题目内容
I remember vividly the call that changed my life. It was Tuesday, February 18, when the1rang in the kitchen of my Los Angeles home. On the 2was Marty Bandera, a literary agent to whom I had sent a draft(草稿) of my novel three weeks earlier. “ I have a couple of3,” Bandera said.
“First, how old are you?” “I’m 48,” I replied.
“Are you in good 4?” “Yes, excellent. What’s this about?”
“I’ve sold your novels 5one and a half million dollars.”
I sat down in 6. I had written over fourteen novels in twenty years, but each one had been 7 by the publishers. I suppose many people would have been 8, but not me. Each time, I just 9 writing another one. My husband advised me to find something else to do, but I refused to 10. Seeing this book 11was the best thing that has ever happened to me. It’s a mystery story (like all the others) and it was on the best-seller 12two weeks after publication!
I got my first lesson in story 13from my grandmother. She used to read me stories. She was the one who gave me a 14of words. She sparked(激发) my 15and she has been a 16influence on me. I always had stories running through my 17and as soon as I could write I 18them down on paper.
I married young and I have three children, but I never stopped writing, 19novels between doing the diapers(婴儿的尿布) and dishes. I am writing another novel now. Yes, my 20has changed my life。
- 1.
- A.phone
- B.bell
- C.clock
- D.alarm
- A.
- 2.
- A.step
- B.line
- C.side
- D.doorway
- A.
- 3.
- A.novels
- B.things
- C.questions
- D.problems
- A.
- 4.
- A.wealth
- B.health
- C.care
- D.order
- A.
- 5.
- A.to
- B.in
- C.on
- D.for
- A.
- 6.
- A.need
- B.joy
- C.delight
- D.astonishment
- A.
- 7.
- A.rejected
- B.received
- C.judged
- D.lost
- A.
- 8.
- A.worried
- B.angry
- C.discouraged
- D.excited
- A.
- 9.
- A.couldn’t help
- B.got down to
- C.got used to
- D.went on
- A.
- 10.
- A.shut down
- B.find out
- C.give up
- D.set aside
- A.
- 11.
- A.sold
- B.published
- C.printed
- D.passed
- A.
- 12.
- A.books
- B.shops
- C.record
- D.list
- A.
- 13.
- A.writing
- B.organizing
- C.telling
- D.reading
- A.
- 14.
- A.use
- B.love
- C.meaning
- D.respect
- A.
- 15.
- A.hope
- B.efforts
- C.novels
- D.imagination
- A.
- 16.
- A.lasting
- B.normal
- C.careful
- D.general
- A.
- 17.
- A.mind
- B.book
- C.voice
- D.work
- A.
- 18.
- A.pulled
- B.put
- C.broke
- D.looked
- A.
- 19.
- A.thinking
- B.reading
- C.developing
- D.translating
- A.
- 20.
- A.friend
- B.age
- C.success
- D.failure
- A.
ABCBD DACBC BDCBD AABCC
试题解析:
1.由第一句I remember vividly the call ...可知这里应该是电话铃声,故选A phone.
2.on the line 在线,打电话的是,由上一题可知在打电话,故选B.
3.由下面的两个问句可推测Bandera有 两个问题,故选questions.
4.由下面I’ve sold your novels for one and a half million dollars.可知Bandera害怕作者因太惊喜而承受不了。故选health。
5.固定用法,sell sth for +钱数,以什么价格卖掉,故选for.
6.由后一句作者的小说从没被出版社接受过,故作者很震惊,故选astonishment震惊。
7.由前后句可推测出作者被出版社拒绝了,故选rejected 拒绝。
8.worry 担心;angry 生气;discourage沮丧;excited兴奋,根据句意我想很多人在这种情况下都已经沮丧了,但是我不会。故选C.
9.get down to 开始认真做某事;get used to 常常做;go on 继续做根据句意每一次我都认真开始写下一部小说。故选B.
10.根据上一题可知作者没有放弃,故选give up 放弃。
11.由第一段可知作者这本书被出版社接受了,故是这本书的出版对作者来说是最好的事情。故选B。
12.best-seller list 畅销书单句意是这本书出版后连续两周在畅销书单上排名。
13.根据句意我学习到的讲故事的第一课是跟我的祖母学的。story telling 讲故事.
14.love of words对文字的热爱。句意是她就是让我对文字产生热爱的那个人。
15.imagination 想象力,句意是她激发了我的想象力,她对我的影响是持续的。
16.lasting 持续的,句意同上。
17.mind 头脑,句意是我的脑子里一直就有故事在酝酿,而且只要能写我就立即把它们写在纸上。
18.put sth down 写下,记下,句意同上。
19.developing 发展,这里意思是构思,句意是我从来没有停止写作,在洗尿布时,我还构思小说。
20.success 成功,句意是我的成功改变了我的生活。
考点:考查的是记叙文。
点评:整个完形填空大题,设空科学合理,考生不难从中领会大意,从而下手会比较顺利,从选项中可以看出,本大题主要还是考查了词汇的辨析与运用,但更加注重综合语言能力的运用,需要根据故事情节,了解词汇用法的同时,结合语境,做出准确的判断。
试题解析:
1.由第一句I remember vividly the call ...可知这里应该是电话铃声,故选A phone.
2.on the line 在线,打电话的是,由上一题可知在打电话,故选B.
3.由下面的两个问句可推测Bandera有 两个问题,故选questions.
4.由下面I’ve sold your novels for one and a half million dollars.可知Bandera害怕作者因太惊喜而承受不了。故选health。
5.固定用法,sell sth for +钱数,以什么价格卖掉,故选for.
6.由后一句作者的小说从没被出版社接受过,故作者很震惊,故选astonishment震惊。
7.由前后句可推测出作者被出版社拒绝了,故选rejected 拒绝。
8.worry 担心;angry 生气;discourage沮丧;excited兴奋,根据句意我想很多人在这种情况下都已经沮丧了,但是我不会。故选C.
9.get down to 开始认真做某事;get used to 常常做;go on 继续做根据句意每一次我都认真开始写下一部小说。故选B.
10.根据上一题可知作者没有放弃,故选give up 放弃。
11.由第一段可知作者这本书被出版社接受了,故是这本书的出版对作者来说是最好的事情。故选B。
12.best-seller list 畅销书单句意是这本书出版后连续两周在畅销书单上排名。
13.根据句意我学习到的讲故事的第一课是跟我的祖母学的。story telling 讲故事.
14.love of words对文字的热爱。句意是她就是让我对文字产生热爱的那个人。
15.imagination 想象力,句意是她激发了我的想象力,她对我的影响是持续的。
16.lasting 持续的,句意同上。
17.mind 头脑,句意是我的脑子里一直就有故事在酝酿,而且只要能写我就立即把它们写在纸上。
18.put sth down 写下,记下,句意同上。
19.developing 发展,这里意思是构思,句意是我从来没有停止写作,在洗尿布时,我还构思小说。
20.success 成功,句意是我的成功改变了我的生活。
考点:考查的是记叙文。
点评:整个完形填空大题,设空科学合理,考生不难从中领会大意,从而下手会比较顺利,从选项中可以看出,本大题主要还是考查了词汇的辨析与运用,但更加注重综合语言能力的运用,需要根据故事情节,了解词汇用法的同时,结合语境,做出准确的判断。
练习册系列答案
相关题目