题目内容
【题目】七选五。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We are all called upon to make a speech at some point in life, but most of us don’t do a very good job. Probably you will get nervous, forget what you want to say, talk too long, and bore the listeners. Later you think, “I’m just not good at public speaking. I hope I never have to do that again.” Cheer up! __【1】____ Here are some simple steps to take the pain out of speech making.
___【2】___ What is the speech about? Why are you speaking? Then, gather as many facts as you can on your subject. __【3】___ Then spend plenty of your time organizing your words so that your speech is clear and easy to follow. Use as many examples as possible, and use pictures if they help you make your points more clearly. ___【4】__ Don’t talk over their heads, and don’t talk down to them. Treat them with respect (尊重). They will appreciate your kindness.
If you follow these simple steps, you will see that you don’t have to be afraid of public speaking. In fact, you may find the experience so enjoyable that you volunteer to make more speeches! You don’t believe that yet? __【5】___
A. Never forget your listeners.
B. It doesn’t have to be that bad.
C. Give it a try and see what happens.
D. Say what you have to say and then stop.
E. Ask yourself the purpose of your speech.
F. Take several deep breaths before your speech.
G. Spend plenty of your time doing your research.
【答案】
【1】B
【2】E
【3】G
【4】A
【5】C
【解析】
我们在生活中都会遇到需要做演讲的时候,但是大多数人做得并不够好。本文作者给出了一些做好演讲的建议,比如演讲要做好准备,紧扣主题,尊重观众等。
【1】B 根据上文讲到的演讲中遇到的尴尬情况,以及后句提到的本文将给出一些建议,结合Cheer up(振作起来)的含义,可知此处是鼓励读者不要灰心,事情没那么糟糕。故答案选B。
【2】E 第二段列出了准备演讲的几个步骤,根据第二空后的两个问句:演讲是有关什么内容的?你为什么要发表演讲?可知,作者建议读者找出演讲的目的,故答案选E。
【3】G 根据后文的描述,作者建议花大量的时间来组织演讲的语言,可知此处是有关时间方面的建议,故答案选G。
【4】A 根据后文的Don’t talk over their heads, and don’t talk down to them.可知此处作者建议要和听众有交流,别忽略了听众,故答案选A。
【5】C 根据上文的You don’t believe that yet?(你还不信?),可知作者要建议读者亲自试一试这些方法,故答案选C。