题目内容

【题目】Satellites play big roles in modern life. Some look downward to monitor environmental conditions on Earth.Others look outward in search of major solar flares(耀斑) that can trouble the transmission(传送) of electrical power to homes and businesses. Some spy on our enemies. Others relay communications around the globe. But all of these million-dollar wonders of technology can be knocked out by a collision with space junk ---debris (碎片 )from satellites and other earthly technology orbiting high above the planet. Now,a teen from Jordan has designed a satellite to chase down space junk , collect it and then deal with it.

Even bits of space junk as small as dots of paint pose a threat , says Dana. That's because this debris orbits our planet at speeds up to some 28,200 kilometers per hour. Such high speed explains why tiny paint dots have damaged the windshields of space shuttles so badly that they needed to be replaced.

Researchers have come up with many ideas for getting rid of space junk. Some have suggested vaporizing(蒸发) small bits with lasers. Others have proposed launching satellites to collect the debris. Dana's design falls into this category.

Here's how hers would work : A radar system aboard the satellite would scan and find a piece of space junk.Then,thrusters(推进器)would change the satellite's orbit so that it could chase down the errant object. As the satellite closed in on its prey, cameras would keep it on target.

At the last minute,a door that leads to a container would open. This container needs to be strong so that it doesn't break apart when the satellite swallows the space junk,Dana explains. Finally,when the trash container was full,it would be lowered toward the earth on a kilometer-long cable and its contents released into the upper atmosphere. There, the space junk would harmlessly burn up just like a meteor (流星) does. Meanwhile, her satellite would roll the container back up so that it could collect more trash.

【1】What is focused on in the first paragraph?

A. The types of satellites being categorized into.

B. The tracks of satellites orbiting above the planet.

C. The sources of space junk coming from.

D. The danger that satellites face in space.

【2】Why can small pieces of space junk threaten satellites?

A. They travel at a very high speed.

B. They are difficult to track by satellites.

C. They can blow up into millions of pieces.

D. They are as soft as a ball in the air.

【3The underlined words "the errant object" refer to_____.

A. the radar system that scans space junk

B. the space junk that travels in disorder

C. the satellite that doesn't keep its track

D. the camera that can't keep space junk on target

【4】According to the Dana's design, space junk in her satellite___________.

A. will be swallowed and stored in its trash bin

B. will be broken apart in the trash container

C. will be destroyed by heat in the upper atmosphere

D. will be transported to the earth through a cable

【答案】

【1】D

【2】A

【3】B

【4】C

【解析】

试题分析: 文章介绍了美国一个15岁的学生发明了一种可以收集太空垃圾的设备并说明了工作原理。

【1】D考察判断推理题。文章中第一段提出了But all of these million-dollar wonders of technology can be knocked out by a collision with space junk ---debris (碎片 )from satellites and other earthly technology orbiting high above the planet.这些都是表示的太空垃圾的危险之处,即卫星所面临的危险,所以答案是D。

【2】A考察细节理解题。根据文章第二段第二三句That's because this debris orbits our planet at speeds up to some 28,200 kilometers per hour. Such high speed explains why tiny paint dots have damaged the windshields of space shuttles so badly that they needed to be replaced.提到这些太空碎片速度快是它们威胁卫星的原因,所以答案是A。

【3】B考察判断推理题。由文章第四段划线短语前面的句子A radar system aboard the satellite would scan and find a piece of space junk可知其意是那些四处逃窜的太空垃圾,所以答案是B。

【4】C考察细节理解题。根据文章最后一段的第四句There, the space junk would harmlessly burn up just like a meteor (流星) does可知他的发明是利用燃烧的方法消除垃圾,所以答案是C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever noticed that the more you have the more you want? Let’s face it. Thinking our life is good enough doesn’t come naturally to many people. When we have high expectations of everything in life we will run into disappointment. Only when we are aware that needs are different from desires can we live with satisfaction. Here are a few ideas to help you be happier with what you have and who you are.

Focus on what you are thankful for. Most people want things to be better than they are, or when things are going well, we forget to appreciate what we have. Learn to reflect on how much better things are than they could be. Focus on what you are thankful for. Write down 5 things you are grateful for right now.

When we hold onto regrets from decisions we have made, it can really poison our well-being. Many people regret something they can no longer change, which ends up holding them back from moving forward in a more positive manner. What happened in the past is done and gone, so work to stay present and be mindful of the current moment to find more joy and fulfillment.

When we use other people as the measuring stick for our personal success and quality of life we are likely to be less satisfied. Social comparisons can provide useful information when we try to learn from others, but they also hold our perspective in a discontented position. Compare yourself less with others so you can be satisfied more.

When you are focused on your big ambitions and future goals you might elide the daily pleasures that surround you. Learn to slow down and absorb the wonder and beauty around you. Stay present and focus on the task you’re undertaking at the moment. Don’t let the life pass you by because you’re always on the go and distracted by ambition.

Practice looking at life through the lens of contentment and it will become more natural.

1How can we live with contentment?

A. To change our lifestyle.

B. To have a motivation in life.

C. To give less attention to what we are grateful for.

D. To realize the difference between needs and desires.

2What’s the main idea of Paragraph 3?

A. Make wise decisions. B. Know the present situation

C. Let go of regrets. D. Remember the past.

3The underlined word “elide”(in Paragraph 5) probably means “__”.

A. enjoy B. change C. create D. neglect

4What should you do to put yourself in a good mood?

A. Make time for simple pleasures. B. Learn from successful people.

C. Focus on your future goals. D. Create chance to learn more.

【题目】When early colonial settlers went to America, they took many forms of dance to their new home. Square dancing, one of the oldest forms of American folk dancing, developed from several different Old World group dances, mainly English country dances, and the French quadrille(四对方舞).

In the American version of square dancing, four couples form a square and dance to music. An American addition to square dancing is the caller. What do you think a caller does?

The callers---someone who calls out the dance steps in time to the music--- was a completely American invention. At first dancers memorized all the steps for a particular dance, but eventually the dances became so complicated that it was necessary to have someone call out cues (提示) so that dancers didn’t have to remember so many steps. The caller didn’t just call out “do-se-do your partner”; a good caller also came up with colorful sayings or witty lines that he said in between the cues such as “Don’t be shy and don’t be afraid. Swing on the corner in a waltz promenade (步伐).” A caller might also come up with new dance steps and routines.

Although popular for years, square dancing seemed to be going out of style and fading away until the early 1930s, when Henry Ford helped revive(复苏)interest in it. Ford, the automobile manufacturer, used to vacation at the Wayside Inn in Massachusetts, where he enjoyed the dance programme run by a man named Benjamin Lovett. Ford asked Lovett to come to Detroit and teach dances, but Lovett said he couldn’t because he had a contract with the inn. Ford solved that problem by buying the inn and Lovett’s contract. He took Lovett back to Detroit, where together they established a programme for teaching squares and rounds. Square dancing was updated and groups began forming all over the country.

【1】What is the best title for the passage?

A. The Different Steps of Square Dancing

B. The Origin and Development of Square Dancing

C. Who Was the Inventor of Square Dancing?

D. Why Did Square Dancing Go Out of Style?

【2】What does the underlined part “their new home” refer to?

A. The United Kingdom. B. France.

C. Africa. D. America.

【3】Why did the caller call out the steps for the dancers?

A. Because the dance was invented by the caller.

B. Because the dancers didn’t know the names of the steps.

C. Because the steps were very particular.

D. Because it was hard for the dancers to remember all the steps.

【4】What can we learn about Henry Ford in the last paragraph?

A. He was the man who made the first car.

B. He was very fond of dancing.

C. He helped make square dancing popular again.

D. He taught people how to dance.

【题目】Wanted, Someone for a Kiss

We' re looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100 FM. You' ll work on the station's music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. Please apply(申请)in writing to Producer Vacancies, Kiss 100.

Father Christmas

We're looking for a very special person, preferably over 40, to fill our Father Christmas suit.

Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays, l0:30 - 16:00.

Excellent pay.

Please contact (联系) the Enterprise Shopping Centre, Station Parade, Eastbourne.

Accountants Assistant

When you join the team in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.

Wealden District Council

Software Trainer

If you are aged 24 -45 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make your own decisions ,and to design courses as well as present them. Pay upwards of 15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs. R.. Oglivie, Palmlaee Limited.

【1】Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?

A. Producer Vacancies, Kiss 100.

B. Mrs Oglivie, Palmlace Limited.

C. The Enterprise Shopping Centre.

D. Wealden District Council.

【2】We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who

A. is aged between 24 and 40

B. may do some training work

C. should deal with general duties

D. can work for about a month

【3】Which position is open to recent school graduates?

A. Producer, London Kiss. B. Father Christmas.

C. Accountants Assistant. D. Software Trainer.

【4】What kind of person would probably apply to Palmlaee Limited?

A. One with GCSE grade C level.

B. One with some office experience.

C. One having good computer knowledge.

D. One trained in producing music programmes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网