题目内容

【题目】 A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a friend — a bear.

The child went missing on January 22 while playing with friends near his grandmother's house in North Carolina. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.

Police formed a search team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by and—no Casey.

Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health.

Casey told the rescuers he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his "friend".

The police officer Chip Hughes spoke with reporters from several news agencies. He said Casey did not say how he could survive in the woods for two days in the cold, rainy weather. "However," the police officer said, "he did say he had a friend in the woods that was a bear with him."

Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, police and members of the army. Doctors at the medical center gave Casey some examination. He was then sent to his family on January 25.

His mother talked with reporters and thanked everyone who joined the search for her son. "We just want to tell everybody that we're very thankful that you took the time out to search for Casey," said his mother. "He is up and talking He's already asked to watch cartoons."

1When did Caseyget lost?

A.On January24.

B.After a 911 call.

C.Before his playmates returned home.

D.After he left his grandmother's house.

2What can we know about the boy?

A.He survived with the help of a bear.

B.The rescuers rescued him from a bear.

C.Someone offered key information to find him.

D.He was eventually found by officer Hughes.

3Why did the mother say that in the last paragraph?

A.To report the detailed situation.

B.To show her gratitude and relief.

C.To invite everyone to watch her child.

D.To appreciate searchers and the bear.

4Where is this text most likely from?

A.A newsreportB.A guidebook.

C.A diary.D.An adverisement

【答案】

1D

2C

3B

4A

【解析】

这是一篇新闻报道。文章讲述了一个三岁的孩子在树林里失踪了两天,最终在多方共同努力之下被找到了。

1细节理解题。根据第二段“The child went missing on January 22 while playing with friends near his grandmother's house in North Carolina. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.”可知,Casey失踪前是在和朋友一起玩,地点就在他祖母的房子附近。所以在Caseyget离开祖母家之后,他失踪了。故选D项。

2细节理解题。根据第四段“Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night.”可知,正是因为有人报告警方听到孩子在树林里哭最终才让警方找到了CaseyC选项“有人提供了找到他的关键信息”符合文意。故选C项。

3推理判断题。从最后一段Casey母亲说的话“We just want to tell everybody that we're very thankful that you took the time out to search for Casey ,said his mother. "He is up and talking He's already asked to watch cartoons."”来看,她在对帮助搜救Casey的人表示感激,同时孩子的状态已经恢复正常了,作为母亲也应该是感到欣慰的。由此判断出为什么母亲在最后一段这么说是为了表达她的感激和欣慰。故选B项。

4推理判断题。文章第一句“A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family.”一名在森林里迷路了两天的三岁男孩现现在安全回到了家中。就言简意赅地指明了事件的主要内容,并在接下来的篇幅中详细展开,符合典型的新闻报道的结构特点。所以短文来自报纸。故选A项。

细节理解题是阅读理解中最常见的题型,考生需要清楚,文章中心是论点,事实细节就是论据或主要理由,细节理解题就是有关文章细节的问题,常对文中某个词语、句子、段落的细节及事实进行提问,所提问题一般可直接或间接在文章中找到答案。常用且比较稳妥的方法是排除干扰项,细节理解题中的干扰项一般分为范围过大或过小、偷换概念、正误并存等类型,可逐句在文中寻找根据加以甄别。第2小题中,A选项“他在一头熊的帮助下存活下来了”并未在文中明确说明,只是提到Casey自称“在树林里有一头熊是他的朋友”,B选项“救援人员从一头熊那里救了他”属于无稽之谈,D选项“他最终是被Hughes警官找到的”属于无中生有,Hughes只是代表警方发言的警官,文中并未说明是他找到了Casey。根据第四段“Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. ”可知,正是因为有人报告警方听到孩子在树林里哭最终才让警方找到了Casey。C选项“有人提供了找到他的关键信息”符合文意。故选C 项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

“If mum finds out that I'm going to the beach, I'll be in big trouble.” I said to myself softly in a low voice.

I went downstairs slowly and tried to walk casually into the kitchen. As I was walking towards the back door, mum asked without looking up from her “dish-washing”, “Where are you going?” I answered back without hesitation,“ I am going to the garden to play.” After I got out of the kitchen, I breathed a sign of relief. My plan had worked out fine so far. I climbed the fence and jumped onto the muddy field next to my house and started running towards the bus stop at top speed,

After half an hour I was at the beach scanning the crowd for my friends, Jimmy and Bobby. Two young men were racing in the canoes (独木舟). After a while, I saw them near a coconut tree. I ran towards them and got into my swimming trunk (游泳裤). For about an hour, we played volleyball happily.

Suddenly, Bobby hit the ball too hard and the ball fell into the sea. Just as Bobby was going to pick up the ball, the tide came in and carried the ball further and further away from the shore. I wanted to show off my swimming skills so I declared to help get the ball for them.

I dived into the water and started swimming at a steady pace. After swimming for about ten minutes, I became tired but when I saw that the ball was only a few feet away from me, I put in

an extra burst of speed. However, just as I was going to get the ball, a very strong current swept the ball further away from me. At that moment, a string of weed (海草)tangled (缠绕) up with my feet and I could not swim properly.

I struggled to keep afloat but it was no use. “ If I had listened to my parents, this would never have happened,” I thought silently.

Paragraph 1

Finally, after struggling for a minute or two, I still got pulled underwater.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

Paragraph 2

When I woke up, I was in an empty room lying on a bed.________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

【题目】The Cost of Higher Education

Individuals (个人) should pay for their higher education.

In general, a university education is of huge and direct benefit to the individual. Whether they are majoring in geography, geometry or any other subject, graduates earn more than non-graduates. Meanwhile, social mobility is ever more dependent on having a degree. However, only some people have it. So the individual, not the taxpayers should pay for it. There are pressing calls on the resources (资源) of the government. Using taxpayers' money to help small number of people to earn high incomes in the future is not one of them.

Full government funding (资助) is not very good for universities. Adam Smith worked in a Scottish university whose teachers lived off student fees. He knew and looked down upon 18th-century Oxford, the grand university having much glory, where the academics lived comfortably off the income received from the government. Guaranteed salaries, Smith argued, were the enemy of hard work and when the academics were lazy and incompetent, the students grew similarly lazy in a gradual way.

If students have to pay for their education, I guess they not only work harder, but also demand more from their teachers and have a better grasp of the subjects. And their teachers have to keep them satisfied. If that means taking teaching seriously, and giving less time to their own research interests, that is surely something to celebrate.

Many people believe that higher education should be free because it is good for the economy (经济). Many graduates clearly do contribute to national wealth, but so do all the businesses that invest (投资) and create jobs. If you believe that the government should be generous enough to pay for higher education because graduates are economically productive, you should also believe that the government should pay part of business costs. Anyone promising to create jobs should receive a gift of capital(资金) from the government to invest.

Therefore, it is the individual, not the government who should pay for their university education.

1The underlined word “them” in Paragraph 2 refers to .

A. taxpayers B. pressing calls

C. college graduates D. government resources

2The author thinks that with full government funding ___________.

A. teachers are less satisfied

B. students are more demanding

C. students will become more competent

D. teachers will spend less time on teaching

3The author mentions businesses in Paragraph 5 in order to_____________.

A. argue against free university education

B. call on them to finance students' studies

C. encourage graduates to go into business

D. show their contribution to higher education

【题目】Shoulder pain is common. The shoulder has the most range of movement of any part in the body.1 Furthermore, shoulder pain sometimes comes from other areas of the body. Here are some tips to help reduce shoulder pain.

2Often, the root cause of shoulder pain is simply your overdoing something. If your problem is work related, change to a different activity. If the shoulder pain is exercise-related, then you may be working out too aggressively or with bad form – turn to a personal trainer for help.

Ice your shoulder. The application of ice is useful for almost all acute Injuries.3Apply ice for 10-15 minutes every hour, then reduce the frequency as the pain and swelling become less strong.

Do some light shoulder stretches(拉伸).While standing or sitting, reach around the front of your body and seize the opposite elbow().4Reach behind your back towards your shoulder and hold it with your other hand. Slowly pull on the hand with the painful shoulder until you ~eel a stretch.

See your doctor. If your shoulder pain is especially severe, and long-lasting, what else can you do?5Your doctor will discuss a treatment plan according to your pain.

A. Seek medical help.

B. Rest your shoulder.

C. Build shoulder strength.

D. Consider surgery if necessary.

E. That's why it's so likely to suffer from injury.

F. The cold treatment works well when applied to the most painful shoulder.

G. Gently pull on the back of the elbow until you feel a stretch in the shoulder.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网