题目内容
When Dean Arnold got his first job, he was miserable (痛苦的), Each time he went to work, he coughed and he couldn’t breathe. Working in a bakery(面包房) when you are allergic to (对…过敏) flour can be painful.
But Arnold stayed with the National Biscuit Company for ten years. He was a businessman and he helped them improve production. At last his health problems became too serious. He left and formed his own company.
With his wife and mother, he founded Arnold Bakery. They tried new recipes (配方) changing the kind and amount of flour used. This enabled Arnold to work there without too much pain. The bread, made with unbleached flour (标准粉), was baked in a brick oven (烘炉).
They began by baking two dozen loaves. The bread was sold door to door for fifteen cents a loaf. Winning customers to his unusual, old-fashioned bread took time. But Arnold, struggling against his allergy, built his bakery into one of the largest in the United States.
1.A good title for this passage would be________.
A. A Sick Baker B. A Brick-oven Bread Baker
C. An Old-fashioned Baker D. How to Overcome Allergy
2.Dean left the National Biscuit Company because he________.
A. suffered from allergy to flour
B. didn’t like the job
C. wanted to make more money
D. wanted to form his own company
3.During his stay in the National Biscuit Company, ________.
A. he founded Arnold Bakery
B. he tried a new method of baking
C. he helped the company improve their production
D. he became successful in his business
4.Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Arnold’s bread was baked in a brick oven.
B. Arnold’s bread was made with unbleached flour.
C. Arnold’s bread was sold at a low price.
D. Arnold’s bread was of poor quality.
5.From the passage we can conclude that Arnold was ________.
A. determined B. brave C. unusual D. unhealthy
1.A
2.A
3.C
4.D
5.A
【解析】
试题分析:本文讲述Dean Arnold得到他的第一份工作,非常痛苦,因为他对面粉过敏,但他克服困难,研究配方,终于让自己的面包店成为美国最大的一家。
1.A 主旨大意。本文讲述Dean Arnold得到他的第一份工作,非常痛苦,因为他对面粉过敏,但他克服困难,研究配方,终于让自己的面包店成为美国最大的一家故选A项。
2.A 细节理解题。根据第一段提到Each time he went to work, he coughed and he couldn’t breathe. Working in a bakery(面包房) when you are allergic to (对…过敏) flour can be painful每次去工作时都会咳嗽不能呼吸,故选A项。
3.C 细节理解题。根据第二段提到But Arnold stayed with the National Biscuit Company for ten years. He was a businessman and he helped them improve production他呆在这个公司十年,帮助他们提高生产,故选C项。
4.D 细节理解题。根据第三段提到The bread, made with unbleached flour (标准粉), was baked in a brick oven (烘炉).和第四段提到They began by baking two dozen loaves. The bread was sold door to door for fifteen cents a loaf 可知没有提到D项。
5.A 推断题。根据最后一段提到But Arnold, struggling against his allergy, built his bakery into one of the largest in the United States.他努力克服过敏,让他的面包坊成为美国最大的面包房,可见他十分有决心,故选A项。
考点:人物类阅读。
【写作内容】
请根据以下表格,介绍你喜欢的报纸《21世纪报》(21Century)。
报纸名称及使用语言 | 21st Century 英文报纸 |
出版地点及出版周期 | 北京 每周一期 |
版面内容 | 每周新闻、今日世界、语言课堂,体育与音乐、学生报道 |
特色 | 图文并茂 |
目的 | 学习英语词汇,提高英语水平,获取各种信息 |
效果 | 广为人知,深受喜爱 |
【写作要求】只能使用5个句子表达全部的内容。
【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。