题目内容

【题目】阅读理解Sea Life Melbourne Aquarium (水族馆)
The all-new Sea Life Melbourne Aquarium, situated in the heart of Melbourne's CBD, is one of Victoria's leading visitor attractions and an unforgettable outing for the whole family. Having 12 amazing zones of discovery, Sea Life Melbourne Aquarium is the very place that you cannot miss when you visit the city.
* Opening Times
Sea Life Melbourne Aquarium is open from 9:30 am until 6:00 pm every day of the year, including public holidays. Last admission is at 5:00 pm, one hour before closing.
* Location ( 位置)
Sea Life Melbourne Aquarium is located on the corner of Flinders Street and King Street, Melbourne. It is siyuated on the Yarra River, opposite Crown Entertainment Complex.
* Getting to Sea Life Melbourne Aquarium
Train
The Sea Life Melbourne Aquarium train stop is located on the free City Circle Tram route (公交线路) and also routes 70 and 75. City Circle trams run every 10 minutes in both directions.
Shuttle Bus
The Sea Life Melbourne Aquarium is a free bus service, stopping at key tourist attractions in and around the City. Running daily, every 15 minutes from 10:00 am to 4:00 pm.
Car Parking
While there is no public car parking at Sea Life Melbourne Aquarium, there are several public car parking lots available only a short walk away.
* Wheelchair Access
Sea Life Melbourne Aquarium provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones. Each floor also has wheelchair accessible toilets.
* Terms
Tickets will be emailed to you immediately after purchase or you can download and print your ticket once payment has been accepted. Please print out all tickets purchased and present at the front entrance of Sea Life Melbourne Aquarium. No ticket, no entry!
(1)Sea Life Melbourne Aquarium _________ .
A.is located at the center of the CBD in the city
B.has 12 most attractive places in Melbourne
C.admits visitors from 9:30 am until 6:00 pm
D.is beside Crown Entertainment Complex
(2)Getting to Sea Life Melbourne Aquarium, visitors can take ________.
A.trains from Southern Cross train station
B.shuttle buses around the train station
C.boats across the yarra River
D.either tram route 70 or 75
(3)Sea Life Melbourne Aquarium offers visitors ________.
A.free car parking
B.wheelchair access
C.Internet connection
D.transportation service
(4)Tickets to Sea Life Melbourne Aquarium ________ .
A.are free to all visitors
B.can be pursued by email
C.rare checked at the entrance
D.can be printed at the ticket office

【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)C
【解析】本文是一篇广告应用文,介绍了墨尔本海洋馆的基本情况。说明了墨尔本海洋水族馆的开放时间、位置、到达方式、便利和服务条款等内容。(1)考查细节理解。根据第一段中的“situated in the heart of Melbourne's CBD”可知选A。
(2)考查细节理解。根据“Getting to Sea Life Melbourne Aquarium”部分中的” The Sea Life Melbourne Aquarium train stop is located on the free City Circle Tram route (公交线路) and also routes 70 and 75. “可知选D。
(3)考查细节理解。根据 Car Parking部分中的”While there is no public car parking at Sea Life Melbourne Aquarium,...“可知B项正确。
(4)考查细节理解。因为文中最后提到要支付后才能打印票,故A项错误;B项错误因为票票会在支付后用电子邮件发过来,而不是电子邮件订购;D项错误在于文中提到要自己打印,在入口处递呈。排除以上答案,只有C项略显合理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many of us have heard of the saying: everything is possible if you can just believe. But few of us really know the power of faith and perseverance. South African swimmer Natalie du Toit embodies those virtues.

Du Toit, became the first swimmer to compete in both the Olympic Games and the Paralympics(残奥会)in Beijing. Although she finished 16th in the tough 10 km marathon in the able-bodied Games. she has collected three golds in the Paralympics so far.

One of the most successful disabled athletes of all time, Natalie du Toit was already a promising swimmer when she lost her leg in a motorcycle accident in 2001, at just 17.

“There are a lot of dark moments,” du Toit said. “There are some days when I cry. But I try to remember that better days are ahead. You just go on.”

Within a few months, she was back in the swimming pool.

She still competes and still succeeds. The only difference is that she has switched to longer events--from 200 m and 400 m individual medley to 800 m and 1,500 m freestyle--to make up for her loss of speed with only one leg. But she made no adjustment to her mental outlook(精神面貌).

“Going out in the water, it feels as if there's nothing wrong with me. It doesn’t matter if you look different. you're still the same as everybody else because you have the same dream.”

She is the owner of many world records, and she also won gold when competing against able-bodied swimmers in the 1, 500 m freestyle at the All Africa Games in 2007.

But there is no magic recipe for success. It all comes down to hard work and determination. “She is stubborn, which is good and bad, ” said her coach Karoly Von Toros. “Good for the swimming, but bad for the coach.”

There is a poem that hangs on her wall that reads:

The tragedy of life does not lie in not reaching your goals;

The tragedy of life lies in not having goals to reach for.

1Natalie du Toit is a vivid example that .

A. you are what you believe

B. your biggest enemy is yourself

C. results are not so Important as the process

D. you must set reasonable goals or you will fail

2The underlined word in the first paragraph means .

A. makes B. creates

C. represents D. introduces

3According to the text, Natalie du Toit became .

A. the first athlete to compete with able-bodied swimmers in the world

B. the youngest disabled swimmer to break the worl record in the 1, 500 m freestyle

C. the youngest disabled swimmer to collect three golds in a single Paralympics

D. the first swimmer to compete in both the Olympic Games and the Paralympics

4Which of the following is the correct order of the events that happened to Natalie du Toit?

a.She won gold at the All Africa Games

b. She finished 16th in the tough 10 km marathon in the Olympics

c. She adjusted herself to long events

d.A motorcycle accident disabled her.

A. cdab B. dcba

C. dcab D. dacb

【题目】Whether you prefer burning the midnight oil or going to bed early so you can get up at the break of dawn depends on your genes, according to experts.

I jump out of bed each morning, eager to start an active day. But I can hear my neighbor’s alarm clock ringing non-stop every morning and I doubt he gets to work on time.

A lot of noise comes from his flat in the evening. He’s happy to stay up watching TV till after midnight, while I go to bed early and try to sleep.

Well, it might not be his fault after all. I’m called“a lark (百灵鸟)”and my neighbor“an owl (猫头鹰)”

We all have inside “clocks”in the brain to control all kinds of bodily functions and it is reset every day by light. These inside clocks run to a different schedule in “larks” and “owls”. If you have a fast clock, you like to do things early, and if you have a slow clock, you like to do things late.

Because we live in a 24/7 world, scientists believe it’s important to understand a person’s “chronotype?—the time of the day when they function the best. It could help us lead a healthier life.

A US professor has studied sleeping patterns and thinks work times should be changed and made more individual to fit in with our chronotypes.

And he has advice for those who can’t choose their working hours:“If that’s not possible, we should be more careful about light exposure,” says the professor. “You should try to go to work not in a covered vehicle but on a bike. The minute the sun sets we should use things that have no blue light, like computer. . . screens and other electronic devices.”

1How is the passage mainly developed?

A. By presenting and solving problems.

B. By explaining the cause-effect relationship.

C. By giving examples and drawing a conclusion.

D. By analyzing differences and providing advice.

2What does the underlined phrase “burning the midnight oil” in Paragraph1probably mean?

A. drilling for oil in the midnight

B. using too much oil in the midnight

C. staying up late

D. getting up late

3We can learn from the passage that the author’s neighbour

A. almost always gets to work on time

B. has to work deep into the night every day

C. is passive during the day but energetic at night

D. is easily woken up by his alarm clock in the morning

4Things with blue light are not recommended after sunset because blue light .

A. may cause sleep problems

B. will make you nervous

C. will reduce your work efficiency

D. may make you sleepy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网