题目内容

【题目】七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

What’s the charm of coffee shops? It’s said that JK Rowling wrote the Harry Potter books sitting in one in Edinburgh. Many people spend hours in these places enjoying a coffee as they work away on their laptops. But if you’re spending all day buying one expensive coffee after another and haven’t sold your first novel yet, the costs can really add up. For those who work outside of a traditional office or just want to take time out, there’s a new choice in London: a pay-per-minute café.

1 You’ll be given a clock when you come in to keep time. When you leave, you return the clock and pay the bill. 2 The shop’s owner, Ivan Meetin, says, "Everything is free except the time you spend there." 3 You can also bring your own food while surfing the Internet through Wi-Fi. In a word, it’s up to you. The new coffee shop’s atmosphere is relaxed and a bit bohemian(波西米亚的). Informality is at the heart of Meetin’s concept. Meetin believes his coffee shop is a bit like "social media", but with a face. People who have much in common go there. 4 So, some wash the dishes before leaving. The concept of coffee shops, where you pay for the time and not for the cup, has proved popular in Russia. Ziferblat is part of a Russian chain. 5 I’d like to try it at least once. Who knows I might even start writing my own novel. If coffee shops are good enough for JK Rowling to spend quality time in, why can’t I?

A. Only time will tell if the British will accept the idea.

B. They treat it as their home as well as a relaxing place.

C. Meetin’s customers clearly are not the types who live a busy life.

D. Meetin has always loved the idea of building his own house.

E. You can stay for as long as you like in the Ziferblat coffee shop.

F. You can help yourselves to coffee and cookies.

G. The cost of eating, working and meeting new people is 3 pence per minute or £1.80 an hour.

【答案】

【1】E

【2】G

【3】F

【4】B

【5】A

【解析】

文章大意】本文讲述的是一个新型的咖啡馆——按逗留时间付费的咖啡馆。本文主要谈论的是它的设计理念和经营模式。

【1】第一段最后一句向我们介绍了一个新型的按分钟收费的咖啡馆。故此处选E项介绍新型咖啡馆的一个优点你可以想待多长时间就待多长时间。

【2】上一句讲当你离开时你要归还时钟并付账。G项收费标准为每分钟3便士或者一小时1.80英镑符合语境。

【3】根据空后的两句可知,当你通过无线网络上网时你也可以带食物进店。总而言之一切都由你说了算。从also我们也可以判断出此处应该是你可以自己取餐。故F项符合语境。

【4】根据空后的"So, some wash the dishes before leaving."可推知,空处表示一些人在离开前洗盘子的原因。故B项符合语境。

【5】前面讲这种咖啡馆在俄国很受欢迎由此可推知此处是说英国人是否会接受只有时间会证明。故A项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Science classes are difficult for many students. Fortunately, there are ways to get good grades.

Write it down.

Taking note what is being taught helps a lot more than you would imagine. 1 . You’ll have something ready to refer to if you need a quick refresher(进修). You’ll also be able to catch things your professor might say that won’t be in your textbooks.

2 .

Your professor will do or say things that aren’t in the reading materials. Usually, these provide the professor’s personal understanding on the matter. These enrich your learning and help you apply the theories to everyday life.

Practice.

Science is a matter of practice. 2 . How? It may sound like your mother’s nagging(唠叨) from your elementary school days, but do your homework! Professors give homework for many reasons, and giving you the opportunity to practice is one of them.

Read.

Of course, the foundation of whatever you take up in your science class is the textbook. No matter what, the lesson will always take you back to that thick paper. 4 .

Socialize.

Learning is a lot easier when people are helping each other out. Form a study group, or even just study in the same room as a bunch of your classmates. 5 .

A. Pay attention

B. Focus on your method

C. It’s all a matter of smart schooling

D. The trick is to manage your reading time

E. You’re free to write things in a language making the lesson understandable

F. The best way todrive the facts into your brain is to repeatedly work on them

G. If ever you hit a difficult problem, someone will be around to clarify things for you

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网