题目内容
【题目】One of the qualities that most people admire in others is the willingness to admit one's mistakes. It is extremely hard sometimes to say a simple thing like“I was wrong about that,” and it is even harder to say,“I was wrong, and you were right about that.”
I had an experience recently with someone admitting to me that he had made a mistake fifteen years ago. He told me he had been the manager of a certain store in the neighborhood where I grew up, and he asked me if I remembered the egg cartons (in many countries, eggs are sold by the dozen and are put in cartons.) Then he related an incident (event, matter) and I began to remember unclearly the incident he was describing.
I was about eight years old at the time. I went into the store with my mother to do some shopping. On that particular day, I must have found my way to the food department where the incident took place.
There must have been a special sale on eggs that day because there were lots of eggs in dozen and half-dozen cartons. The cartons were put three or four feet high. I must have stopped in front of the piles of egg cartons. Just then a woman came by pushing her shopping cart and knocked off the cartons. For some reason, I decided it was up to me to put the eggs back together, so I went to work.
The manager heard the noise and came rushing over to see what had happened. When he appeared, I was on my knees looking at some of the cartons to see if any of the eggs were broken, but to him it looked as though I was the one who just did it. He severely reprimanded me and wanted me to pay for any broken eggs. I tried to explain, but it did no good. Even though I quickly forgot all about the incident, it is plain that the manager did not.
【1】Which is the correct order of the following?
a. I forgot all about the incident.
b. I went into the store.
c. A woman knocked off the egg cartons.
d. I stood in front of the egg cartons.
e. The manager reminded me of the incident.
f. The manager didn't believe my explanation.
g. I picked up the unbroken eggs.
A. b; d; g; c; a; f; e B. b; d; c; g; f; e; a
C. b; c; d ;g; e; f; a D. b; d; c; g; f; a; e
【2】The word “reprimanded” in the last paragraph most exactly means “_________ ”.
A. frightened B. scolded
C. warned D. comforted
【3】The best title for this passage should be________ .
A. A Case of Mistake B. The Manager I Never Forget
C. The Manager and I D. An Incident 15 Years Ago
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【解析】
这是一篇记叙文。文章讲述了我八岁时,和母亲一起去商店。一位女士撞倒了蛋品包装纸盒,我把未破损的鸡蛋捡起来。经理却认为是我撞倒的,我怎么解释都没有用。十五年以后,这位经理向我道歉的故事。
【1】细节理解题。通过阅读文章,可知事件发生的先后顺序是:我去这家商店——我站在蛋品包装纸盒前——一位女士撞倒了蛋品包装纸盒——我把未破损的鸡蛋捡起来——经理不相信我的解释——我已经忘记了这件小事——经理提醒我想起了这件事,故选D。
【2】词义猜测题。根据wanted me to pay for any broken eggs.可知经理想让我赔破损的蛋,由此推知他严厉地批评了我。A. frightened害怕;B. scolded批评;C. warned警告;D.comforted安慰,故选B。
【3】主旨大意题。这篇文章主要讲了文章讲述了我八岁时,和母亲一起去商店。一位女士撞倒了蛋品包装纸盒,我把未破损的鸡蛋捡起来。经理却认为是我撞倒的,我怎么解释都没有用。十五年以后,这位经理向我道歉的故事。所以这篇文章最好的题目应该是“一个错误的例子”,故选A。