题目内容

It’s good to make mistakes, and here is why.

First of all, mistakes are a clear sign that you are trying new things. It’s always good to try new things because when you are trying new things you are growing. If you never try anything new, how can you improve? How can you expand? The simple answer is “You can’t.” Look around you. With very few exceptions, either everything you see in your world or every single detail of every single thing is the result of someone trying something new.

Another good thing about mistakes is this: When you are making mistakes, you are learning.Consider this: Edison failed 10,000 times before he perfected the light bulb. When asked how it felt to fail that many times, he said that he hadn’t failed 10,000 times, but rather had learned 10,000 things that didn’t work.

Finally, when you make a mistake you are much closer to success. Why? Because when all is said and done, you will have tried some numbers of things before you succeed.Every time you make a mistake you eliminate one of those things and are one step closer.But this all doesn’t mean that you should go ahead without considering the consequences(后果) of a mistake. Quite the contrary, when you try something new you have to be willing to set some reasonable limits so that in the event that it doesn’t work out the way you want it to, you will be in a position to try again.

We all have limited time and money so don’t blow them all on one approach to a problem. Realize that it probably won’t be perfect the first time and allocate (分配) these resources properly so you can learn, make corrections, and try it again.If you accept and use your mistakes in this way ,you can make great progress in your business and your career.

There is an old saying that goes, “If you’re not making mistakes, you’re not trying hard enough.”

So go ahead and make mistakes. And learn. And grow. And succeed.

1.From the second paragraph, we can conclude that _______.

A.mistakes are unnecessary for development

B.we are afraid of trying new thing

C.it’s common for people to make mistakes

D.mistakes are better than not trying

2.The underlined word “eliminate” means _______.

A.avoid B.remove C.accept D.solve

3.According to the article, one thing you should pay attention to about making mistakes is_____.

A.avoiding making the same mistakes

B.accepting the punishment willingly

C.taking consequences into consideration

D.trying things out one by one

4.What would the writer probably suggest we say to ourselves when we make a mistake?

A.Never mind, I can always try again.

B.I’d better stay out of trouble.

C.Ok! Now I can learn something.

D.Look at this mess. Anyone would be upset.

1.D

2.B

3.C

4.C

【解析】

试题分析:本文讲述犯错误是很好的事情。首先犯错误表示你在尝试新事物;其次你在犯错误意味着你在学习;最后犯错误使你更接近成功。如果你没有犯错误,你就不够努力。

1.】D细节理解题。根据第一段第三句It’s always good to try new things because when you are trying new things you are growing. If you never try anything new, how can you improve? How can you expand?说明犯错才能说明我们尝试了新鲜的事物,没有尝试就不会有进步。所以错误总比不尝试好。故选D

2.】B词义猜测题。根据本段Because when all is said and done, you will have tried some number of things before you succeeded. Every time you make a mistake you eliminate one of those things and are one step closer.说明在我们尝试的过程中有很多问题,每一次我们犯错,都是在移除一个难题,离目标更进一步。故该词应是移除的意思,故选B

3.根据倒数第四段第一行But this all doesn’t mean that you should go ahead without considering the consequences of a mistake.说明这并不意味着我们不要考虑错误的结果,也就是说我们要考虑犯错误的结果到底怎么样。故选C

4.根据文章第二段第一行mistakes are a clear sign that you are trying new things说明错误是人们学习新事物的象征,所以当我们犯了错误的时候,我们就可以对自己说我能够学习到新的知识了,故选C

考点:考查教育类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

“One thousand readers lead to one thousand Hamlets.” It is also true to English learners. English learners do have learning methods different from each other. Some are reasonable, some negative(否定的), and some hard to judge.

Some learners hold the view that “I don’t have any gift for learning English, it’s difficult for me”. Of course, I don’t agree with the idea. It’s indeed a fact that some people are more gifted(有天赋的) than others, but everyone can learn, as long as you find a suitable learning method and work harder.

Some think that the key to learning English well is to remember a rich vocabulary. As far as I’m concerned, that is far from being a successful English learner. Vocabulary is vital, but knowing how to use the exact words and expressions in certain situations is more important.

I disagree that in order to speak English well you have to live in an English-speaking country. I know many people who speak excellent English but they have never been abroad. But it doesn’t mean environment is not important. Being in an English-speaking country, you can not only be exposed(暴露) to the language but also learn the culture of the country, which is helpful to you. However, not everyone has a chance to go abroad. So, we are learning English, we should speak more. As what I believe, “Don’t be shy! Just try!” No matter what we do, mistakes will happen. All we should do is learning from the mistakes, and trying to correct them in the next.

There is a saying goes, silence is gold. However, when it comes to English learning, silence means nothing. If we are always being afraid of making mistakes, we will get nothing in the end.

Finally, confidence is important to our English learners. Being given a chance to speak, you should seize it and speak out. Only after you speak out can others know your opinions. All you should do is not worry about making mistakes, but try to express your opinion clearly. Besides, speaking itself is so good a chance to test and improve your spoken English.

1.The writer thinks that the least important in learning English is ________.

A. environment B. confidence C. gift D. vocabulary

2.The word “vital” in Paragraph 3 probably means “________”.

A. useless B. different C. difficult D. important

3.According the passage, we can learn that ________.

A. we can not avoid making mistakes when learning a foreign language.

B. it’s true that some people don’t have any gift for learning English.

C. we can’t speak English well unless living in a foreign country for some time.

D. words and expressions are more important than grammar rules in learning English.

4.What could be the best title for the passage?

A. Hamlet and English learners.

B. Tips about English Learning.

C. How to learn spoken English.

D. Different learners learn different English.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网