题目内容

They already guide blind and disabled people; now dogs are to be trained to help people with dementia(痴呆) or Alzheimer's.Alzheimer's can make people confuse night and day or forget basic things such as washing or drinking enough water.

The dogs will be trained to respond to sound triggers(触发器) in the home that cause them to perform tasks.The duties will include reminding their owners to take medicine, as well as encouraging them to eat, drink and sleep regularly.

The idea was developed by design students at the Glasgow School of Art and will now be put into practice by Alzheimer's Scotland and Dogs for the Disabled.The first dogs will be distributed to four Scottish couples, where one of the partners is in the early stages of dementia.Some 670,000 people in Britain have dementia and one in three over 65s will develop the condition.By 2021 this is expected to rise to one million.

Joyce Gray of Alzheimer's Scotland said, "People in the early stages of dementia are still able to live a relatively normal life, and dogs help to maintain routine." Another advantage of using the pets as companions is that dogs can give them a sense of silent support and companionship.Ms Gray said, "The evidence is that people may forget familiar faces but not pets.It's such a strong bond that people often remember them longest.People don't need to communicate verbally (言语地) but they can still interact.You can have a speechless bond."

Helen McCain, director of Dogs for the Disabled, said, "People with dementia often forget to take the medicine.If a dog presents them with a bag with pills in it there's a greater chance of them taking it.The dog would also encourage the owner to take them out for walks, ensuring they keep exercising and interacting with other people."

1.In Britain people with dementia _ _.

A.are likely to increase in number

B.are mostly over 65 years old

C.will be trained to respond to sound triggers

D.will be able to live a relatively normal life

2.The dogs are taught to perform tasks by -.

A.making some sound signals

B.communicating with the patients

C.reminding the patients by barking

D.reacting to some sound triggers

3.What does the underlined word "them" in Paragraph 4 refer to?

A.Faces. B.Triggers. C.Pets. D.Companions.

4.What is mainly talked about in the passage?

A.The idea of dementia dogs was developed by students.

B.Dogs are trained to assist Alzheimer's patients.

C.British people with Alzheimer's are in poor condition.

D.The dementia dogs perform most duties of a doctor.

 

1.A

2.D

3.C

4.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了在英国,患痴呆病的人数在增长,狗被训练帮助痴呆病人。

1.,故选A。

2.狗被训练对一些触发器作出反应,故选D。

3.据Ms Gray said, "The evidence is that people may forget familiar faces but not pets.It's such a strong bond that people often remember them longest.可知第四自然段中的"them"指的是宠物,故选C。

4.

考点:考查新闻类阅读

练习册系列答案
相关题目

Read a lot, I mean a lot! You have to increase your ability for reading. Many students are in the habit of reading only when their exams are approaching while some others read only what they are taught or things that must be read because it is in their curriculum. But listen to me now, I am telling you from my own experience that it is a very bad habit and it is not enough to improve your intelligence.

You have to learn and get ready to become versatile in your reading. The fact that you are studying medicine in school does not mean that you should not know one or two things on politics.

Many people have complained to me that they find it hard to read stuffs like novels but I just shake my head in pity for them because it is obvious they have failed to realize the truth in that wise saying by Margaret Fuller that “today a READER, tomorrow a LEADER!”

When you read, you get to “see” so many places and it will be as if you have visited those places in real life. This is because reading will improve your imagination and creativity and understanding. You also get experience from learning about how people dealt with their various problems thereby saving you from going through the pains and difficulties they must have gone through!

Reading will also help you in improving your vocabulary because you will certainly start coming across so many new words which you will try as much as possible to get accustomed to with the help of the dictionary! The good thing about increasing your vocabulary is that it will also improve your thinking ability. After all, we think in words and the more words you know, the easier it will become for you to express yourself or your thoughts.

And when you read, make sure you read so wide because the more you read, the more you know and the more you know the more intelligent you can become.

1.According to the author, what should students do in terms of reading?

A. They needn’t read unless the exams come.

B. They should read books about intelligence.

C. They must read about politics when their major is medicine.

D. They should read as wide as possible.

2.The underlined word “versatile” in Paragraph 2 is closest in meaning to _____.

A. interested B. many-sidedC. contentD. confident

3.What is the best title for the passage?

A. Increase your ability for reading

B. Read wide and improve your vocabulary

C. Reading improves your intelligence

D. Reading makes you a leader tomorrow

4.What is the benefit of knowing more words?

A. You will get used to referring to the dictionary when meeting with new words.

B. You will have less difficulty expressing your opinions.

C. Vocabulary will improve your creativity.

D. You can pass your exams with ease.

 

There has been an outpouring of love for a 23-year-old disabled woman whose dog was killed in front of her while a groomer(美容师) tried to trim(修剪) its claws.

Calls and e-mails came from as far away as the Upper Peninsula and Arizona as well as Oakland and Macomb counties, offering Laurie Crouch, who uses a wheelchair because of multiple sclerosis(硬化症), everything from dogs to money, such as that from Jason Daly of Roseville who said, “ I would like to buy her a new dog.”

A story about the death of Crouch’s pet, Gooch, was printed on the front page of Macomb Daily. Crouch said a man sat on the dog to trim its nails. Gooch died after one claw was trimmed.

Crouch yelled at the groomer to stop when she saw Gooch was struggling to breathe, but she said she was ignored. “If I could have walked, I would have put my hands on her and pulled her off my dog and physically stopped her, but I can’t do that.” Gooch was not a trained service animal, but naturally helped Crouch by picking up things for her.

“This case is absolute animal abuse(虐待),” Larry Obrecht, division manager of the Oakland County Animal Shelter in Auburn Hills, said.

People who read the story contacted Oakland Press to offer help. A message, from Rebecca Amett of Giggles N Wiggles Puppy Rescue, in Roseville, said, “We have puppies to donate … and want to help the young woman who lost her service dog.”

“When Gooch was with me, I was happy,” Crouch said, “I think I can be happy again but no animal can replace Gooch. There’s never going to be another Gooch out there but I think I will find a dog that can bring me joy again.”

1.What does the passage mainly tell us?

A. A disabled woman’s service dog.

B. A cruel groomer killed a disabled woman’s dog.

C. People’s love for a disabled woman who lost her dog.

D. Disabled woman loves to have the dog as company.

2. People called and emailed to .

A. offer help and care to Laurie Crouch.

B. give their angry voice to the groomer.

C. offer a cure for Crouch’s disease.

D. tell Crouch how to punish the groomer.

3.We can infer from the passage that .

A. Crouch refused to take another dog.

B. Crouch must be sad after losing her dog.

C. Crouch has accepted another dog from a stranger.

D. Crouch can live well without a dog’s company.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网