题目内容
【题目】Facebook users may feel socially successful in cyberspace(虚拟空间) but they are more likely to perform poorly in exams,according to a new research into the academic impact of the social networking website.
![]()
About 83% of British 16 to 24yearolds are thought to use social networking sites such as Facebook,MySpace and Bebo(视频博客),to keep in touch with friends and organize their social lives.
“Our study shows people who spend more time on Facebook spend less time studying,”said Aryn Karpinski,a researcher in the education department at Ohio State University.“Every generation has its distractions,but I think Facebook is a unique phenomenon.”
Karpinski and a colleague questioned 219 US undergraduates and graduates about their study practices and general Internet use,as well as their specific use of Facebook.
They found that 65% of Facebook users accessed their account daily(刷新个人主页),usually checking it several times to see if they had received new messages.The amount of time spent on Facebook at each login varied from just a few minutes to more than an hour.
The Ohio report shows that students who used Facebook had a“significantly”lower grade point average—the marking system used in US universities—than those who did not use the site.
“It is the equivalent of the difference between getting an A and a B,”said Karpinski,who will present her findings this week to the annual meeting of the American Educational Research Association.
Some UK students have already spotted the potential danger.Daisy Jones,21,an undergraduate in her final year at Loughborough University,realized the time she was spending on Facebook was threatening her grades—prompting her to deactivate(注销) her account.
Jones is among the few to have recognized the risks.According to Karpinski's research,79% of Facebookusing students believed the time they spent on the site had no impact on their work.
Facebook said,“There is also academic research that shows the benefits of services like Facebook.It's in the hands of students,in consultation with their parents,to decide how to spend their time. ”
【1】According to the passage we know that most present students like to get in touch with their friends by ________.
A. sending short messages B. chatting online
C. Facebook site D. sending emails
【2】The study shows that compared to ones who avoid websites,the school results of the students who use social networking sites are ________.
A. the equivalent of the difference between getting an A and a B
B. not less grades in all studies
C. more ambitious to succeed in their studies
D. just the same
【3】Researchers' survey aimed at students on the following EXCEPT ________.
A. their study practices
B. their general Internet use
C. their specific use of Facebook
D. their habits of living
【4】In your opinion,this research result will appear as ________.
A. news B. text
C. report D. essay
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】C
【解析】
本文是一篇说明文。一项针对社交网站学术影响力的新研究显示,Facebook用户在网络空间可能会感到社交成功,但他们在考试中表现不佳的可能性更大。
【1】细节理解题。根据文章第二段内容可知,16岁至24岁的英国人中约有83%通过Facebook,MySpace和Bebo等社交网站与朋友保持联系并组织社交活动。故选C。
【2】细节理解题。根据文章第一段“perform poorly in exams”和第七段“It is the equivalent of the difference between getting an A and a B...”可知,通过社交网站与朋友联系的学生的成绩要低于不上网的学生,其成绩差异就相当于A与B的差别。故选A。
【3】细节理解题。根据文章第四段内容可知,卡尔平斯基和同事对美国219名本科生和研究生的学业、网络使用习惯以及使用Facebook的情况进行了调查,而没有提到学生的生活习惯问题。故选D。
【4】推理判断题。根据文章第七段“... who will present her findings this week to the annual meeting of the American Educational Research Association.”可知,卡尔平斯基将于本周在美国教育研究会年度会议上发表该研究成果,由此推断这个研究结果将以报告形式呈现。故选C。