题目内容

【题目】From self-driving cars to carebots (care+robots) for elderly people, rapid development in technology has long represented a possible threat to many jobs normally performed by people. But experts now believe that almost 50 percent of occupations existing today will be completely unnecessary by 2025 as artificial intelligence continues to change businesses.

“The next fifteen years will see a revolution in how we work, and a revolution will necessarily take place in how we plan and think about workplaces,” said Peter Andrew, Director of Workplace Strategy for CBRE Asia Pacific.

A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence.

The report is based on interviews with 200 experts, business leaders and young people from Asia Pacific, Europe and North America. It shows that in the US technology already destroys more jobs than it creates.

But the report states: “Losing occupations does not necessarily mean losing jobs — just changing what people do.” Growth in new jobs could occur as much, according to the research.

“The growth of 20 to 40 person companies that have the speed and technological know-how will directly challenge big companies,” it states.

A 2014 report by Pew Research found 52 percent of experts in artificial intelligence and robotics were optimistic about the future and believed there would still be enough jobs in the next few years. The optimists pictured “a future in which robots do not take the place of more jobs than they create,” according to Aaron Smith, the report's co-author.

“Technology will continue to affect jobs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been unemployed people, when we reached a few billion people there were billions of jobs. There is no shortage of things that need to be done and that will not change,” Microsoft's Jonathan Grudin told researchers.

【1】According to the report, _____.

A. people won't necessarily lose jobs

B. big companies will face fewer challenges

C. small companies will win against big companies

D. most people will become interested in technology

【2】We can infer from the text that in the future _____.

A. people will face many difficulties

B. people will take up more creative jobs

C. artificial intelligence will threaten people's lives

D. most jobs will be done in traditional workplaces

【3】What is the attitude of most experts in artificial intelligence and robotics to the future?

A. Mixed. B. Worried. C. Hopeful. D. Doubtful.

【4】Jonathan Grudin's words in the last paragraph suggest that _____.

A. there will be enough jobs for people

B. things will change a lot in a few years

C. many people will become unemployed

D. technology will totally change future jobs

【答案】

【1】A

【2】B

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:本文讲述了未来社会的人工智能大发展,大约50%的职业将消失,但失去职业并不等于丢掉工作,只是改变了人们做的是什么,更多的新工作会被创造出来

【1】A 主旨大意题。文章主要讲人工智能的发展会对人们未来生活产生影响,很多职业将会消失,但失去职业并不等于丢掉工作,只是改变了人们做的是什么,人们将会从事更具创造性的工作。故选A。

【2】B 推理判断题。根据对文章大意的理解,人们将会从事更具创造性的工作。故选B。

【3】C 细节推理题。根据第五段But the report states: “Losing occupations does not necessarily mean losing jobs — just changing what people do.” Growth in new jobs could occur as much, according to the research.可知这些专家们对未来充满了希望。故选C。

【4】A 推理判断题。根据文章Technology will continue to affect jobs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been unemployed people, when we reached a few billion people there were billions of jobs可知,技术会持续影响人们的工作,但与此同时,更多的工作也会被创造出来。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】For many workers trying to lose weight, the weekend is a chance to do some exercise and eat something healthier than a supermarket sandwich at their desk. But some slimmers take a slightly different approach consuming more than half their weekly calorie intake from Friday night to Sunday.

Away from the daily routine at work that helps them keep control of what they eat, they are snacking and drinking their way to a shocking 10,000 calories, a survey has found. Almost three-quarters of people trying to lose weight admit to over-eating at the weekend. A meal with friends or family, complete with alcohol, as well as a late-night snack before bed, can lead to adults consuming up to 3,500 calories in one day, a survey found. Men typically need 2,500 calories a day and women 2,000 calories. Consuming this amount would see men and women get through half their weekly calorie intake over the course of a ‘bad’ weekend.

Women were found to eat less on a Sunday because of guilt over their consumption over the previous two days. Men had fewer doubts about a third day of excess.

The biggest weekend diet danger comes from snacking between meals, the survey found. Some say they will often spend Saturday night in front of the TV with their families combining watching their favorite shows with crisps and biscuits. And seven in ten people admitted to having fattening takeaways at weekends, with pizza the most popular. Alcohol is another big factor in weekend bingeing.Around 70 percent still like to have a roast on a Sunday or a big meal with family or friends and a third of those will have second helpings.

A spokesman from Forza Supplements, the diet company that conducted the survey, said, “We all have bad weekends where we have a lot of fun, but dieting goes out of the window.”

The 5:2 diet is becoming increasingly popular where we limit our calories for five days and allow ourselves a few treats on the other two days.

“For many people, the two days off are Saturday and Sunday but they go way too far”

【1】Which kind of weekend diet does the greatest harm?

A. Having a big meal with family and friends.

B. Drinking a lot.

C. Having fattening takeaways

D. Snacking between the meals.

【2】According to the passage, those who try to lose weight _______.

A. intake more calories on weekdays than on weekends

B. get their efforts to lose weight ruined by over-eating on weekends

C. always have bad weekends due to their intention to lose weight

D. keep wide aware of their desire to lose weight by keeping a strict diet

【3】What is the main idea of the text?

A. Weekends are vital for diets.

B. What the 5:2 diet is.

C. The proper way to lose weight.

D. People’s weekly calorie intake is changing.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将答案写在试卷的答题卷上。选项中有两项为多余选项。

Gratitude keeps us centered and wards off jealousy(妒忌) and negativity. Here are four little things we can do each day to nourish our sense of gratitude.

1. Choose your friends wisely.

【1】Help your friends develop more positive characteristics by living with those positive characteristics yourself. Know what kind of friends will help you nurture(培育) your soul and set out to find some.

2. Help your friends cultivate gratitude.

Before you say something about a friend’s situation, remember that everyone’s situation is unique. I’ve seen it happen to myself and to my friends. They’ll be perfectly happy until someone tells them they’re being mistreated. Suddenly, they’re upset. 【2】Make an agreement with your friends to cut the complaints from your conversations.

3. Say “thank you”.

Who in your life do you appreciate? Let them know, whether it’s your mom, your kids, your friends, your husband, your child’s daycare provider or the helpful woman in the restaurant.【3】 Make it a habit and your attention will suddenly turn to all the things people do for you. Also, write thank-you notes regularly, and be mindful of all the ways you show your appreciation by the things you do in return.

【4】

Today, try to be aware of all the aspects of your personal, professional and family life for which you are thankful. Take a few minutes today to appreciate nature.【5】Whether you focus on the stars above, a distant mountain range or the cottonwood tree in your backyard, try to notice the details. Give thanks for the beauty that surrounds you.

Regardless of whether you write down these items, spend some time each day focusing on the little things in your life that make each day special.

A. Be mindful of the little things.

B. Let’s work on focusing on what we have.

C. A heartfelt thank-you often does the trick.

D. Day by day, make a goal to stop complaining about your life.

E. Go for a walk and only notice those things that are beautiful.

F. At the end of each day, you record at least five things you’re grateful for.

G. If you try to be spiritually strong, supportive, intelligent, energetic and positive, seek those characteristics in others.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where we’ve never been before.

But just as in face to face communication, there are some rules of behavior that should be followed when on line. 1 Imagine how you’d feel if you were in the other person’s shoes.

For anything you’re about to send: ask yourself, “Would I say this to the person’s face?” if the answer is no, rewrite and reread.2

If someone in the chat room is rude to you, your instinct (本能) is to fire back in the same manner. But try not to do so.3If it was caused by a disagreement with another member, try to fix the situation by politely discussing it. Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.

4 Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sure what to do or how to communicate. When someone makes a mistake, whether it’s a stupid question or an unnecessarily long answer, be kind about it. If it’s a small mistake, you may not need to say anything. Even if you feel strongly about it, think twice before saying anything. Having good manners yourself doesn’t give you license to correct everyone else.5At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.

It is not polite to ask others personal questions such as their age, sex and marital status. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, don’t ask such questions.

A. It’s natural that there some people who speak rudely or make mistakes online.

B. Repeat the process till you feel sure that you’d feel comfortable saying the words to the person’s face.

C. Everyone was new to the network once.

D. The basic rule is simple: treat others in the same way you would want to be treated.

E. When you send short messages to a person online, you must say something beautiful to hear.

F. You should either ignore the person, or use your chat software to block their messages.

G. If you do decide to tell someone about a mistake, point it out politely.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网