题目内容
A little homeless girl stood crying near a small church from which she had been turned away because it was too crowded. “ I can’t go to Sunday school.” She cried to the priest (牧师) as he walked by. The priest took her inside. The child was very happy because they found a room for her. She went to bed that night thinking of the children who had no place to sleep or pray in.
Two years later, the girl died there. As her little body was being moved, a worn and red purse was found, which she had found in the rubbish. Inside the purse was 57cents and a note, written in childish handwriting, which read: “This is to help make the little church bigger so more children can go to Sunday school.”
After the priest tearfully read that note, he told the story of her unselfish love and devotion(热爱) to others. Soon, a newspaper reported on it. It was read by a wealthy man who offered the church a piece of land worth many thousands of dollars. When told that the church could not pay much, he offered to sell it to the little church for 57 cents. Soon, the church collected a large amount of money. Within five years, the girl’s gift had increased to $250,000. When you are in the city of Philadelphia, visit Temple Baptist Church, Temple University, and the Sunday school building. No child here is left outside on Sunday school days again. One of the rooms of the Sunday school building is hanged with the picture of the sweet face of the little girl whose 57 cents made such a remarkable and real history.
1.How did the girl feel when she thought of other homeless kids?
A. Joyful. B. Lucky.
C. Sympathetic. D. Shameful.
2.The author’s purpose of writing this passage is probably to ____.
A. tell people to give money to the church mentioned in the article
B. try to make people remember that little girl and that priest forever
C. look forward to having more people to go to the church to pray for the best
D. express admiration to the little girl showing her unselfish love to others
3.What is the best title for the passage?
A. Poor and Rich.
B. What Fifty-seven Cents Can Do?
C. A New Sunday School.
D. A Red Purse.
1.C
2.B
3.D
【解析】
试题分析:因为教堂里挤满了无家可归的孩子,小女孩被拒之门外,善良的牧师给她腾出了一间房。两年后,可怜的小女孩去世了,牧师发现了她写在纸上的话“用这57美分让教堂变大一点,这样就有更多的孩子就能来主日学校上课了”。小女孩的爱心得到了社会的回应,现在,已经没有孩子无法上主日学校了。
1.This is to help make the little church bigger so more children can go to Sunday school.”可知,小女孩想把捡来的一点点钱用于帮助那些无家可归的孩子上主日学校,说明她很同情无家可归的孩子们,故选C。
2.Soon, the church collected a large amount of money. Within five years, the girl’s gift had increased to $250,000.”可知,富人捐赠了一块价值连城的土地,教堂用这块土地换来了很多钱,A、C容易排除,根据第三段“After the priest tearfully read that note, he told the story of her unselfish love and devotion(热爱) to others. Soon, a newspaper reported on it. It was read by a wealthy man”可知,如果没有有爱心的牧师的宣传,人们不可能知道这个小女孩的事迹,D项只提到了小女孩,有点片面,故选B。
3.visit Temple Baptist Church, Temple University, and the Sunday school building”可知,现在不仅有Sunday school,还有Temple Baptist Church和Temple University,排除C;根据第二段“Inside the purse was 57cents and a note...“This is to help make the little church bigger so more children can go to Sunday school.””和第三段“he offered to sell it to the little church for 57 cents. Soon, the church collected a large amount of money. ...whose 57 cents made such a remarkable and real history”可知,故事发展的主线是善良小女孩的一个红色钱包,里面有57美分,故选D。
考点:故事类短文阅读
Studying Abroad
Nowadays, studying abroad gains popularity in China. Many rich parents would rather send their children abroad to receive education than let them be educated in China.
As every coin has two sides, studying abroad is not an exception(例外). There are advantages for people to attend school abroad. In the first place, he can use the foreign language in his daily life so that his ability in the second language may be greatly improved, as it is obvious that there is no better chance to improve second language than living in the country where it is spoken. While studying in a foreign country, he will most likely meet many others from overseas and it is possible to make friends from all over the world. This is not only exciting on the social level, but could lead to important overseas contacts in his career as well. He can get familiar with the latest knowledge in science and make use of the first?rate facilities(设备) available. In this way, there is every chance that he is able to widen his horizons (眼界) and broaden his mind.
Of course, attending schools abroad may bring about a series of problems. The most serious problem is language barrier(障碍). Most of the students who go abroad don’t have enough skills in the language spoken there. As a result, on arriving there, they will find it difficult to understand what the teachers say. Besides, for lack of knowledge of the customs of the local people, they may constantly run into trouble in dealing with various situations.
Therefore, given an opportunity to attend a school abroad, one must consider both sides of the factors carefully before making up his mind.
Title: Studying Abroad | |
Phenomenon | Sending children abroad to receive education is 1.________ with many rich parents. |
Advantages | ·Children have the2.________ chance to improve the second language because they can use it3.________. ·They can make friends with other students from 4._________. ·They can5.____________ of the latest knowledge in science and have access to the best facilities. |
6. | ·Language barrier is the number one problem. Because students are not 7.________ at the language spoken there, they will have difficulty in 8._____________ what the teachers say. ·It is not easy for them to deal with cross?culture communication9.___________ to lack of knowledge of the customs of the locals. |
Conclusion | Both sides of the factors should be taken into 10.______________ carefully before one makes a decision. |