题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项。
School of Cinema and Performing Arts
It offers two two-week sessions and one three-week session during the summer. Your teen can participate in the filmmaking, acting, dance, photography programs. He will work with professionals who will teach him the latest technology through hands-on experience. Tuition (学费) includes day trips to amusement parks and other Los Angeles tourism sites. Housing and food can be arranged in dorms for an additional fee.
Address: 1600 Campus Road, Los Angeles
Tel: 800-718-2787
iD Tech Camps at UCLA
It offers computer and gaming related camps at the UCLA campus. Teens can join in day camps, overnight camps or weekend gaming camps. Your teen will use the latest technology available to learn video game design, web design and computer programming. Overnight campers will stay in the college dorms.
Address: 405 Hilgard Ave, Los Angeles
Tel: 888-709-8324
Summer Discovery at UCLA
It offers three or six week residential (住校的) camps at the UCLA campus. Three-week courses can include academic or art classes for enrichment purposes. In this summer camp, your teen will get a taste of what to expect when she enters college. She can choose from sports management, business management, healthy lifestyle programs, ESL-TOEFL programs and more.
Address: 405 Hilgard Ave, Los Angeles
Tel: 516-621-3939
Power Chord Academy
It offers a seven-day course that caters to residential or day teens, as well as a three-day course. Teens will meet a touring band, learn technical aspects about the music industry and being a musician in
Address: 7336 Santa Monica Blvd, Los Angeles
Tel: 800-897-6677
【1】 From the first paragraph, we can learn School of Cinema and Performing Arts___________.
A. is devoted to healthy lifestyle programs
B. provides free meals for its teen campers at the weekends
C. gives its campers a chance to do filmmaking and acting by themselves
D. requests the professionals to teach its teen campers the quickest methods
【2】Which number will you dial if you want to become a businessman in future?
A. 800-718-2787. B. 888-709-8324. C. 516-621-3939. D. 800-897-6677.
【3】What do the four camps have in common?
A. They lie on the same business area.
B. All of them provide accommodation.
C. Teens can go to amusement parks for free.
D. They have latest technology during each session.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【解析】本文是一篇应用文,主要介绍了四个适合青少年参与的夏令营活动。
【1】C 细节理解题。根据第一个项目介绍中的…teach him the latest technology through hands-on experience…可知,该项目让学员有亲自动手操作的要求,故选C项。
【2】C 细节理解题。根据第三个项目介绍中的She can choose from sports management, business management…可知,该项目有商业管理的课程,故选C项。
【3】B 推理判断题。根据四个项目介绍中的内容可知,每一个项目都有住宿安排,学员可以自由选择。故选B项。
【题目】居民购物出行空间距离是城市空间结构研究的对象之一,可以在一定程度上反映城市商业网点分布的合理性。读我国某市居民购物出行空间距离变化表,回答下列问题。
蔬菜食品类 | 日常用品类 | 服装衣饰类 | 家用电器类 | |
2001年出行的平均距离(km) | 1.43 | 2.32 | 6.43 | 5.94 |
2011年出行的平均距离(km) | 1.12 | 1.55 | 4.52 | 8.04 |
【1】该市居民购物出行空间距离最小的是蔬菜食品类,影响这类商品销售网点的主要区位因素是( )
A.地价 B.集聚 C.交通 D.市场
【2】该市居民服饰类购物出行空间距离的变化可能反映了( )
①服装销售网点增加 ②服装商场的通达性改善
③服装商场品种更多 ④大型服装商场外迁市郊
A.①② B.②④ C.①③ D.③④
【3】该市居民家用电器类购物出行空间距离变化最大,产生这种变化的原因可能是( )
①居民的消费水平大幅度上升 ②居民区随城市发展向外扩散
③家电商家地租支付能力提高 ④家电商场在商业区相对聚集
A.①③ B.②④ C.①④ D.②③
【题目】读下表资料,回答下列各题。
地 点 | 最短白昼 | 最长白昼 | 差 值 |
海南三亚(18.2°N) | 11时2分 | 13时14分 | 约2小时 |
黑龙江漠河(53.5°N) | 约7小时 | 约17小时 | 约10小时 |
【1】下列关于昼夜长短和正午太阳高度的说法正确的是
A. 我国白昼最短时,海南岛和漠河都是严寒的冬季
B. 我国纬度越高的地区,昼夜长短的变化幅度越小
C. 海南岛南部白昼时间最长时,也是当地正午太阳高度最大的时候
D. 漠河白昼时间最长时,也是当地正午太阳高度最大的时候
【2】下列说法正确的是
A. 海南岛一年中可出现两次太阳直射现象,属于五带中的热带
B. 漠河白昼最长为l7小时,海南岛最长只有13小时,所以夏季漠河气温比海南岛高
C. 两地的温度差夏季大于冬季
D. 漠河是我国位置最北的村庄,有极昼极夜现象