题目内容
2.I was small for my age.I was shy and sometimes it was hard for me to make friends with each others.However,learning came fairly easy for me.I was the best in most of my classes,but PE class was my nightmare (恶梦)and made me feel that I was not as good as the others.Miss Forsythe was our PE teacher.She was young and energetic.Everyone liked her.She said that we all had to come to her classes.No one could hide from Miss Forsythe!One day she told me that she wanted me to play a game with another girl in a PE show.I was rather worried that I wouldn't do a good job as she explained her ider,but she was excited.With her encouragement,I had no choice but to agree.
It was a"boy meets girl"game.I play the boy and my classmate,Margaret Ann,played the girl.We were dressed in evening clothes and danced around the floor.According to Miss Forsythe,I had to pick up Margaret Ann as we finished the dance.Since I was not strong enough to pick the tallest girl up,it was she who picked me up.I suddenly felt ten feet tall!It was a huge success and everybody applauded (鼓掌) for our excellent performance.What a wonderful ending!Afterwards,I smiled confidently(自信地).Miss Forsythe's understanding and willingness to create a place for me in her show( which certainly did not need me) gave me some much needed confidence.She was and always will be my favorite teacher.
28.What do we know about Miss Forsythe?B
A.She was good at dancing.
B.She was a strict and understanding teacher.
C.She liked to play games with the students after class.
D.She taught studens how to dance.
29.How did the author feel about the game at first?D
A.She was excited.
B.She thought it would be fun.
C.She was disappointed.
D.She was nervous.
30.It can be inferred from the passage thatA.
A.Miss Forsythe had planned the game that way on purpose
B.Miss Forsythe helped the author pick up the tallest girl
C.the author was afraid when she felt ten feet tall
D.the author lost confidence by dancing with her classmate
31.What is the best title for the passage?A
A.Our PE teacher-----Miss Forsythe
B.My School Life
C.My Nightmare------PE Classes
D.A Game with My Classmate.
分析 文章介绍了我的体育老师Miss Forsythe,她根据我的情况有意设置了这样的活动来刺激我的积极性,提高我的信心.
解答 28.B 细节题.根据第二段第一行She was young and energetic.说明B正确.
29.D 推理题.根据第二段第34行I was rather worried that I wouldn't do a good job说明他很担心自己做不好,故她很紧张,故D正确.
30.A 推理题.根据文章第二段最后四行内容说明她是故意设置这样的活动以鼓励我的信心的,故A正确.
31.A 主旨大意题.文章主要介绍我的体育老师Miss Forsythe,她根据我的情况有意设置了这样的活动来刺激我的积极性,提高我的信心.故A正确.
点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
练习册系列答案
相关题目
12.---Many people in big cities cannot enjoy life even though they have houses,cars and ideal jobs.
---Sub-health may partially ______ it.( )
---Sub-health may partially ______ it.( )
| A. | account for | B. | call for | C. | answer for | D. | stand for |
10.目前,许多学校对学生采取封闭式管理,学生对此看法不一.请根据下表所提供的信息,用英语写一篇100词左右的短文,客观地介绍讨论情况,并谈谈你的看法.
| 有的同学认为 | 有的同学认为 |
| 学校限制我们的自由;学生和社会接触少;学生的兴趣和爱好不能得到充分的发展.… | 学校是学习知识的地方:学生应该安心在学校里学习;学生缺乏自觉性,离开了老师,可能会… |
| 你的看法: | |
7.Our teacher did all _____ he could to help them.( )
| A. | what | B. | which | C. | that | D. | whose |
14.Why do you go to work so early?It's _____six o'clock.( )
| A. | only | B. | already | C. | always |