题目内容
A team of engineers at Harvard University has been inspired by Nature to create the first robotic fly. The mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech integrated systems. Designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. Its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks.
“It’s extremely important for us to think about this as a whole system and not just the sum of a bunch of individual components (元件),” said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade. A few years ago, his team got the go-ahead to start piecing together the components. “The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.
They engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “The seemingly simple system which just moves the wings has a number of interdependencies on the individual components, each of which individually has to perform well, but then has to be matched well to everything it’s connected to,” said Wood. The flight device was built into a set of power, computation, sensing and control systems. Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured.
While this first robotic flyer is linked to a small, off-board power source, the goal is eventually to equip it with a built-in power source, so that it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers’ fields or on the battlefield. “Basically it should be able to take off, land and fly around,” he said.
Wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insect-scale. Yet, the power, sensing and computation technologies on board could have much broader applications. “You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,” he said. “So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a day to day basis.”
1.The robotic fly project has been conducted __________.
A. just by accident
B. within a decade
C. just by a professor
D. for more than ten years
2.The difficulty the team of engineers met with while making the robotic fly was that __________.
A. they had no model in their mind
B. they did not have sufficient time
C. they had no ready-made components
D. they could not assemble the components
3.Which of the following can be learned from the passage?
A. The robotic flyer is designed to learn about insects.
B. Animals are not allowed in biological experiments.
C. There used to be few ways to study how insects fly.
D. Wood’s design can replace animals in some experiments.
4.Which of the following might be the best title of the passage?
A. Father of Robotic Fly
B. Inspiration from Engineering Science
C. Robotic Fly Imitates Real Life Insect
D. Harvard Breaks Through in Insect Study
1.D
2.C
3.D
4.C
【解析】
试题分析: 主要讲述的是哈佛大学从自然界的昆虫那里得到了灵感,设计开发了第一款机器苍蝇。文章介绍了该项研究存在的困难,研究将要发展的方向和该研究会带来的好处。
1. 细节理解题。根据第二段提到said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade.他研究这个已经十年,故选D项。
2.细节理解题 。根据第二段The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own”意为类似这样的项目的一个额外的困难就是,这些组成部件从来就没有现成的,我们不得不靠自己去开发,从中可知,困难就是没有现成的组成部件,即C项。
3.细节理解题。根据第四段it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers’ fields or on the battlefield可知,A项是错误的。B项中animals are not allowed 是错的,应该是difficult with animals,即有些用动物来做试验是困难的,不是不允许。C项在文中并没有提到以前方法的多少,文中只是说offers a new way to study,提供了新的方法,故排除C项。根据最后一段的 you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,可知,有些试验用动物很苦难,但是可以用机器人来替代,故选择D项。
4.主旨大意。文章的重点观点在第一段,主要讲述的是哈佛大学从自然界的昆虫那里得到了灵感,设计开发了第一款机器苍蝇。因此选择C项,A重点在father,与文章中心不符,B项没有突出得出的灵感是什么,不够具体,D项讲的是在昆虫研究方面的突破,与文章中心不符。
考点:科普类阅读。
和睦的家庭有利于孩子的个性发展和家人的身心健康。请你根据表格中的信息和自身的感受,以How we can build up a harmonious family 为题用英语写一篇短文。
主要特征 | 充满温暖、爱心和欢笑; 相互关爱、尊重和理解 |
主要益处 | 生长在和睦家庭环境中的孩子会乐观向上; 生活在和睦家庭中的父母会健康快乐 |
父母该 怎么做 | 言行举止上做好表率; 充分尊重、信任孩子; 经常与孩子沟通交流 |
你该怎么做 | …… |
注意:
1.对所有要点逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。
2. 词数120左右,开头已经写好,不计入总词数。
3. 作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。
How we can build up a harmonious family
A harmonious family is essential to our personal development and our physical and mental health.
_______________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________