the fields
- C.walk in the streets
- D.stay at home
- A.
- 2.
The report shows that about nine earthquakes in the past ten years are measured over ____ on the Richter scale.
- A.7
- B.5
- C.9
- D.6
- A.
- 3.
It can be inferred(推断) from the report that the damage caused by the earthquakes could be much less heavy if ____.
- A.all the people stayed outside
- B.the earthquake happened at midnight
- C.the people had been warned earlier
- D.the earthquake scale was lower than 6. 2 only
- A.
- 4.
Which of the following can be reasonable except ____.
- A.We can not stop earthquakes
- B.Scientists are working hard at the researches on earthquakes
- C.We can do our best to have fewer damages than ever
- D.Nothing can be done on earthquakes
- A.
文章介绍了在河北省发生的一起地震,及其影响。
1.A 细节题。根据第2段第2行at 11: 50 a. m. on January 10, 1998.可知在上午11点人们不可能在床上睡觉。故A正确。
2.A 细节题。根据第三段最后一行by earthquakes measuring 6 to a bit over 7 on the Richter scale.可知A正确。
3.C 推理题。如果人们事先被提醒有地震,那么他们就由可能做好预防,那么损失会小很多。
4.D 常识题。虽然我们不能阻止地震,但是我们可以做一些事情让地震的影响与破坏变的小一点,故D正确。
This is a time of year when we think about giving and receiving presents. Can you find a little extra to give? On this page we suggest a few organizations you might like to help.
Littleton Children’s Home
We DON’T want your money, but children’s toys, books and clothes IN GOOD CONDITION would be very welcome.
Also, we are looking for friendly families who would take our children into their homes for a few hours or days as guests. You have so much ─will you share it?
Phone Sister Thomas on 55671
Children’s Hospice
We look after a small number of very sick children. This important work needs skill and love. We cannot continue without gifts or money to pay for more nursing staff. We also need storybooks and toys suitable for quiet games.
Please contact the Secretary, Little Children’s Hospice, Newby Road.
Street Food
In the winter weather, it’s no fun being homeless. It’s even worse if you’re hungry. We give hot food to at least fifty people every night. It’s hard work, but necessary. Can you come and help? If not, can you offer a little money? We use a very old kitchen, and we need some new saucepans(平底锅). Money for new ones would be most welcome indeed.
Contact Street Food, c/o Mary’s House, Elming Way. Littleton Phone 27713
Littleton Youth Club
Have you got an unwanted chair? ─a record-player?─a pot of paint ? Because we can use them!
We want to get to work on our meeting room!
Please phone 66231 and we’ll be happy to collect anything you can give us.
Thank you!
The Night Shelter
We offer a warm bed for the night to anyone who has nowhere to go. We rent the former Commercial Hotel on Green Street. Although it is not expensive, we never seem to have quite enough money. Can you let us have a few pounds? Any amount, however small, will be such a help.
Send it to us at 15, Green St, Littleton. Please make check payable to Night Shelter.
1. What kind of people are these organizations designed for?
|
A.Homeless and sick children |
|
B.Less fortunate members of our society |
|
C.Hungry people who have no beds to sleep in |
|
D.Friendly members of our society to help others |
2.If you like children and you could offer a happy family to a homeless child, you may contact _____.
|
A.Street Food |
B.The Night Shelter |
|
C.Littleton Children’s Home |
D.Children’s Hospice |
3. What can be concluded from the passage?
|
A.There are too many social problems in this society. |
|
B.People are very poor during the time of giving. |
|
C.To offer help is just an excuse for these organizations to collect money. |
|
D.There are many organizations trying to solve social problems. |