题目内容

A team of engineers at Harvard University has been inspired by Nature to create the first robotic fly. The mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech integrated systems. Designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. Its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks.

“It’s extremely important for us to think about this as a whole system and not just the sum of a bunch of individual components (元件),” said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade. A few years ago, his team got the go-ahead to start piecing together the components. “The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.

They engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “The seemingly simple system which just moves the wings has a number of interdependencies on the individual components, each of which individually has to perform well, but then has to be matched well to everything it’s connected to,” said Wood. The flight device was built into a set of power, computation, sensing and control systems. Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured.

While this first robotic flyer is linked to a small, off-board power source, the goal is eventually to equip it with a built-in power source, so that it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers’ fields or on the battlefield. “Basically it should be able to take off, land and fly around,” he said.

Wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insect-scale. Yet, the power, sensing and computation technologies on board could have much broader applications. “You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,” he said. “So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a day to day basis.”

1.The robotic fly project has been conducted __________.

A. just by accident

B. within a decade

C. just by a professor

D. for more than ten years

2.The difficulty the team of engineers met with while making the robotic fly was that __________.

A. they had no model in their mind

B. they did not have sufficient time

C. they had no ready-made components

D. they could not assemble the components

3.Which of the following can be learned from the passage?

A. The robotic flyer is designed to learn about insects.

B. Animals are not allowed in biological experiments.

C. There used to be few ways to study how insects fly.

D. Wood’s design can replace animals in some experiments.

4.Which of the following might be the best title of the passage?

A. Father of Robotic Fly

B. Inspiration from Engineering Science

C. Robotic Fly Imitates Real Life Insect

D. Harvard Breaks Through in Insect Study

 

1.D

2.C

3.D

4.C

【解析】

试题分析: 主要讲述的是哈佛大学从自然界的昆虫那里得到了灵感,设计开发了第一款机器苍蝇。文章介绍了该项研究存在的困难,研究将要发展的方向和该研究会带来的好处。

1. 细节理解题。根据第二段提到said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade.他研究这个已经十年,故选D项。

2.细节理解题 。根据第二段The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own”意为类似这样的项目的一个额外的困难就是,这些组成部件从来就没有现成的,我们不得不靠自己去开发,从中可知,困难就是没有现成的组成部件,即C项。

3.细节理解题。根据第四段it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers’ fields or on the battlefield可知,A项是错误的。B项中animals are not allowed 是错的,应该是difficult with animals,即有些用动物来做试验是困难的,不是不允许。C项在文中并没有提到以前方法的多少,文中只是说offers a new way to study,提供了新的方法,故排除C项。根据最后一段的 you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,可知,有些试验用动物很苦难,但是可以用机器人来替代,故选择D项。

4.主旨大意。文章的重点观点在第一段,主要讲述的是哈佛大学从自然界的昆虫那里得到了灵感,设计开发了第一款机器苍蝇。因此选择C项,A重点在father,与文章中心不符,B项没有突出得出的灵感是什么,不够具体,D项讲的是在昆虫研究方面的突破,与文章中心不符。

考点:科普类阅读。

练习册系列答案
相关题目

I always remembered the first time I took part in an English composition competition. “Right! Dean would be the of our class to participate in the English composition competition,” my classmates said. (Applauding)

I was too to speak when I heard what my classmates said. In order not to short of my classmates’ I trained myself very hard for the hope of being the of the competition, which would take place a month later. I a lot of vocabulary, sentence structures and rules and read many good or renowned articles. Not having I pretty well, the day came. Every candidate me looked so well –prepared and . “Only 1.5 hours. Start,” a supervisor suddenly said. Seeing the “What do most teenagers concern nowadays?” I was nervous and got block. What’s worse, other candidates had begun writing. Moments later, I myself, took a deep breath, and began brainstorming ideas the topic. I quickly wrote down the composition structure, central theme, and necessary elements. As the finishing time was , I tried my best to accelerate my writing. Unfortunately, my failure of time management, I left my composition incomplete. My final draft looked like a robot legs were broken.

The result came out two weeks later. To my surprise, I got the second prize! All my classmates cheered for me. This encouraged me a lot. I was not the first prize winner, I could still the scent of pride and happiness spreading around me.

1.A.playerB.choice C.representativeD.person

2.A.proudB.delightedC.nervousD.surprised

3.A.getB.beC.loseD.fall

4.A.promisesB.expectationsC.dreamsD.words

5.A.successB.beaterC.winnerD.victory

6.A.memorizedB.copiedC.readD.wrote

7.A.grammarB.phraseC.patternD.term

8.A.rememberedB.preparedC.startedD.completed

9.A.besidesB.exceptC.except forD.as well as

10.A.easyB.nervousC.interestedD.unconfident

11.A.problemB.ideaC.topicD.theme

12.A.writer’sB.teacher’sC.thinker’sD.composer’s

13.A.persuadedB.toldC.encouragedD.c almed

14.A.withB.towardsC.atD.for

15.A.another B.the otherC.otherD.others

16.A.approachingB.accessingC.finishingD.ending

17.A.thanks forB.due toC.as a resultD.on account

18.A.of whichB.whichC.whoseD.that

19.A.HoweverB.As a resultC.Worse stillD.Although

20.A.smellB.touchC.senseD.realize

 

When I started riding a bike a couple of years ago, I didn't think my involvement would ever be more serious than the occasional short ride. But as I built strength, my friends _______me to step up my training and try some longer trips, The first one to come along was a 150-mile trip, the MS-150, an annual _______ that raises money to fight AIDS.

When I registered,the idea seemed fantastic and I trained with ____.However,as the time for the ride approached,my self?doubts ____ beyond my endurance(忍耐).I ____ wanted to raise money for the charity,but I didn’t really want to bike all those miles for two days straight.

The ride began on a beautiful Sunday morning in the Georgia countryside,and for the first few hours I felt ____.This was just the experience I had ____,and my spirits were high.__ __ by the end of the day,I felt tired out. If the body is ____ to the mind,here was evidence. Every ____ my brain pushed out seemed to travel right down to my legs. “I can’t handle this” became a leg cramp (抽筋),and “Everyone else is a better rider” translated into ____ of breath. I was sure I’d have to ____.

As I topped the crest (顶) of a hill,the beautiful sunset kept me going for a few minutes more. Then in the distance,I saw a lone woman riding very slowly ____ the bright red sun. I ___ that the person looked different in some way,but I couldn’t tell why. So I pushed myself to ___.There she was,riding along slowly but ____,with a slight and determined smile on her face and she had only one leg.

My focus changed in that instant. For a whole day I’d been ____ my body. But now I knew it wasn’t the body,but the ___ that would help me reach my goal. It rained all the second day. I never saw the one-legged biker again,but I pushed on without ____,knowing she was out there with me somewhere. And at the end of the day,still feeling ____,I completed the 150?mile trip.

1.A. encouraged B.forbade C.forced D.warned

2.A. accident B.event C.incident D.affair

3.A. care B.ease C.enthusiasm D.difficulty

4.A. achieved B.gained C.progressed D.advanced

5.A. still B.even C.rather D.then

6.A. nervous B.disappointed C.wonderful D.refreshed

7.A. assumed B.appreciated C.admired D.imagined

8.A. But B.Therefore C.Meanwhile D.Moreover

9.A. opposite B.connected C.exposed D.equal

10.A. cause B.reason C.excuse D.effect

11.A. holding B.saving C.catching D.shortness

12.A. quit B.continue C.insist D.fade

13.A. on B.against C.down D.over

14.A. observed B.watched C.noticed D. overlooked

15.A. put up B.look up C.catch up D.take up

16.A. steadily B.abruptly C.closely D.narrowly

17.A. trusting B.doubting C.cheating D.fighting

18.A. strength B.honesty C.will D.power

19.A. struggling B.arguing C.discussing D. complaining

20.A. strongB.weak C.healthy D.spiritless

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网