题目内容

【题目】B

Montgomery County Special Olympics held its eighth yearly show of unified (联合的)basketball at Blessed Sacrament School. The gym was filled with cheerleaders (啦啦队队员), parents and friends. The walls were covered with posters made by thirdandfourthgraders at the school. And all the elementary, middle and high school unified teams were playing hard and having fun. Every basket, no matter which team scores, is cheered and celebrated.

Special Olympics support more than 20 unified games. What are unified games? They are programs designed for players with special needs. In the games, they play with kids who are volunteers, called unified partners. The special athletes are unable to play normally like other healthy kids, and some of them are wheelchair (轮椅) users. In basketball, the unified partners rebound (抢得篮板球), pass and sometimes push a special athletes wheelchair. As Brian Ross, a seventhgrader at St. Albans School in Washington, says, You just try to help and get everyone to take part.

Some special athletes have come a long way to be where they are. Caleb Head is a 15yearold special athlete. When he started, Caleb would only stand at the door and watch. Then Caleb began to practice his shooting but still would not play in the games. Now Caleb runs up and down looking for his shot.

The special athletes are not the only ones who benefit (受益) from unified sports; the unified partners do, too. Marla Grusin, whose son Tyler is a special athlete, says every kid should come to a Special Olympics game. If they do, they will learn to share the ball and that the game is not all about me.

Not a bad lesson for any athlete.

【1】The first paragraph is about____________.

A. the meaning of unified games

B. Special Olympics development

C. the benefits of playing basketball

D. an exciting unified basketball game

【2】Special Olympics are especially held for students who____________.

A. are disabled

B. love cheerleading

C. know little about ball games

D. want to become a star player

【3】 According to the text, Brian Ross is most probably____________.

A. a cheerleader B. a special athlete

C. a unified partner D. a basketball teacher

【4】According to Grusin, taking part in Special Olympics games can help children____________.

A. learn basic basketball skills

B. become more selfless

C. improve their health

D. get better grades

【答案】

【1】D

【2】A

【3】C

【4】B

【解析】

【语篇解读】本文是记叙文。文章描写了美国一所中学举办的联合篮球比赛的盛况,这是特殊奥运会的项目之一。

【1】段落大意题。本段细致地描写了一场气氛热烈的特殊奥运会联合篮球比赛的盛况。

【2】细节理解题。根据第二段的"They are programs designed for players with special needs... The special athletes... are wheelchair(轮椅) users."可知,特殊奥林匹克运动会主要是为了那些残障学生举办的。

【3】推理判断题。根据第二段的"As Brian Ross, a seventhgrader at St. Albans School in Washington, says, ‘You just try to help and get everyone to take part.’"可知,Brian Ross是一位联合篮球比赛的搭档。

【4】细节理解题。根据倒数第二段的If they do, they will learn to share the ball and that the game it not all about me可知,Grusin认为如果孩子们参加特殊奥运会,他们将学会分享,并且明白这不是一个人的运动。可见特殊奥运会能帮助孩子们变得更无私。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网