题目内容

【题目】A

A new phone app uses vibrations from smartphones to alert people about earthquakes.

The phone app recognizes sudden shaking of the earths surface through sensors in smartphones. The new app is called MyShake. It is the work of four researchers at the University of California, Berkeley. They said they created a worldwide warning system that would inform people and give them time to prepare. Other earthquake apps include QuakeFeed, Quakes and Earthquake. They show where earthquakes have happened, at what strength, and the aftershocks. Those use data from the U.S. Geological Survey. The MyShake app is available only for Android phones.

Smartphones are equipped with accelerometers(加速计). These instruments measure movement, like that of a car or airplane. They can also measure the shaking of a machine, a building or other structures. Accelerometers are used in activity trackers and apps that count steps or other exercise. They also are used in global positioning system apps, also called GPS. MyShake uses phone accelerometers to measure seismic activity. It has been programmed to know the difference between normal activity and earthquake movement. The software developers say their app is right 93 percent of the time.

A smartphone sends seismic information to the app developers. If the developers receive several notifications from one area, it recognizes that an earthquake may be taking place or will take place soon. Using information sent from the app, the network then estimates the location and strength of the quake in real time. MyShake can record magnitude 5.0 earthquakes at distances of 10 kilometers or less. MyShake uses very little power, according to its developers. Only when seismic activity is sensed by the app does it become active and sends data to the network.

The developers hope that MyShake can add to information collected by the U.S. Geological Survey. That U.S. agency has created the earthquake early warning system, also known as the EEW. The EEW has deployed sensors for measuring quakes in many areas. In places where no such equipment exists, MyShake may be the only method of early quake detection.

The app also shows ways to stay safer during an earthquake. The developers say it will become more effective as more people use it. Our goal is to build a worldwide seismic network and use the data to reduce the effects of earthquakes on us as individuals and on society as a whole, say the researchers. And they hope to add a feature that would warn people of a possible tsunami, or the huge waves after an earthquake.

【1】According to the researchers from Berkeley, the new app MyShake can _______.

A. shake sensors in smartphones to recognize different earthquakes

B. make people aware of earthquakes in advance

C. help find goods ways to prevent earthquakes

D. predict earthquakes as well as other disasters

2 Whats the critical factor for the MyShake when it works?

A. GPS. B. Power. C. Accelerometer. D. EEW.

答案

【1】B

2C

解析

【文章大意】文章主要介绍了一款新的手机应用——使用智能手机的震动来提醒人们地震了。

【1】B. 推理判断依据文章第二段中的 They said they created a worldwide warning system that would inform people and give them time to prepare. 可以判断出这款新的app是一款提醒人们地震发生并让人们提前做好准备的应用软件,故选B。

2C. 推理判断依据文章可以推断出这款应用耗电极少,只有当地震活动被应用感知后这款应用才会被激活并向网络发送数据,故这款应用首先要具备能感应地震活动的加速计 accelerometer

练习册系列答案
相关题目

【题目】教育是一个民族最根本的事业——邓小平

材料一 董仲舒按人性把人分为上中下三个等级占人口多数的中民是教育的主要对象。他主张设立各级学校教授儒家经典将他们培养为笃于礼薄于利”“以天下为忧的君子以使得教化大行天下和洽

古罗马教育家昆体良35—95年认为学校教育优于家庭教育培养演说家是公民教育的重要目标。他还认为完美的演说家不能仅有超群的演说天赋还要有完美的品格”“能尽公民之义务能在公私事务中完成使命能以忠告引导国家能以立法奠定其雄厚基础

1阅读材料一概括董仲舒和昆体良教育主张的相同点。

材料二 严复认为“西之教平等故以公治众而贵自由”“讲教育者其事常三宗曰体育曰智育曰德育三者并重”。

1912年蔡元培批评清政府的教育宗旨说“忠君与共和政体不合尊孔与信教自由相违。”同年中华民国教育部公布的《教育宗旨》规定“注重道德教育以实利教育、军国民教育辅之更以美感教育完成其道德。”

1957年毛泽东提出“我们的教育方针应该使受教育者在德育、智育、体育几方面都得到发展成为有社会主义觉悟的有文化的劳动者。”

1995年《中华人民共和国教育法》规定“教育必须为社会主义现代化建设服务必须与生产劳动相结合培养德、智、体等方面全面发展的社会主义事业的建设者和接班人。”

2阅读材料二概括中国近现代教育目标的特点结合时代背景对此进行分析。

材料三 人文教育是欧洲教育的传统。19世纪英国知识界对教育的内容展开争论。一派认为科学自然科学和应用科学应该是教育的主体内容它是文明的基础和核心是国家富强之所在。教育不能只培养绅士而是要满足社会的现实需要但科学在教育中几乎没有获得应有的分量。另一派则认为古典人文科目语言、文学、哲学、历史、数学等仍然应该是教育的核心内容。人文教育不仅追求纯粹知识还是人类实现美、快乐、自由和道德的途径。类似的争论在近现代很多国家都发生过。

3概述这一教育争论在英国出现的时代背景。

教育内容既受限于历史时代又对历史发展产生影响。你如何看待上述教育争论中的观点运用中外历史发展进程中的重要史实加以论述。

要求观点明确史实充分史论结合逻辑清晰。

【题目】A

In early autumn I applied for admission to college. I wanted to go nowhere but to Cornell University, but my mother fought strongly against it. When she saw me studying a photograph of my father on the sports ground of Cornell, she tore it up.

“You can't say it's not a great university, just because Papa went there.”

“That's not it at all. And it is a top university.” She was still holding the pieces in her hand. “But we can't afford to send you to college.”

“I wouldn't dream of asking you for money. Do you want me to get a job to help support you and Papa? Things aren't that bad, are they?”

“No” she said. “I don't expect you to help support us.”

Father borrowed money from his rich cousins to start a small jewellery shop. His chief customers were his old college friends. To get new customers, my mother had to help. She picked up a longforgotten membership in the local league of women, so that she could get to know more people. Whether those people would turn into customers was another question. I knew that my parents had to wait for quite a long time before their small investment (投资) could show returns. What's more, they had not wanted enough to be rich and successful; otherwise they could not possibly have managed their lives so badly.

I was torn between the desire to help them and change their lives, and the determination not to repeat their mistakes. I had a strong belief in my power to get what I wanted. After months of hard study I won a full college scholarship . My father could hardly contain his pride in me, and my mother eventually gave in before my success.

1According to the text, in that autumn the author made up his mind ____________.

A. to start a small jewellery shop.

B. to get to know more people.

C. to carry on with his father's business.

D. to be admitted into his dream university.

2The author was not permitted to attend Cornell University mainly because ________.

A. his parents did not have abundant money for him

B. his mother did not think it a top university

C. his parents expected him to help support the family

D. his father dropped out of the university

3The father started his small shop with the money from ______.

A. a local league B. his relatives

C. his customers D. his college friends

4Why did the mother renew her membership in the league?

A. To help with her husband's business.

B. To help her son to enter colleges.

C. To meet her longforgotten friends.

D. To make herself lead a peaceful life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网