题目内容

Daniel Defoe (about 1660—1731) was an important novelist in the English literature. When he was young, he served as a soldier and had been to Spain, Italy, France and Germany. At the same time, he went in for politics. He cared much about the development of capitalism(资本主义). He had written a lot of articles against it and he was put into prison twice for that. It was not until that he was nearly sixty that he began to write the famous novel “Robinson Crusoe”, which was published in May, 1709. It spread so rapidly that the story was known to every household very soon.

“Robinson Crusoe” can be divided into three parts. The first part is about Crusoe’s three voyages, the second part about his hunting, hiding in caves farming and his hard struggles against nature on a small island, the third about the things which happened after his return from the island. The second part is the body of the novel, in which Robinson’s characters are clearly shown. Defoe wrote his novel in a simple style and his language is easy to understand. His novel writing set a milestone of the modern English novel. In his later part of life, He was in poor health and lived very poorly. He died on April 24, 1731.

1.Deniel Defoe was _______ and the writer of _______.

A. an Englishman, “A Tale of Two Cities”

B. an American, “A Million Pound Note”

C. a French, “The Lost Necklace”

D. an English, “Robinson Crusoe”

2.How old was he when he began to write his famous novel Robinson Crusoe?

A. He was in his sixties.

B. He was in his fifties.

C. He was over 60.

D. He was sixty.

3.Robinson Crusoe can be divided into ______ parts and the first is about _______.

A. three, his journeys by sea

B. three, his characters

C. two, his lonely life

D. four, his fame

4.“Every household” in this passage means ________.

A. all members of a family

B. all people

C. every building

D. persons living in the same house

5.What was Defoe’s contribution(贡献) to the English literature?

A. He wrote a very interesting story.

B. He made people happy while reading his story.

C. He set a milestone of the modern English novel.

D. He was active in politics and was against capitalism.

 

1.D

2.B

3.A

4.B

5.C

【解析】

试题分析:文章大意:本文简要介绍了著名英国作家丹尼尔·笛福以及他的代表作品 《鲁滨孙漂流记》。

1.文章第一段Daniel Defoe (about 1660—1731) was an important novelist in the English literature和It was not until that he was nearly sixty that he began to write the famous novel “Robinson Crusoe”, which was published in May, 1709.可以知道笛福是英国作家,其代表作为《鲁滨孙漂流记》。故D正确。

2.2】细节理解题。根据第一段It was not until that he was nearly sixty that he began to write the famous novel “Robinson Crusoe”, which was published in May, 1709.可知写《鲁滨孙漂流记》时他50多岁。故B正确。

3.文章第二段第一句“Robinson Crusoe” can be divided into three parts. The first part is about Crusoe’s three voyages可以得出答案。故A正确。

4.词义猜测题。根据It spread so rapidly that the story was known to every household very soon.可以推测出every household为“家家户户”之意。故B正确。

5.细节理解题。根据文章最后一段His novel writing set a milestone of the modern English novel.可知他为英国现代小说树立了里程碑。故C正确。

考点:考查人物介绍类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。

Becoming a fireman is a challenging and competitive job today. A fireman’s main duty is being scheduled according to the fighting and extinguishment(熄灭) of fire which definitely requires being a strong man, both mentally and physically.

The duty of a fireman involves protection of life and property of the public. They are the servicemen who are decisively selected by an organization to deal with situations like fire. The duty of a fireman intentionally consists of helping innocent people in their time of need. Such type of jobs is one of those few jobs where service is provided for people when they need help immediately. This may include rescuing people from a building at fire, providing them with medical facilities, extinguishing fire in a house or in a large commercial building. Serving people is the main intention of these professionals. The satisfaction which a fireman gets from this type of job cannot be compared to any other profession in the world.

Such profession demands top-level commitment and professionalism from .those who have chosen it as a career. Fireman should possess the highest level of courage and patience to put their lives in danger for the sake of others. They undergo lessons of maintaining patience for long hours and go through complete preparation to become successful and well-organized professional firemen. There are certain tests that are recommended before becoming a fireman.

It’s not that easy to become a fireman nowadays. A fireman is supposed to deal with unexpected situations, and they should be skilled at communicating with others and be self-disciplined at the same time.

In order to be a good fireman, one must undergo(经历、接受) strict local fire department’s training program after passing all the tests. All the fire departments conclude a two-to-four-month course, including classroom training and practical training that cover firefighting techniques, fire avoidance, dangerous materials and urgent situation medical actions. Completing this training, trainees go through the department’s trial period of service that can last from three to six months, depending on the methods of selection.

Firemen usually work both indoors and outdoors. They have to be on duty at all times and mostly work in shifts of at least 8 hours. They are also provided with several benefits which include medical aid plan, pension fund, annual leave and many more.

Title: Fireman

Definition

The servicemen decisively selected by an organization to 1._______ situations like fire.

2.

● Helping innocent people 3. they need help.

● Rescuing people from a building at-fire and providing them with medical facilities.

●4. out fire in a house or in a large commercial building.

Requirements

● Having top-level commitment and professionalism.

● Being courageous and 5. .

● Being strong both in body and 6. _________.

● Having good 7. skills.

● Being self-disciplined.

8.

● Firefighting techniques, fire avoidance, dangerous materials and urgent situation medical actions.

● The department’s trial period of service which possibly 9._________ 3~6 months.

10.

Medical aid plans, pension fund, annual leave and many more.

 

Although problems are a part of our lives, it certainly doesn’t mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, you’ll have to stand up and say – problem, I don’t want you in my life.

1. Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children – the list goes on. Apart from these, the inner conflicts within ourselves work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings.

But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems.

Talk, it really helps. What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. 2. Talking helps you move on and let go.

Write your problems. 3. When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life.

Don’t lose faith and hope. No matter what you lose in life, don’t lose faith and hope. Even if you lose all your money, family… you should still have faith. 4.

Your problems aren’t the worst. No matter what problem you get in life, there’re another one million people whose problems are huger than yours. 5. Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed.

Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out.

A. But the truth is that when you talk about it, you’re setting free the negative energies that have been gathering within you.

B. When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life-threatening problem, how do we try and solve it?

C. Tell yourself: when they can deal with them, why can’t I?

D. Of course, we’ve been fighting troubles ever since we were born.

E. We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.

F. Having a personal diary can also be of huge help if you don’t want a real person to talk with.

G. With faith and hope, you can rebuild everything that you lose.

 

请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。以下是演讲会的资料:

A

Are you interested in “Dream of the Red Mansion”(Hong Lou Meng)? Listen to a lecture on this classical novel.

Venue: National Museum of Chinese Modern Literature (Beijing)

Time: 9:30 A.m.

Price: free

Tel: 010 – 84615522

B

“Jiaguwen” is among the oldest pictographic characters in the world.How much do you know about it? Get all the answers at this free lecture.

Venue: Dongcheng District Library (Beijing)

Time: 9:00 a.m.

Price: free

Tel: 010 – 64013356

C

Former United Nations interpreter Professor Wang Ruojin speaks about her experiences at the UN and shares her understanding of the cultural differences between East and West.

Venue: National Library of China (Beijing)

Time: 1:30 p.m. — 4:00 p. m.

Price: free

Tel: 010 – 68488047

D

Qi Baishi, one of China’s greatest modern painters, was also a poet, calligrapher(书法家) and seal-cutter(刻印者). Can you appreciate his works? Then come to spend the time with us.

Venue: Beijing Art Academy

Time: 9:00 A.m. – 11:00 A.m.

Price: 10 Yuan

Tel: 010 - 65023390

E

It is the year of the Dog, and you can see “Fu” everywhere. But how much do you know about dogs–man’s best friend? What is “Fu” and where does it come from? Why do people hang “Fu” character upside down on the door? Get all the answers from this free lecture.

Venue: Capital Library (Beijing)

Time: 2:00 p. m.

Price: free

Tel: 010 - 67358114

F

About 160 cultural relics from Guangdong, Macao and Hong Kong are on display to April 15th. Meanwhile experts will talk about the important roles these three cities have played in the past two thousand years of Sino–Western exchanges.

Venue: Beijing Art Museum

Time: 2:00 p. m. – 5:00 p. m.

Price: 20 Yuan, students 10 Yuan

Tel: 010 - 83659337

以下是想去听演讲的人员的基本信息,请匹配适合他们的演讲内容。

1.Alice is now studying in Beijing University, and she is especially interested in Chinese writing. In her spare time she enjoys drawing, writing poems and is fond of sharing her pieces with her classmates.

2. Simon comes from Egypt. He is now studying in Beijing Art Academy. He shows great interest in Chinese ancient characters. Now he wants to know much about it.

3. Lora and Peter, visiting professors from Australia, are both crazy about Chinese traditional culture. At weekends they like to call on Chinese families to learn about Chinese festivals as well as their history.

4. Edward is a senior student in Beijing Foreign Language University. He likes traveling very much and has made up his mind to work as an interpreter for some joint–venture enterprises (合资企业).

5. Steve and Mark are both studying in the Chinese Department of China’s Renmin University. They want to do some research on Chinese ancient literature.

 

请阅读下面的短文,然后按要求写一篇150 词左右的英语短文。

Two friends have an argument that breaks up their friendship forever, even though neither one can remember how the whole thing got started. Such sad events happen over and over in high schools across the country. In fact, according to an official report on youth violence, "In our country today, the greatest threat to the lives of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment, but the terrible reality of violence". Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflicts the way they are taught to solve math problems, or stay physically fit?

A report on violence among high school students indicates that most violent incidents between students begin with daily small matters such as a relatively minor insult (侮辱). For example, a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandwich each lunchtime. Laughter over the sandwich can lead to insults, which in turn can lead to violence. The problem isn't in the sandwich, but in the way students deal with the conflict.

There will always be conflicts in schools, but that doesn't mean there needs to be violence. Learning to resolve(化解)conflicts can help students deal with friends, teachers, parents, bosses, and coworkers. In that way, conflict resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country.

【写作内容】

1.以约30词概括上文的主要内容。

2.以约120词对“中学生产生矛盾或冲突”的现象进行议论,内容包括:

1) 中学生产生矛盾或冲突的原因;

2 ) 描述一次你和你的同学产生矛盾的经历(包括起因,经过和结果);

3) 谈谈如何正确解决和同学的矛盾。

【写作要求】

1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。

2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。

【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

 

 

 

 

When asked to point out one or two things that are most important to themselves,many put friends ahead of homes,jobs,clothes and cars.

A true carries a long history of experience that determines who we are and keeps us connected. It is a we should prove it. ,the better friends you are,the more probably you’ll have disagreements. And the can be what you don’t want an end to finish the relationship.

The good news is that most troubled friendships can be .First,don’t let your pride get in your way. Most of us can forgive each other when are brought out in the open. Second,____when you’re wrong-even if you’ve been . Over the course of friendship, the best people make mistakes. Sometimes,it may be best if the wronged person the lead and apologizes. When you apologize,give your friend a to admit that he has been wrong. Third,see things from your point of view. And accept that friendships change as our needs and lifestyles change. Making friends can sometimes seem . The hard part is ____the connections strong during the nature ups and downs that have an effect on all relationships. My suggestion:Consider friendship an honor and a gift,and worth the effort to treasure and nurture(培养).

1.A. friendship B.love C.relationship D.care

2.A. wealth B.gold C.jewellery D.treasure

3.A. Personally B.Naturally C.Unfortunately D.Luckily

4.A. result B.pace C.future D.minute

5.A. finished B.mended C.changed D.prevented

6.A. discussions B.questions C.differences D.interests

7.A. admit B.punish C.flee D.apologize

8.A. blamed B.wronged C.punished D.praised

9.A. still B.even C.yet D.ever

10.A. takes B.gives C.gets D.makes

11.A .reason B.cause C.chance D.time

12.A. brother’s B.father’s C.enemy’s D.friend’s

13.A. properly B.finally C.really D.merely

14.A. difficult B.hard C.easy D.likely

15.A .keeping B.letting C.proving D.remaining

 

They tell us when to get up or when we’re running late for work and whether we are in danger of missing our favourite TV programme. But while our daily routines rely on clocks that tell us the time, science is discovering that our well-being is influenced by a very different kind of timepiece. Circadian rhythms---the human body’s own internal clock---have a powerful influence on our health and behaviour. They are programmed from birth and control functions ranging from temperature and blood pressure to sleep patterns.

In recent years researchers have also discovered that this built-in mechanism can influence everything from the way we react to medicines to how well we learn music.

The latest example, from experts at Harvard University in the US, shows that the human body clock can even dictate whether or not we are likely to tell the truth. Researchers found it was easier for people to fib(撒小谎) in the afternoon because, as they were tired, the self control that would normally prevent them from lying started to break down. Tiredness made it harder to resist the temptation to tell lies---especially if it meant they got a financial reward at the end.

“The body clock has a great effect on us all,” says Professor Jim Horne from the Sleep Research Centre at Loughborough University. “Most people tend to feel good around late morning and then decline in the early afternoon. But the time most of us will feel our sharpest is between 6pm and 8pm. That’s because sleepiness tends to build up throughout the day. By early evening our body clock kicks in to wake us up. One reason may be to ensure we get home safely. When our ancestors were coming home after hunting all day their internal clocks kicked in to get them home in one piece.”

So what effects do circadian rhythms have and what’s the best time of day to take advantage of them?

1.The underlined word “They” in the first paragraph refers to .

A. our clocksB. scientists and experts

C. our daily routinesD. circadian rhythms

2.The research referred to in Paragraph 3 found that people tend to .

A. tell lies when they are tired

B. tell lies if they are rewarded

C. lose temper as they become tired

D. break down because they are tired

3. According to the passage, when are people most quick-thinking?

A. In the morning.B. Around midday.

C. In the late afternoon.D. In the early evening.

4.What information will the writer probably present following the last paragraph?

A. Some practical suggestions to prevent people from lying.

B. Examples of how the human body clocks control the body.

C. Examples of the most suitable time to do different activities.

D. An explanation of how the human body clock controls the body.

5. What is the best title for the passage?

A. Rebuild your body clockB. Timing is everything

C. Sleep more, lie lessD. Your time is limited

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网