题目内容

【题目】 Once upon a time, there lived a teacher in a small town. He often taught his students in special ways. Once he told four of his students to go to a small farm to see apple trees in different seasons. The first student went in winter, the second in spring, the third in summer, and the last in autumn. After the four students came back, the teacher called them together. They described their feelings to the teacher. The first student said that there were no leaves on the trees. It made him very disappointed. The second student said his eyes were full of light green. It made him feel hopeful. The third one disagreed. “What are you talking about? How pretty the trees were! The sweet smell of the beautiful flowers spread everywhere.”

The last one shook his head. He only saw a lot of apples on the beautiful trees. The teacher smiled and told his students that none of them were wrong. They each just saw one season. He continued, “The trees are not the same in different seasons. You can’t judge (判断) a tree by only one season. Don’t let the regret of one season destroy the beauty of the rest.”

Everything has different sides in our life. Don’t hurry to make a conclusion (结论) before you see the whole of it.

Judge the following sentences true (T) or false (F) according to the passage.

1The teacher lived on a small farm.

2The teacher told four students to see the apple trees.

3The third student agreed with the second one.

4None of the four students were wrong.

5The teacher was very angry after he heard his students’ words.

【答案】

1F

2T

3F

4T

5F

【解析】

这篇短文给我们讲述了一个用特别的方法教学生的老师,一次他让他的四个学生在不同的季节去观察苹果树,结果每个学生看到的苹果树都是不一样的,自己的感受也很不一样。不同季节的树是不一样的,所以不能只凭一个季节的遗憾就毁掉了其他季节的美丽。通过这个故事作者告诉我们:生活中的事情都有不同的方面,在你看到它的整体之前,不要急着下结论。

1根据短文第一句话Once upon a time, there lived a teacher in a small town.可知,这个老师生活在一个小镇上,不是农场,故这句话是错误的。

2根据短文第一段中Once he told four of his students to go to a small farm to see apple trees in different seasons可知,有一次,这个老师让他的四个学生去一个小农场观察不同季节的苹果树。由此可知这句话是正确的。

3根据短文第一段的最后几句话The second student said his eyes were full of light green. It made him feel hopeful. The third one disagreed. “What are you talking about? How pretty the trees were! The sweet smell of the beautiful flowers spread everywhere.”可知,第二个学生说他的眼里充满了希望;而第三个学生不同意他的说法。因此这句话是错误的。

4根据短文第二段中The teacher smiled and told his students that none of them were wrong. They each just saw one season.可知,老师说每个学生都没有错,他们只是看到了一个季节。由此可知这句话是正确的。

5根据短文第二段中The teacher smiled and told his students that none of them were wrong.可知,听完学生们的回答,老师笑了,他并没有生气。故这句话是错误的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】每年三月的最后一个星期一是“全闭中小学生安全教育日”。为了提高同学们的安全意识, 学校决定在毕业前再举行一次以安全教育为主题的班会。请根据所给提示, 就日常生活中需要注意的安全写一篇英语发言稿。

提示:1上学、放学途中的安全;2校园里的安全;3. 家里的安全。

要求:1. 80词左右, 开头与结尾已给出, 不计入总词数;2. 语法正确, 语句通顺、流畅;3文中不得出现真实姓名、校名。

Hello, everyone! The last Monday in March every year is National Safety Education Day of Primary and Middle School Students. As middle school students, we should________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Safety is important. We should always keep it in mind.

Thank you!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网