题目内容

Nowadays, phone calls and messages help us communicate with others more often. It means that we seldom write letters now. But a TV show, Letters Alive, is bringing back this old habit.

Letters Alive invites famous actors and actresses but there are no funny jokes or different competitions. Instead, only one person walks up to a microphone and reads a letter. The letters were written by people from different times in history. For example, in one episode(集), they read a letter written by the famous writer Xiao Hong to her younger brother in 1941. The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future.

“Every letter opens another world for us,” said Guan Zhangwen, the director of the TV show. “It seems that we can experience the real lives and feelings of the writers.” Since its first episode on December 5, 2016, Letters Alive has been widely praised. Many audiences(观众) say that it has provided a breath of fresh air to today's TV shows.

Besides Letters Alive, some other cultural TV shows have also attracted Chinese audiences. They include the Chinese Poetry Conference, a traditional Chinese poetry competition and Readers, a program that invites people to read poems and articles they like or wrote. It suggests that cultural values and true feelings are becoming our interest.

1.Letters Alive, a TV show, invites famous people to

A. read and share letters B. tell audiences jokes

C. enter different competitions D. write letters

2.How many TV shows are mentioned in the passage?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

3.This article is probably taken from the section of in a newspaper.

A. Sports News B. Culture and Entertainment

C. Education and Science D. Travel and Sports

4.According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Letters Alive is not popular enough to attract audiences.

B. Chinese Poetry Conference invites people to read poems and articles.

C. We can experience the real lives and feeling of the writers by reading letters.

D. Readers invites people to write poems for audience.

练习册系列答案
相关题目

Getting a high grade in an exam depends partly on how much you can remember. So, improving memory is important to success in studying. But is there anything that we can do about it? One way might be walking backwards. According to a new study, walking backwards, whether doing it really or just imagining it, can improve the memory in the short term.

In the study, 114 volunteers were asked to watch a video. In the video a woman had her bag stolen. Then they answered 20 questions about the details shown in the video. Ten minutes later, the volunteers were divided into three groups. The first two groups were told to move forwards or backwards 10 meters while the third group was asked to stay still on the same point. The researchers found that the backwards-walking group got two more correct answers on average (平均) than the other two groups.

This suggests that a relationship between time and space is basic to the way our minds form memories. When we walk backwards, everything we learn becomes strange to us. “This forces the brain to think in a different way—the brain needs to match all the things again and changes the focus(关注点),” the researcher Christine Weber said. It almost always means that our brain needs to be more active in the short time. Naturally, our short-term memory will be improved.

Backward walking also plays an important role in physical health, especially fitness. A study published in Journal of Biomechanics in 2012 found that there is less pain in the knees.

Moreover, backward walking, compared to forward walking, is more challenging. It requires you to use muscles(肌肉) and movements that you probably seldom use, making it a perfect way to change your exercise habit for greater fitness gains. At the same time, by making people put in extra effort, it naturally burns more fat and calories.

1.Backward walking can________ according to the passage.

A. improve the memory in the long term B. improve the memory in the short term

C. cause much more pain in our knees D. force the brain to think in the same way

2.Which one is the correct order of the following according to the passage?

①The backwards-walking group got two more correct answers on average.

②The volunteers answered 20 questions about the details shown in the video.

③The volunteers were divided into 3 groups and 1 group moved backward 10 meters.

④The volunteers watched a video in which a woman’s bag was stolen.

A. ④②③① B. ④③①② C. ④②①③ D. ③④②①

3.What does the underlines word It in Paragraph 5 refer to__________?

A. Short-term memory B. Physical health

C. Forward walking D. Backward walking

4.In which part of the newspaper can we read this passage?

A. Youth Voice B. Star Stories C. Our World D. Science Study

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网