题目内容
【题目】In the old days, children were familiar with birth and death as part of life. Now this is perhaps the first generation of American youngsters who have never been close by during of the birth a baby and have never experienced the death of a family member.
Nowadays when people grow old, we often send them to nursing homes. When they get sick, we send them to a hospital, where children are forbidden to visit terminally (晚期的)in patients— even when those patients are their parents. This deprives(剥夺)the dying patient of family members during the last few days of his life and it deprives the children of an experience of death, which is an important learning experience.
Some of my colleagues and I once interviewed and followed about 500 terminally in order to find out what they could teach us and how we could be of more benefit, not just to them but to the members of their families as well. We were most impressed by the fact that even those patients who were not told of their serious illness were quite aware of its potential(潜在的)outcome.
It is important for family members, and doctors and nurses to understand these patients’ communication in order to truly understand their needs, fears and fantasies (幻想). Most of our patients welcomed another human being with whom they could talk openly, honestly, and frankly about their trouble. Many of them shared with us their great need to be informed, to be kept up - to - date on their medical condition and to be told when the end was near. We found out that patients who had been dealt with openly and frankly were better able to cope with the coming of detach and finally to reach a true stage of acceptance before death.
【1】The elders of today's Americans________ .
A. are often absent when a family member is born or dying
B. are unfamiliar with birth and death
C. usually see the birth or death of a family member
D. have often experienced the fear of death as part of life
【2】Children in America are deprived of the chance to________.
A. visit a patient at hospital
B. visit their family members
C. learn how to face death
D. look after the patients
【3】The need of a dying patient for people to accompany(陪伴)him shows________.
A. his wish for communication with other people
B. his fear of death
C. his unwillingness to die
D. he feels very upset about his condition
【4】It may be concluded from the passage that________.
A. dying patients should be truthfully informed of their condition
B. dying patients are afraid of being told of the coming of death
C. most patients are unable to accept death until it can’t be avoided
D. most doctors and nurses understand what dying patients need
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】A
【解析】
试题分析:本文讲述如何面对死亡。
【1】C细节理解题。文中第一段提到“过去孩子们对出生与死亡很熟悉,这是他们生活的一部分,现在的年轻人是第一代从未目睹过婴儿的降生与亲人的死亡的年轻人”。本题问当代美国人的长者,指“过去的孩子们”,因此选C.
【2】C细节理解题。本题讲述如何面对死亡。从第二段可知,病人被送到晚期病人病房后,不让孩子去探视垂死的病人,不让他们学习如何面对死亡(which is an important learning experience).故选C。
【3】A细节理解题。最后一段说病人希望有人与之坦率,真诚地谈论其病情,由此可见他渴望与人交流。故选A。
【4】A推理判断题。本文最后部分说病人希望被告知其病情等真相,那些被坦率真诚告知病情的病人更能更好地面对死亡的到来。