题目内容
【题目】 I wasn't interested in becoming a model at first. I worked as a receptionist in a beauty shop during high school. It was in South Dakota. A woman who had worked for Vogue—a famous fashion magazine said to me, “Why don't you go to New York and be a model?”
So I went to New York at eighteen. I went to the first model agency, they thought that I was too long-waisted. It was too bad since I came all the way from South Dakota. I did an information check on the internet and found that Hunting Hartford had just bought the agency. I looked up in the telephone book and dialed. Then I went there. About half an hour later, the man who had just taken over the agency—he had been a male model before—came in. I was just staring at this unfamiliar man when he said, “You! Come into my office!”
How do you feel as a fashion model? Quite OK, I should say. But you stop thinking when you are working. It takes a lot of nervous energy as well because the camera goes one, two, three very fast and you have to move very fast. I like my job because it gives me freedom. I can have half a day off to do things I like. I can't do that if I do a normal job. I never like becoming a secretary. They have to sit in the office for eight hours a day, facing the same people.
Most models, after one or two years, can't be still very interested in it. But I like being a model. Maybe I was a born one, as many people say.
【1】Who inspired the author's desire to become a model?
A. A woman customer in the beauty shop.
B. Hunting Hartford.
C. The author herself.
D. The author's father.
【2】Why didn't the author return to South Dakota when she was first refused?
A. Because she had a strong desire to become a model.
B. Because she liked to be a receptionist at a beauty shop.
C. Because Hunting Hartford asked her not to go back.
D.Because South Dakota is far away from New York.
【3】Why did the author like being a model?
A. Because she liked the woman customer.
B. Because she liked the freedom.
C. Because she liked to have a regular work schedule.
D. Because she liked Hunting Hartford.
【4】What can we learn from the passage?
A. Perseverance leads to your success.
B. Finding a job you like to do is important.
C. Both A and B.
D. Becoming a model is quite easy.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析: 本文讲述自己是如何受人鼓舞成为模特的,坚持和喜爱是成功的关键。
【1】A考查细节理解题。根据第一段提到A woman who had worked for Vogue—a famous fashion magazine said to me, “Why don't you go to New York and be a model?”一个著名杂志工作的女士说,为什么不去纽约当个模特呢,故选A项。
【2】D 考查推理判断题。根据第二段提到It was too bad since I came all the way from South Dakota太糟糕了因此我从南达科塔来的,可知很远,故选D项。
【3】B 考查细节理解题。根据第三段提到I like my job because it gives me freedom我喜欢这个工作因为它能给我自由,故选B项。
【4】C 考查推理判断题。根据第二段提到作者第一次被拒绝并没有灰心继续寻找,最终成为模特可知坚持很重要,根据第三段提到作者喜欢这个模特是因为可以带来自由,找到喜欢的工作是重要的,故选C项
考点 :人物类阅读。
【题目】书面表达
根据题目所提出的具体要求,写出一篇连贯完整的短文。
假如你是李华,你的美国笔友Mike, 即将随其父母来中国,并在中国度过春节,他来信向你询问有关春节的习俗。请你根据下表提供的信息给他写封回信,告诉他有关春节的习俗以及你们家通常是怎么过春节的。词数不少于60字。信的开头已给出。
要点如下:
The Spring Festival | |
Time | on the first day of the lunar year |
Reason | drive a demon(怪兽), named Nian away |
Activities | put on couplets(对联) receive lucky money set off firecrackers |
Dear Mike,
I’m glad to know that you are coming to China with your parents and spend the Spring Festival here._________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua.