题目内容
【题目】 A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a friend — a bear.
The child went missing on January 22 while playing with friends near his grandmother's house in North Carolina. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.
Police formed a search team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by and—no Casey.
Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health.
Casey told the rescuers he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his "friend".
The police officer Chip Hughes spoke with reporters from several news agencies. He said Casey did not say how he could survive in the woods for two days in the cold, rainy weather. "However," the police officer said, "he did say he had a friend in the woods that was a bear with him."
Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, police and members of the army. Doctors at the medical center gave Casey some examination. He was then sent to his family on January 25.
His mother talked with reporters and thanked everyone who joined the search for her son. "We just want to tell everybody that we're very thankful that you took the time out to search for Casey," said his mother. "He is up and talking He's already asked to watch cartoons."
【1】When did Caseyget lost?
A.On January24.
B.After a 911 call.
C.Before his playmates returned home.
D.After he left his grandmother's house.
【2】What can we know about the boy?
A.He survived with the help of a bear.
B.The rescuers rescued him from a bear.
C.Someone offered key information to find him.
D.He was eventually found by officer Hughes.
【3】Why did the mother say that in the last paragraph?
A.To report the detailed situation.
B.To show her gratitude and relief.
C.To invite everyone to watch her child.
D.To appreciate searchers and the bear.
【4】Where is this text most likely from?
A.A newsreportB.A guidebook.
C.A diary.D.An adverisement
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】A
【解析】
这是一篇新闻报道。文章讲述了一个三岁的孩子在树林里失踪了两天,最终在多方共同努力之下被找到了。
【1】细节理解题。根据第二段“The child went missing on January 22 while playing with friends near his grandmother's house in North Carolina. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.”可知,Casey失踪前是在和朋友一起玩,地点就在他祖母的房子附近。所以在Caseyget离开祖母家之后,他失踪了。故选D项。
【2】细节理解题。根据第四段“Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night.”可知,正是因为有人报告警方听到孩子在树林里哭最终才让警方找到了Casey。C选项“有人提供了找到他的关键信息”符合文意。故选C项。
【3】推理判断题。从最后一段Casey母亲说的话“We just want to tell everybody that we're very thankful that you took the time out to search for Casey ,said his mother. "He is up and talking He's already asked to watch cartoons."”来看,她在对帮助搜救Casey的人表示感激,同时孩子的状态已经恢复正常了,作为母亲也应该是感到欣慰的。由此判断出为什么母亲在最后一段这么说是为了表达她的感激和欣慰。故选B项。
【4】推理判断题。文章第一句“A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family.”一名在森林里迷路了两天的三岁男孩现现在安全回到了家中。就言简意赅地指明了事件的主要内容,并在接下来的篇幅中详细展开,符合典型的新闻报道的结构特点。所以短文来自报纸。故选A项。
细节理解题是阅读理解中最常见的题型,考生需要清楚,文章中心是论点,事实细节就是论据或主要理由,细节理解题就是有关文章细节的问题,常对文中某个词语、句子、段落的细节及事实进行提问,所提问题一般可直接或间接在文章中找到答案。常用且比较稳妥的方法是排除干扰项,细节理解题中的干扰项一般分为范围过大或过小、偷换概念、正误并存等类型,可逐句在文中寻找根据加以甄别。第2小题中,A选项“他在一头熊的帮助下存活下来了”并未在文中明确说明,只是提到Casey自称“在树林里有一头熊是他的朋友”,B选项“救援人员从一头熊那里救了他”属于无稽之谈,D选项“他最终是被Hughes警官找到的”属于无中生有,Hughes只是代表警方发言的警官,文中并未说明是他找到了Casey。根据第四段“Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. ”可知,正是因为有人报告警方听到孩子在树林里哭最终才让警方找到了Casey。C选项“有人提供了找到他的关键信息”符合文意。故选C 项。