题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Every living thing has genes. Genes carry information. 【1】 They make sure that humans give birth to humans and cows give birth to cows. However, genetic engineers take genes from one species—for example, a snake, and transfer them to another—for example,corn. 【2】 Such new life forms have been described as a real-life Frankenstein.
Genetic engineers put duck genes into chicken to make the chickens bigger.They put genes from flowers into beans and from fish into tomatoes. 【3】 It just makes them easier and faster for the farmer to grow.
The effects of genetic engineering on the natural world may be disastrous.The engineers may create strange life beings,or monsters.that we cannot contro1. 【4】 They’11have to find one,fight for one—or kill for one.It may be your land they fight for—or you that they kill.
We would all like a better,healthier and longer life,and genetic engineering might give us this.On the other hand,it may be a dangerous experiment with nature.In the story of Frankenstein,the doctor created such a terrible and dangerous monster that he had to destroy it. 【5】
A.In this way a new life form is created.
B.Then they feed the tomatoes to the fish.
C.This doesn’t make them cheaper, tastier, or healthier.
D.The new life forms have no natural habitat or home.
E.They are passed on from generation to generation.
F.The information tells us what to do or what not to do.
G.We must make sure that this tale remains a story—and no more than
【答案】
【1】E
【2】A
【3】C
【4】D
【5】G
【解析】
文章讲述了基因的传递与基因工程学家的研究。
【1】E 根据They make sure that humans give birth to humans and cows give birth to cows.可知基因携带着信息从一代传给下一代,故选E。
【2】A根据However, genetic engineers take genes from one species—for example, a snake, and transfer them to another—for example,corn.17. Such new life forms have been described…可知如果基因被认为从一个物种传递到另一个物种身上,会产生一个新的物种,即选A。
【3】C 根据前文They put genes from flowers into beans and from fish into tomatoes. 18 . It just makes them easier and faster for the farmer to grow.和填空处后面,可知基因工程学家将基因传递到不同物种身上并不能让它们更美味健康,只是更便于耕种,故选C。
【4】D 根据The effects of genetic engineering on the natural world may be disastrous.The engineers may create strange life beings,or monsters.that we cannot contro1.可知这种新的基因嫁接对自然界可能是一种灾难,这些新的生命形式或物种,在自然界中找不到栖息地,故选D。
【5】G 根据In the story of Frankenstein,the doctor created such a terrible and dangerous monster that he had to destroy it.在科学怪人的故事里,医生创造了无法击败的怪物,所以我们必须确保那只是个不会发生的故事。故选G。