题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项。
B
A new word duang is taking the Internet by storm in China - but no one knows quite what it means. The character “duang” is so new that it does not even exist in the Chinese dictionary. But it has already spread like wildfire online in China, appearing more than 8 million times on China's micro-blogging site Weibo, where it drew 312,000 discussions among 15,000 users. On China's biggest online search engine Baidu, it has been looked up almost 600,000 times. It's been noticed in the West too, with Foreign Policy seeing it as a “break the Internet” viral meme - like a certain Kim Kardashian image, or a certain multicoloured dress.
But what does it mean? “Everyone's duang-ing and I still don't know what it means! Looks like it's back to school for me,” said Weibo user Weileiweito. Another user asked: “Have you duanged today? My mind is full of duang duang duang.” “To duang or not to duang, that is the question,” wrote user BaiKut automan.
“Duang” seems to be an example of onomatopoeia, a word that phonetically imitates a sound. It all seems to have started with Hong Kong action star Jackie Chan, who in 2004 was featured in a shampoo advertisement where he said famously defended his smooth, black hair using the rhythmical-sounding “duang”. The word resurfaced again recently after Chan posted it on his Weibo page. Thousands of users then began to flood Chan's Weibo page with comments, making the word in reference to his infamous shampoo appearance.
The word appears to have many different meanings, and there's no perfect translation, but you could use it as an adjective to give emphasis to the word that follows it. A cat might be “duang cute”, for example. Or you might be “very duang confused” by this blog. For readers of Chinese characters, the Jackie Chan theme is also apparent from the strange way in which the word is written: a combination of Chan's names written in Chinese.
(1)What's the best title of the passage?
A.Millions share new Chinese character.
B.There are many great storms in China.
C.The Internet has made out new words.
D.Many try to find ways to stop wildfire.
(2)What is discussed in the second paragraph?
A.The doubt of the word.
B.The structure of the word.
C.The meaning of the word.
D.The root of the word.
(3)When Jackie Chan first said duang, he really wanted to _____.
A.create an important word
B.see his Weibo Page flooded
C.praise a kind of shampoo
D.play a Hong Kong action film
(4)When duang is used as an adjective, it can be used to _____.
A.emphasize the word after it
B.make other people confused
C.combine the users' names
D.open China's micro-blogging

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)A
【解析】本文讲述一个新词汇席卷了中国网络,但谁也不知道它到底是啥意思。
(1)A考查主旨标题。根据A new word duang is taking the Internet by storm in China - but no one knows quite what it means一个新词汇席卷了中国网络,但谁也不知道它到底是啥意思,故选A项。
(2)C 考查细节理解题。根据第二段But what does it mean?但它到底是什么意思,可知解释这个词的意思,故选C项。
(3)C考查细节理解题,根据倒数第二段提到It all seems to have started with Hong Kong action star Jackie Chan, who in 2004 was featured in a shampoo advertisement where he said famously defended his smooth, black hair using the rhythmical-sounding “duang” 他始于香港武打明星成龙在2004年拍摄的一个洗发水广告。在里面他一边为自己顺滑的黑发边界一边发出了"duang"的声音,故选C项。
(4)A考查细节理解题。根据最后一段提到The word appears to have many different meanings, and there's no perfect translation, but you could use it as an adjective to give emphasis to the word that follows it这个词可以有很多不同的意思,没有确切的翻译。但你可以把他当一个形容词来用,来强调它后面的词,故选A项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】London’s transport services offer you a special experience of the city. Here’s a round up of the transport choices available to you.

London Underground

There are 11 colour-coded Underground lines. Services run regularly from around 05:00 to 00:30 (Sunday 07: 30 to 23:30) on most-routes.

Visit tfl. gov. uk/tube for more information.

Tip:

Always stand on the right when using the escalators (电动扶梯) at Tube stations. It can get hot and busy on the Tube during peak (高峰) travel times, so you may prefer to travel outside these hours.

Buses

A cheap and easy way to travel around London. They generally run from 05 : 00 to 00 : 30. Night buses operate on many major routes from around midnight to 05:00, and some operate a 24-hour service.

It is not possible to pay for your London bus fare in cash. Instead, you can pay with a Visitor Oyster card, Oyster card, Travelcard or UK-issued contactless payment card. A single bus journey is l. 50 with an Oyster card or UK-issued contactless payment card.

To help you get home, if you don’t have enough credit on your Oyster card, you will be able to make one more bus journey.

After this you will need to top up the credit on your card before you use it again. If you’re your contactless payment card has been issued outside the UK, please check tfL gov. uk/contactless before you use your card to travel on our bus services. For any international transaction fees (手续费) that may apply, please check with your card issuer.

For more information visit tfl. gov. uklbuses.

Tip:

Some bus routes are especially good for sightseeing—try routes 9, 14, 15 and 22. The New Routemaster bus featured in the James Bond film Skyfall and runs on routes 9, 11, 24, 38 and 390. If you run out of credit on your Visitor Oyster card, it’s easy to add more at:

● Touchscreen ticket machines in Tube, DLR, London Overground and some National Rail stations.

● Around 4, 000 Oyster Ticket Stops cross London (Find your nearest one at ticketstoplocator. tfl. gov. uk).

● Travel & Visitor Information Centres.

● London Overground station ticket offices.

1During the rush hour, visitors at Tube stations are advised to ________.

A. stand side by side B. avoid using the escalators

C. take the tube at fixed times D. take advantage of off-peak hours

2The underlined part “top up” can best be replaced by ________.

A. use up B. add

C. think about D. balance

3If a visitor wants to find the nearest Oyster Ticket Stop, he should visit ________.

A. tfl. gov. uk/tube B. tfl. gov. uk/buses

C. tfl. gov. uk/contactless D. ticketstoplocator. tfl. gov. uk

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
B
On August18, 2012, the White House staff prepared for a special group of guests. The First Lady was hosting an important lunch.
At 10 o'clock, her guests arrived. Fifty-four children, each with a parent or grandparent, walked into the White House. The lucky guests were the winners of the Healthy Lunchtime Challenge. It was a contest created by the First Lady a few months ago. She asked kids ages 8 to 12 to think up healthy, delicious lunch recipes. Winners from across the country, one from every state, were brought to Washington D.C, for the “state dinner”.
At the start of the meal, the First Lady welcomed her guests and congratulated them on winning the contest. “You were the winner in your state---the whole state,” she said. “You guys won! Cool!” She also explained what made the recipes win. “You came up with dishes that are good for you, but more importantly, they taste good, too,” she said.
Just before the dessert time, Michelle stood up to make an announcement. “We have a special guest who wanted to stop by and say hello,” she explained. “So it's my honor to introduce the President of the United States.”
The President walked to each table, shaking hands with the winners and their family members. For the kids, this was the icing on the cake.” It was amazing to watch the President,” Kayla, one winner said. “His visit was a surprise and that's a really big meal.”
(1)_______ guests took part in the important lunch.
A.54
B.108
C.45
D.90
(2)How many winners were there in each state?
A.One
B.Two
C.Three
D.Four
(3)What made the recipes win according to the First Lady?
A.Being big and healthy
B.Being cheap and delicious
C.Being healthy and delicious
D.Being expensive and healthy.
(4)The underlined phrase probably means ______ in Chinese.
A.作茧自缚
B.走马观花
C.叶公好龙
D.锦上添花

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网