题目内容
【题目】A
The first ancient Olympic Games for which we still have written records were held in 776 BC. Coroebus won the only event at the Olympics. This made him the very first Olympic champion in history. Then they grew and continued to be played every four years. In 393 AD, the Roman emperor Theodosius Ⅰ, a Christian, announced to end the Games because of their pagan (异教的) influences.
About 1,500 years later, a young Frenchman named Pierre de Coubertin began their revival (恢复). In 1892 Coubertin first brought forward his idea to revive the Olympic Games but failed.
Two years later, Coubertin organized a meeting with 79 delegates (代表) who represented nine countries. At this meeting he got what he wanted. All the delegates at the conference voted for the Olympic Games. They also decided to have Coubertin set up an international committee to organize the Games. This committee became the International Olympic Committee (IOC) and Demetrious Vikelas from Greece was selected to be its first president. Athens was chosen for the revival of the Olympic Games and the planning was begun.
The very first modern Olympic Games opened in the first week of April, 1896. Since the Greek government had been unable to afford a stadium, a rich Greek architect, Georgios Averoff, donated one million drachmas (over $100,000) to repair the Panathenaic Stadium, originally built in 330 BC.
Since the Games were not well publicized internationally, contestants (选手) were not nationally chosen but rather came individually and at their own expense. Some contestants were tourists who happened to be in the area during the Games.
【1】What would be the best title for the passage?
A. The History of the Olympics
B. How Coubertin Set up IOC
C. The First Modern Olympic Games
D. Great Changes in the Olympic Games
【2】 Coubertin held a most important meeting with 79 delegates in______________.
A. 1500 B. 1892
C. 1894 D. 1896
【3】 Who offered money to help the first modern Olympic Games?
A. Demetrious Vikelas.
B. Coroebus.
C. Pierre de Coubertin.
D. Georgios Averoff.
【4】At the first modern Olympic Games, ______________.
A. winners were given money as prize
B. IOC invited contestants to tour Greece
C. there were no strict rules for being a contestant
D. many countries chose some athletes to compete
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【解析】
【语篇解读】本文主要讲了奥运会的历史。作者对于奥运会的产生、中断及发展进行了详细的介绍。
【1】标题归纳题。全文简要讲述了奥运会的历史,A选项紧扣中心,可作为标题。
【2】细节理解题。由第二段的第二句可知,Coubertin在1892年提出恢复举办奥运会,再由第三段第一句中的"Two years later"可知,这次会议是在1894年召开的。
【3】细节理解题。根据第四段的第二句可知,由于当时希腊政府财力不足,是富有的建筑师Georgios Averoff资助了第一届现代奥运会。
【4】推理判断题。根据最后一段可知,当时参加奥运会的选手不是由国家选派的,而是个人报名参赛,其中还有一些是碰巧在那儿旅游的游客,由此可知当时对参赛选手没有严格的限制。