题目内容
The story goes that some time ago, a man had a very lovely little daughter. One day the man ____ his 3-year-old daughter for ____ a roll of gold wrapping paper. Money was tight and he became ____ when the child tried to decorate a ____ to put under the Christmas tree. ____, the little girl brought the gift to her ____ the next morning and said, “ This is for you , Daddy.”
The man was ____ by his earlier ____, but his anger flared again when he found out the box was ____. He yelled at her, stating, “Don’t you know when you give someone a present, there is ____ to be something inside?” The little girl looked ____ at him with tears in her eyes and cried, “ Oh, Daddy, it is not empty ____. I blew kisses into the box. They are all for you, Daddy.”
The father was crushed. He ____ his arms around his little girl, and he begged for her ____. Only a short time later, an ____ took the life of the child. It is also told that her father kept that gold box by his bed for many ____ and whenever he was discouraged, he would take out an ____ kiss and remember the love of the child who had put it there.
In a very real sense, each one of us, as human beings, has been given a gold container ____ unconditional love and kisses… from our children, family members, friends and God. There is simply no other ___, anyone could hold, more ____ than this.
1.A. asked B. praised C. begged D. punished
2.A. wasting B. stealing C. selling D. holding
3.A. glad B. angry C. sad D. upset
4.A. room B. hall C. box D. ball
5.A. Nevertheless B. But C. Therefore D. And
6.A. father B. mother C. teacher D. sister
7.A. puzzled B. surprised C. scared D. embarrassed
8.A. overwork B. overreaction C. event D. overpass
9.A. empty B. heavy C. full D. wet
10.A. happened B. seemed C. supposed D. used
11.A. down B. back C. up D. forward
12.A. at all B. after all C. above all D. in all
13.A. put B. turned C. handed D. gave
14.A. kindness B. forgiveness C. sadness D. carelessness
15.A. event B. incident C. accident D. action
16.A. days B. months C. nights D. years
17.A. imaginary B. kind C. gentle D. warm
18.A. filled with B. pleased with C. crowded with D. equipped with
19.A. world B. feeling C. possession D. love
20.A. expensive B. precious C. comfortable D. interesting
1.D
2.A
3.B
4.C
5.A
6.A
7.D
8.B
9.A
10.C
11.C
12.A
13.A
14.B
15.C
16.D
17.A
18.A
19.C
20.B
【解析】
试题分析:文章讲述了一个亲情故事。一个小女孩把装满爱的盒子作为礼物,送给了爸爸。后来,一次事故夺走了小女孩的生命。爸爸与那个盒子相依为命,每当想起小女孩时,就掏出一颗爱心。文章最后升华到每一个人,每一个人都有这样的一个盒子,都应该珍惜身边的亲人的爱。
1.考查动词辨析。根据“Money was tight”可知,家里很拮据,而小女儿却在浪费一卷金色的包装纸。爸爸因此惩罚了小女儿。A要求;B表扬;C乞求;D惩罚。故选D。
2.考查动词辨析。A浪费;B偷窃;C售卖;D握住。根据句意可知,爸爸认为,小女儿是在浪费一卷包装纸。故选A。
3.根据第二行的“but his anger ...”可知,爸爸生女儿的气了。A开心的;B生气的;C伤心的;D烦恼的。故选B。
4.根据第三段的“that gold box”可知,小女儿装饰的是一个盒子。A房间;B大厅;C盒子;D球。故选C。
5.第二天,小女孩把孩子送给了爸爸。A然而,尽管如此;B但是;C因此;D和。爸爸惩罚了小女孩,小女孩却仍然把它送给了爸爸。这里表示转折,故选A。
6.根据“This is for you, Daddy.”可知,小女儿把盒子作为礼物送给了爸爸。A爸爸;B妈妈;C教师;D妹妹。故选A。
7.考查形容词。A困惑的;B惊讶的;C害怕的;D尴尬的。小女孩没有介意爸爸的批评,把礼物送给了爸爸,这让爸爸为自己的过激行为感到尴尬。故选D。
8.考查名词辨析。爸爸意识到自己反应过激了。A过度工作;B过度反应;C事件;D过街天桥。故选B。
9.根据下面的“it is not empty”可知,盒子不是空的,A空的;B重的;C满的;D潮湿的。故选A。
10.考查动词辨析。A发生;B似乎;C假设,认为;D使用。Happen和seem不用于被动语态;be supposed to do sth应该......。故选C。
11.考查方位副词。A向下;B向后;C向上;D向前。小女孩没有爸爸高,肯定是仰着头看爸爸,故选C。
12.考查短语辨析。A根本;B毕竟;C最重要的是;D总共。not ...at all一点也不,根本不。故选A。
13.爸爸用胳膊围住小女孩,A放置;B转向;C传递;D给。put ...around sb。故选A。
14.爸爸乞求女儿的原谅。A善意;B原谅;C悲伤;D粗心。故选B。
15.an __50__ took the life of the child一次事故夺走了小女孩的生命。A(大的)事件;B小事;C事故;D行动。故选C。
16.爸爸把那个盒子放在床头好多年。A天;B月;C夜晚;D年。故选D。
17.考查形容词辨析。根据第二段的“ I blew kisses into the box”可知,盒子其实是空的,小女孩把许多的吻放进去送给了爸爸。这些吻都是想象出来的。A想象的;B友好的;C温和的,文雅的;D暖和的。故选A。
18.考查短语辨析。unconditional love and kisses一个充满无条件的爱的容器。A充满;B对.....满意;C拥挤;D装备。故选A。
19.考查名词辨析。A世界;B感受;C拥有物;D爱。盒子里装满了爱意,而容不下其它东西。故选C。
20.考查形容词辨析。没有比爱更珍贵的东西了。A昂贵的;B珍贵的;C舒适的;D有趣的。故选B。
考点:人物故事类短文阅读
One stormy night many years ago, an elderly man and his wife entered the hall of a small hotel in Philadelphia. Trying to get out of the rain, they came to the front desk hoping to get some shelter for the night.
“Could you possibly give us a room here?” the husband asked.
The clerk, a friendly man with a winning smile, looked at the couple and explained that there were three conventions in town.“All of our rooms are taken,” the clerk said.“But I can’t send a nice couple like you out into the rain at one o’clock in the morning. Would you perhaps be willing to sleep in my room? It’s not exactly a suite, but it will be good enough to make you folks comfortable for the night.”
When the couple declined, the young man pressed on.“Don’t worry about me; I’ll make out just fine.” the clerk told them. So the couple agreed.
As he paid his bill the next morning, the elderly man said to the clerk,“You are the kind of manager who should be the boss of the best hotel in the United States. Maybe someday I’ll build one for you.” The clerk looked at them and smiled. The three of them had a good laugh. As they drove away, the elderly couple agreed that the helpful clerk was indeed exceptional, as finding people who are both friendly and helpful isn’t easy.
Two years passed. The clerk had almost forgotten the incident when he received a letter from the old man. It recalled that stormy night and enclosed a round—trip ticket to New York, asking the young man to pay them a visit.
The old man met him in New York, and led him to the corner of Fifth Avenue and 34th street. He then pointed to a great new building there, a pale reddish stone, with turrets and watchtowers thrusting up to the sky.“That,” said the older man,“is the hotel I have just built for you to manage.”“You must be joking,” the young man said.“I can assure you I am not,” said the older man, a sly smile playing around his mouth.
The older man’s name was William Waldorf Astor, and that magnificent structure was the original Waldorf—Astoria Hotel. The young clerk who became its first manager was George C.Boldt. This young clerk never foresaw the turn of events that would lead him to become the manager of one of the world’s most glamorous hotels.
【小题1】The purpose of the author writing this story is to_______.
| A.give people a good laugh | B.cover some facts |
| C.promote the business of Waldorf—Astoria Hotel | D.deliver a lesson |
| A.The story took place at about one a.m.. |
| B.The old couple was too poor to afford a luxurious room. |
| C.The clerk was willing to help those in need. |
| D.The clerk received an unexpected invitation from the old man. |
| A.rooms | B.suites | C.meetings | D.hotels |
| A.Every little thing helps. |
| B.Make hay while the sun shines. |
| C.Man proposes; God disposes(处理,决定). |
| D.One good turn deserves another. |