题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

They Just Can't Help It

My theory is that the female brain is mainly built for empathy the ability to understand other people and that the male brain is mainly built for building systems. __【1】_ For example, women are more likely to read magazines on fashion and parenting, while men will choose magazines that feature computers and sport.

You may think that these preferences are influenced by the way people are taught to behave when they are growing up. However, this is not the case. A new study carried out at Cambridge University shows that newborn girls look longer at a face, and newborn boys look longer at a mobile. __【2】_ It has also been observed (that girls are better at noticing signs of changes in other people's feelings. Boys, however, seem to enjoy building toy towers and playing with toys which have clear functions. __【3】_ People whose jobs are in the construction industries are almost male. Math and engineering, which require high levels of systems-thinking, are also male-chosen disciplines. Why do men and women have the difference? Actually women have four times as many brain neurons (神经) that connect the right and left part of their brains. Because of it, women have a better ability to multitask than men. __【4】_ Men tend to focus on a limited number of problems at a time. They will separate themselves from problems and view tasks as independent from one another.

Some people may worry that I am suggesting one gender (性别) is better than the other, but this is not the case. My theory says that males and females differ in the kinds of things that they find easy, but that both genders have their strengths and weaknesses. __【5】_ It is not true. The study simply looks at males and females as two groups, and asks what differences exist, and why they are there.

A. Generally speaking, there are clear differences.

B. Their preference for building systems may change over time.

C. You can see the same kind of pattern in the adult workplace.

D. They will consider many sources of information at the same time.

E. It is important to stress that the female brain may be built more for empathy.

F. That suggests certain differences between male and female brains are biological.

G. Others may think the theory creates a belief of what a particular type of person is like.

【答案】

【1】A

【2】F

【3】C

【4】D

【5】G

【解析】

本次七选五依然为常考的说明文,题目They Just Can’t Help It,由我的观点入手,说明男性与女性头脑用途取向不同,并用男性与女性杂志的选择性不同作例子。进而第二段先提出观点差异由后天培养造成,后文话锋一转,提出男性女性差异是先天生理决定的。第三段进一步说明差异的原因:女性左右脑连接神经是男性的四倍。结尾客观说明我的观点阐述男性与女性差异各有优缺点。文章结构清晰,干扰选项较易排除,整体难度不大。

【1】A前文叙述男女大脑用途不同,且根据后文提示,For example 的提示,举例说男性与女性在选择杂志上的区别,故此处应为一个总起性质的句子,强调区别。

【2】F第二段总起的观点为男性与女性在选择上的差异是后天培养的,However 话锋一转,说新生儿在选择上的差异,因此提出新的观点“暗示男性与女性选择上的差异是天生的,即为生理差异决定的。”

【3】C前文提及男孩对搭建玩具塔楼以及功能性较强的玩具有强烈的倾向,后文说建筑类工作多为男性,故前后文都是描述男性相同的选择倾向,只是发生的年龄和场所不同,故选择C。

【4】D前文提及女性更具有同时从事多个任务的能力,与D 选项many sources及at the same time 呼应。

【5】G前文提到my theory 男性与女性各有优缺点,后文说it is not true,故此处引出一个容易误解的观点。G 选项提及的theory,且这里的观点认为我的观点会让男性女性模式化,故选择G。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Green:More than just a colour

Green is an important colour in nature.It is the colour of grass and the leaves on trees.1.

Sometimes,the word green means young.fresh and growing.Sometimes,it describes something that is not yet ripe or finished.

2A person with a green thumb seems to have a magic touch that makes plants grow quickly and well.You might say that woman next door has a green thumb if her garden continues to grow long after your plants have died.

The Green Revolution is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains.3The Green Revolution was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.

4The greeneyed monster is not a frightening creature from outer space.It is an expression used about four hundred years ago by British writer William Shakespeare in his play Othello.

In most places in the worlda green light is a sign to move ahead.5In everyday speech,agreen lightmeans approval to continue with a project.We want you to know we have a green light to continue this series next week.

A.For example,a greenhorn is someone who has no experience,who is new to a situation.

B.Someone is also the colour used to describe the powerful emotion,jealousy.

C.Someone who has the ability to grow plants well is said to have a green thumb.

D.A green light on a traffic signal means your car can continue on.

E.The new plants produced much larger crops

F.It is also the colour of most growing plants.

G.About one hundred years ago,having a green thumb was a popular expression in the American west.

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

What Is Emotional Eating?

Emotional eating is when people use food as a way to deal with feelings instead of satisfying hunger__【1__ Have you ever finished a whole bag of chips out of boredom or downed cookie after cookie while preparing for a big test? But when done a lot especially without realizing it emotional eating can affect weight, health, and overall well-being.

Not many of us make the connection between eating and our feelings.

_2】__ One of the biggest myths about emotional eating is that it’s caused by negative feelingsYes, people often turn to food when they’re stressed out, lonely, sad, anxious, or boredBut emotional eating can be linked to positive feelings too, like the romance of sharing dessert on Valentine’s Day or the celebration of a holiday feastSometimes emotional eating is tied to major life events, like a death or a divorce__3】__

Emotional eating patterns can be learned: A child who is given candy after a big achievement may grow up using candy as a reward for a job well done__4】_ It’s not easy to “unlearn” patterns of emotional eatingBut it is possibleAnd it starts with an awareness of what’s going on.

We’re all emotional eaters to a degreeBut for some people emotional eating can be a real problem, causing serious weight gain or other problemsThe trouble with emotional eating is that once the pleasure of eating is gone, the feelings that cause it remain__5】__ That’s why it helps to know the difference between physical hunger and emotional hunger.

Next time you reach for a snack, wait and think about which type of hunger is driving it.

A.Believe it or not, we’ve all been there.

B.If a crying boy gets some cookies, he may link cookies with comfort.

C.One study found that people who eat food like pizza become happy afterwards.

D.And you often may feel worse about eating the amount or type of food you like.

E.Understanding what drives emotional eating can help people take steps to change it.

F.Boys seem to prefer hot, homemade comfort meals, while girls go for chocolate and ice cream.

G.More often, though, it’s the countless little daily stresses that cause someone to seek comfort in food.

【题目】Does a 16-year-old have the ability to change the world, benefiting hundreds of thousands of people?

Olivia Hallisey should believe so. With her invention of new Ebloa test, the girl from US has become the winner of the 2015 Google Science Fair, a yearly competition for creative teenagers who want to make a difference in the world.

Hallisey’s method asks patients to put a sample of their saliva (唾液)onto a testing card. The card changes color if the person is infected with Ebloa. Present Ebloa tests can take up to 12 hours and cost $1,000. Hallisey’s method, by contrast, can be done just in 30 minutes for about $25. Moreover, the test needn’t be put in a refrigerator thanks to the silk material Olivia used to produce the testing cards.

Hallisey started working on the test one year ago when she saw Ebloa spreading across African countries. Her research was based on looking at and using previous research and her own creative ideas.

“She deserves all the praise she’s getting for her hard work, dedication, and intelligence,” said her science teacher Andrew. “Her project is very helpful for the medical diagnosis that we need in parts of the world where Ebola is most common.”

“What affects one country affects everyone,” Hallisey told CNBC. “We have to work together to find answers to the challenges that threaten global health, our environment and our world.”

1According to the article, Olivia’s tests .

A. use a person’s saliva, which is sorted at a low temperature

B. are less time-consuming and less expensive than current tests

C. are less time-consuming but more expensive than current tests

D. show changes in the color of blood if the person is infected

2Which of the fo llowing statements is TRUE?

A. Olivia’s discovery could benefit the lives of many people.

B. Olivia’s research was based on her own creative ideas.

C. Olivia set her mind on winning the 2015 Google Science Fair.

D. Olivia’s research began before the outbreak of Ebloa in Africa.

3What quality makes the test more convenient?

A. The material used can easily be produced in Africa.

B. The material used is easier to store in a refrigerator.

C. The material used needn’t be put in a special device.

D. The material used is common in the places where Ebloa is most comm on.

【题目】根据短文内容, 从短文中的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题, 每小题2分, 满分10分)

Some jobs require employees to work night shifts. Working the night shifts often means better money, but that also comes negative side effects.

The human body is naturally inclined(倾向于)to work during the day and sleep at night. 1 Your body will be able to fully adjust to this new style of rest and work. However, according to the National Sleep Foundation, constant exhaustion(疲倦) may be part of the lifestyle of working the night shift.

In addition to exhaustion from working the night shift, sleep disturbances can occur, even when your body has the opportunity to get some shut-eye during the day. 2 Instead of getting a full eight hours of sleep, which is what most people need, it’s typical for night shift workers to only take a long nap after their shift.

Working night shifts can also cause social and relational problems. Because many social events happen during the evening, people who work the shift miss out on important relationship-building opportunities. 3 When husbands or wives rarely see one another or rarely go to bed together, this will affect their communication and their marriage life.

4 Exhaustion, sleep problems, personal and relational issues and other health issues, over time, can lead to depression if not taken care of properly.

5 According to the National Sleep Foundation, you can avoid these problems by working with others during your shifts, taking naps during your shifts and setting up a support group with other employees to discuss the problems you’re facing.

A. Working night shifts can help us a lot.

B. So working the night shift will take an adjustment.

C. Doctor and nurses often work night shifts to care for their patients.

D. In the long run, this can be harmful to relationships, especially marriage.

E. What’s worse, depression is likely to occur with all of these factors.

F. Of course, you can do something to reduce the side effects of working night shifts.

G. Many people have trouble getting to sleep and staying asleep during daytime hours.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网