题目内容

【题目】In the old days, children were familiar with birth and death as part of life. Now this is perhaps the first generation of American youngsters who have never been close by during of the birth a baby and have never experienced the death of a family member.

Nowadays when people grow old, we often send them to nursing homes. When they get sick, we send them to a hospital, where children are forbidden to visit terminally (晚期的)in patients— even when those patients are their parents. This deprives(剥夺)the dying patient of family members during the last few days of his life and it deprives the children of an experience of death, which is an important learning experience.

Some of my colleagues and I once interviewed and followed about 500 terminally in order to find out what they could teach us and how we could be of more benefit, not just to them but to the members of their families as well. We were most impressed by the fact that even those patients who were not told of their serious illness were quite aware of its potential(潜在的)outcome.

It is important for family members, and doctors and nurses to understand these patients’ communication in order to truly understand their needs, fears and fantasies (幻想). Most of our patients welcomed another human being with whom they could talk openly, honestly, and frankly about their trouble. Many of them shared with us their great need to be informed, to be kept up - to - date on their medical condition and to be told when the end was near. We found out that patients who had been dealt with openly and frankly were better able to cope with the coming of detach and finally to reach a true stage of acceptance before death.

【1】The elders of today's Americans________ .

A. are often absent when a family member is born or dying

B. are unfamiliar with birth and death

C. usually see the birth or death of a family member

D. have often experienced the fear of death as part of life

【2】Children in America are deprived of the chance to________.

A. visit a patient at hospital

B. visit their family members

C. learn how to face death

D. look after the patients

【3】The need of a dying patient for people to accompany(陪伴)him shows________.

A. his wish for communication with other people

B. his fear of death

C. his unwillingness to die

D. he feels very upset about his condition

【4】It may be concluded from the passage that________.

A. dying patients should be truthfully informed of their condition

B. dying patients are afraid of being told of the coming of death

C. most patients are unable to accept death until it can’t be avoided

D. most doctors and nurses understand what dying patients need

【答案】

【1】C

【2】C

【3】A

【4】A

【解析】

试题分析:本文讲述如何面对死亡。

【1】C细节理解题。文中第一段提到“过去孩子们对出生与死亡很熟悉,这是他们生活的一部分,现在的年轻人是第一代从未目睹过婴儿的降生与亲人的死亡的年轻人”。本题问当代美国人的长者,指“过去的孩子们”,因此选C.

【2】C细节理解题。本题讲述如何面对死亡。从第二段可知,病人被送到晚期病人病房后,不让孩子去探视垂死的病人,不让他们学习如何面对死亡(which is an important learning experience).故选C。

【3】A细节理解题。最后一段说病人希望有人与之坦率,真诚地谈论其病情,由此可见他渴望与人交流。故选A。

【4】A推理判断题。本文最后部分说病人希望被告知其病情等真相,那些被坦率真诚告知病情的病人更能更好地面对死亡的到来。

练习册系列答案
相关题目

【题目】假如你正在参加学校举办的一个英语演讲比赛,就如何应对全球变暖这一话题发表自己的见解,号召同学们过低碳生活,为减少二氧化碳(CO2)排放做贡献。请就这一话题写一篇演讲稿,陈述你自己的观点。

演讲稿应包括以下内容:

1.节能减排,低碳生活,人人可为。

2.改变以往的家庭生活习惯。(用电,用水)

3.出行使用公共交通或骑自行车。

4.……

要求:1.词数:100左右。

2.可适当增加细节内容,以使行文连贯。

3.开头和结尾已经给出,不计入总词数。

4.提示:低碳生活low carbon life;碳排放carbon emission;燃烧fuel

Good morning, everyone,

My topic today is how to live a low carbon life. As we all know, the earth is becoming warmer and warmer due to the global climate change._________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

【题目】At heart, parents always wish the best for their children, and they work hard for that. Nowadays, we see parents deciding the schools for their little ones before the baby is even born. Once kids starts going to school, some parents want to have a time-to-time update(最新的情况) of their kid’s activities. They want to come to their classroom every day, keep an eye on whom they talk to, know the friends they keep, start telling them how to do their jobs, and keep talking to them about everything under the sun. Besides, they send their kids to extra hobby classes, as they want their children to do best in every field.

When it comes to the education, super mum and dad have all the plans made for their children, and I am sure that they have come up with the best. So, try to fight for the dreams that your parents have seen for you. However, in some cases, it may happen that the kids have some different dreams. Parents sometimes don’t even consider the choices of their kids and may force them to do what they wanted to do in life. It’s good to plan the future for the children, but leave at least some decisions to them.

So what should the children do? First, hear out all the plans that your parents have made for you. If you have some different ideas, then sit down and talk to your family about it. Be patient and respect their decisions, but put your plan forth, and make them understand what you want to do and why. Many times, you don’t know the difficulties that you may have to face while pursuing your dreams. Ask your parents for suggestions, which will make them feel good and involved. That way, they may support you if you are going on the right path.

【1】The parents described in Paragraph 1 ________.

A. have a good understanding of their children

B. worry a lot about their children

C. take part in activities with their children

D. expect too much from their children

【2】About educational plans, the writer advises ________.

A. children to do as they are told

B. children not to listen to their parents

C. children to communicate with their parents

D. children not to follow their parents’ suggestions

【3】The underlined word “pursuing” in Paragraph 3 is closest in meaning to “________”.

A. going afterB. planning forC. coming toD. preparing for

【4】What’s the writer’s attitude towards these super parents’ behaviors?

A. He is against them.

B. He is doubtful of them.

C. He doesn’t care about them.

D. He supports them.

【题目】China's admiration of outstanding scholars has turned the well-preserved childhood home of Tu Youyou, the Chinese pharmacologist(药理学家) who won this year's Nobel Prize in physiology(生理学) or Medicine, into a popular tourist destination.

Since it was announced on Monday that 84-year-old Tu had become the first Chinese citizen to win this international prize, her former home in the old town of Ningbo, Zhejiang province, has attracted visi-tors, especially parents and their children-even though it is not open to the public.

The house, where Tu lived until she went to university in Beijing, covers an area of 2,200 square meters and is priced at 150 million yuan( $ 23. 6 million) . It is part of a complex of 37 traditional build-ings, including several city-and-district-level cultural relic preservation sites, that have been trans-formed into a high-end art, and commercial zone, '.

"There are continually parents taking their children, from infants in strollers to college students, to take photos in front of Tu's former home. Security guards have been ordered to go on patrol around the clock," said Mr. Zhao, a salesperson from Ningbo Real Estate Inc Co.

Shanghai resident Xu Lingfei, who was on a trip to Ningbo, took her 9-y.ear-old son to walk around the complex on Wednesday. "Chinese people believe in exams and awards and have a strong preference for high performers. Taking children to visit the former dwelling places of celebrities(名人) is a way to inspire them to study harder," Xu said.

Something similar happened. after Mo Yan won the Nobel Prize for literature in 2012. Tourists started visiting Mo's former home in rural Caomi, Shandong Province, in an endless stream starting the day after he won the prize. Some even pulled the radishes planted in front of the house. and carried away some bricks.

【1】Tu Youyou's former house is now popular mainly because . .

A. Tu won the Nobel Prize

B. it has some cultural relics

C. it covers a large area

D. it is a great art and commercial zone

【2】Why did Xu Lingfei take her son to visit Tu's former home?

A. She admired Tu very much.

B. She planned to buy the house.

C. She intended to take photos there.

D. She wanted her son to be inspired.

【3】 Where is Mo Yan's former home located?

A. Shanghai. B. Gaomi. C. Ningbo. D. Beijing.

【4】What is the main idea of the text?

A. Tu Youyou's former home is for sale.

B. More Chinese have won the Nobel Prize.

C. Nobel winner's home becomes instant attraction.

D. Children benefit from visiting Nobel winner's home.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网