题目内容

【题目】 The success of The Pickwick Papers made Dickens very popular. He suddenly found himself at twenty-four the most famous novelist of his day. Busy as his social life was, he worked on two novels at the same time—Oliver Twist and The Pickwick Papers. He was particularly proud of The Pickwick Papers, which was a huge success and was regarded as a comedy (喜剧) masterpiece (杰作). “If I were to live a hundred years and write novels in each, I should never be so proud of any of them as I am proud of The Pickwick Papers,” he said.

It has been said of Dickens that he grasped (抓住) the imagination of his readers because his imagination grasped himself. The people in his works were so real that they could make him laugh or cry. When writing Oliver Twist he said that he could not rest until Fagin, the wrongdoer (做坏事的人), had been hanged.

Dickens’ marriage to Catherine Hagarth, with whom he had ten children, ended unhappily in 1858. He started to travel about giving readings of his works. His interest in theater gave his novels the qualities that made them suitable for reading aloud on the stage. A tiring travel to the United States affected his health. On June 9, 1870, when he was working on a new novel, he died, as he had wished. He said he wanted to die working.

1Dickens became a famous novelist .

A.because his social work

B.when he began to give readings of his works

C.because he was writing two novels at the same time

D.with the success of The Pickwick Papers

2According to this passage, we know that Dickens .

A.was only interested in writing novels

B.didn’t like Oliver Twist

C.didn’t think he could write a better novel than The Pickwick Papers in his life

D.wished to live one hundred years and write three novels in each

3Fagin must be .

A.a person in real life

B.a character in Oliver Twist

C.a character in The Pickwick Papers

D.one of Dickens’ works

4Which of the following is TRUE?

A.Dickens had a happy marriage to Catherine Hagarth.

B.Dickens was a successful actor.

C.Dickens’ death had little to do with his hard work.

D.Dickens had wished to die in the course of his work.

【答案】

1D

2C

3B

4D

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍了英国作家Dickens,他的杰作、他的写作特点以及他的爱好。

1

细节理解题。根据第一段关键句“The success of The Pickwick Papers made Dickens very popular. He suddenly found himself at twenty-four the most famous novelist of his day.”可知,The Pickwick Papers《匹克威克外传》的成功使Dickens非常受欢迎,他突然发现当时自己是最著名的小说家。推断可知,是The Pickwick Papers的成功使Dickens成为最著名的小说家。故选D项。

2

细节理解题。根据第一段关键句“If I were to live a hundred years and write novels in each, I should never be so proud of any of them as I am proud of The Pickwick Papers”可知,Dickens认为如果他活到100岁,每年都写一部小说,他应该不会对它们中的任何一个感到骄傲,像他为The Pickwick Papers感到骄傲那样。可以推断出他认为在他的一生中不会写出比The Pickwick Papers更好的小说了。故选C项。

3

细节理解题。根据第二段关键句“The people in his works were so real that they could make him laugh or cry.”可知,Dickens作品中的人物非常真实。再根据下一句“When writing Oliver Twist he said that he could not rest until Fagin, the wrongdoer (做坏事的人), had been hanged”可知,写Oliver Twist《雾都孤儿》时,他说他不能休息,直到Fagin,那个做坏事的人被吊死。可推断出FaginOliver Twist中的一个角色。故选B项。

4

细节理解题。根据最后一段关键句“On June 9, 1870, when he was working on a new novel, he died, as he had wished. He said he wanted to die working.”可知,当Dickens在写一部新小说时,他去世了,正如他所希望的那样。他说他想写作到生命的尽头。可推断出Dickens想在工作的过程中死去。故选D项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Earthquake rescue robots have experienced their final tests in Beijing. Their designers say with these robots, rescuers will be able to save lives during an earthquake.

This robot looking like a helicopter, is called the detector-bot. It’s about 4 meters long, and it took about 4 years to develop the model. Its main functions (作用) are to collect information from the air, and send goods of up to 30 kilos, to people trapped by an earthquake.

This robot has a high definition 360 degree panoramic (全景) camera. It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area.

Dr. Qi Juntong, Chinese Academy of Science, said, “The most important feature of this robot is that it doesn’t need a distant control. We just set the destination (目的地) information on it, and then it takes off, and lands by itself. It flies as high as 3,000 meters, and as fast as 100 kilometers per hour.”

This robot has a different function — it can change as the environment changes. Its main job is to search for any signs of life in places where human rescuers are unable to go.

As well as a detector (探测器) that finds victims and detects poisonous gas, a camera is placed in the 40 centimeter long robot, which can work in the dark.

Another use for the rescuers is the supply part, with its 10 meter long pipe. People who are trapped in the ruins, will be able to get supplies including oxygen and liquids.

Experts have said that the robots will enter production, and serve as part of the national earth-quake rescue team as soon as next year.

1According to the passage, this robot________.

A.is carried by the helicopter

B.weighs about 30 kilos

C.is a machine with a length of 10 meters

D.hasn’t been put into production so far

2The underlined word “which” in paragraph 6 refers to________.

A.a cameraB.a robotC.a rescuerD.a detector

3Which of the following is true of the robot?

A.It is designed to prevent the earthquake.

B.It is unable to send goods.

C.It can take and send pictures even in the dark.

D.It can be used to take in poisonous gas.

4The text is mainly about _____________.

A.what the robot looks likeB.an introduction to the robot

C.how the robot is madeD.information about earthquakes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网