题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Every living thing has genes. Genes carry information. 【1】 They make sure that humans give birth to humans and cows give birth to cows. However, genetic engineers take genes from one speciesfor example, a snake, and transfer them to anotherfor example,corn. 【2】 Such new life forms have been described as a real-life Frankenstein.

Genetic engineers put duck genes into chicken to make the chickens bigger.They put genes from flowers into beans and from fish into tomatoes. 【3】 It just makes them easier and faster for the farmer to grow.

The effects of genetic engineering on the natural world may be disastrous.The engineers may create strange life beings,or monsters.that we cannot contro1. 【4】 They11have to find one,fight for oneor kill for one.It may be your land they fight foror you that they kill.

We would all like a better,healthier and longer life,and genetic engineering might give us this.On the other hand,it may be a dangerous experiment with nature.In the story of Frankenstein,the doctor created such a terrible and dangerous monster that he had to destroy it. 【5】

A.In this way a new life form is created.

B.Then they feed the tomatoes to the fish.

C.This doesnt make them cheaper, tastier, or healthier.

D.The new life forms have no natural habitat or home.

E.They are passed on from generation to generation.

F.The information tells us what to do or what not to do.

G.We must make sure that this tale remains a storyand no more than that.

【答案】

【1】E

【2】A

【3】C

【4】D

【5】G

【解析】

文章讲述了基因的传递与基因工程学家的研究。

【1】E 根据They make sure that humans give birth to humans and cows give birth to cows.可知基因携带着信息从一代传给下一代,故选E

【2】A根据However, genetic engineers take genes from one speciesfor example, a snake, and transfer them to anotherfor example,corn.17. Such new life forms have been described可知如果基因被认为从一个物种传递到另一个物种身上,会产生一个新的物种,即选A

【3】C 根据前文They put genes from flowers into beans and from fish into tomatoes. 18 . It just makes them easier and faster for the farmer to grow.和填空处后面,可知基因工程学家将基因传递到不同物种身上并不能让它们更美味健康,只是更便于耕种,故选C。

【4】D 根据The effects of genetic engineering on the natural world may be disastrous.The engineers may create strange life beings,or monsters.that we cannot contro1.可知这种新的基因嫁接对自然界可能是一种灾难,这些新的生命形式或物种,在自然界中找不到栖息地,故选D。

【5】G 根据In the story of Frankenstein,the doctor created such a terrible and dangerous monster that he had to destroy it.在科学怪人的故事里,医生创造了无法击败的怪物,所以我们必须确保那只是个不会发生的故事。故选G

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some pigs lend to be optimistic while others have a more pessimistic view, according to a new research that is meaningful to animal welfare. The study, published in the journal Biology Letters, is the first to show that mood and personality interact in an animal, influencing judgment.

Asher, a researcher at his University of Newcastles Institute of Neuroscience, and her team housed groups of pigs in the two types of environments. One reflected standard commercial conditions and the other was cushier with more space and plenty of sell, deep straw. After that, the researchers picked 18 pigs from each type of housing arrangement to train their judgment.

To do this, we trained each pig there would be a bowl with chocolate sweets specifically M&Ms, pigs love M&Ms and in a bowl at the opposite side of the room there would be a bowl that would contain coffee beans, which pigs find bitter-tasting, senior author Lisa Collins said.

Over number of training trials, pigs learned to go to the bowl reliably when it was in the corner where they had figured out to expect M&Ms. On the contrary, they quickly learned to avoid the bowl when it wasn’t in the comer where they would expect to find the coffee beans.

The researchers next placed an unfamiliar bowl in different locations, to see how the pigs would react. Some gaily dashed to the bowl no matter what, exhibiting optimism that it would contain their favorite seeds. Others, however, behaved as though they expected it to contain coffee beans, displaying pessimism.

The findings suggest that a one size- fits - all answer to animal welfare issues does not exist. Student have suggested that how an animal is trended during his lifetime can directly affect meal quality and taste.

【1】What was the study devoted to figuring out?

A. The influence of pigs living environment.

B. The influence between humans and pigs.

C. The differences of two types of pigs’ personality.

D. The relationship between pigs mood and judgment.

【2】What does the underlined word “cushier” in Paragraph 2 mean?

A. Simple. B. More comfortable.

C. Non-profitable. D. Less free.

【3】Which bowl can test whether a pig is optimistic or pessimistic?

A. The bowl with chocolate sweets.

B. The bowl containing coffee beans.

C. The bowl full of both sweets and beans.

D. The bowl unfamiliar to two types of pigs.

【4】What do the findings of the new research imply?

A. People should treat pigs equally.

B. Peoples health relies on meat quality.

C. People should meet pigs various needs.

D. Peoples attitude toward pigs is totally wrong.

【题目】Given the tradition of students bringing apples to their teachers, it somehow seems fitting that an old apple barn(谷仓) will find a new life as a one-room schoolhouse. And it is just as fitting that a retired schoolteacher will become the caretaker of that historic treasure.

My friend Velma, a teacher for more than 30 years, has been retired for some time now, but that doesn’t stop her giving history lessons at the old Englewood School, located on her family’s California farm. The lovingly restored building was constructed around 1850 as a home for a woodsman and later was used as apple barn. Then, in 1870 it began a new life as a schoolhouse.

Originally located in the nearby Englewood meadow, it was now moved its current site in 1978 by Velma’s late husband and his brother, Robert and Richard, who thought it would help keep Velma busy in retirement. No nails had been used in the original construction, so each piece of wood had to be carefully marked and the building was reassembled(重装)on its new site. The brothers worked with much care and hard work to ensure a perfect fit of mitered(斜接的)corners.

After the relocation, Velma and her family furnished the school with some of its original desks. They also added a collection of schoolbooks, the oldest dating back to 1845. Perhaps the school’s most cherished souvenir is the diploma of student Hettie Essig, who graduated on June 30, 1904. Hettie’s daughter, Flora, presented Velma with the precious keepsake.

Nowadays Velma gives tours to local schoolchildren and other groups, who learn what it was like to attend school back in the good old days. She has kids ring the school bell, recite the Pledge of Allegiance and sing “Good Morning to You” as they might have done in days gone by. Then, with twinkling eyes and much enthusiasm, she tells the history of the school, and gives a short sample lesson.

【1】The Englewood School was originally built as ________.

A. a man’ s house

B. a schoolhouse

C. a restroom

D. an apple barn

【2】Which word can best describe the school’s being relocated?

A. Inspiring.B. Refreshing.C. Fashionable.D. Challenging.

【3】What does the underlined part “the precious keepsake” in Para.4 mean?

A. The school’s original supplies.

B. The collection of schoolbooks.

C. The oldest schoolbook.

D. The diploma of Hettie Essig.

【4】Which can serve as the best title of the passage?

A. The Good Old Days in the Schoolhouse

B. A Mysterious Building with a Long History

C. A Historic One-room Schoolhouse

D. A Teacher Devoted to Restoring Old Buildings

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网