题目内容

【题目】 Have you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you.1

So how? The cars have sensors(感应器)all around which can find other cars and objects in the road. Road signs are read by cameras, and satellite navigation systems(卫星导航系统)are used so the car knows how to get where you want to go. 2.Finally, a central computer system takes in all the information that it receives from the sensors and cameras and works out when to speed up, stop and turn.

Sound like your idea of heaven(天堂)? Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while ‘driving’ would be possible with this new technology. You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going.3 they would obey the rules and have quicker action times when in dangerous situations.

4.Computers would have difficulties making ethical(道德的)decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or turn suddenly in the risk of killing car’s passengers? Moreover, I personally find driving fun I’d miss driving a car myself. 5. Should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves? Or would there need to be a person with a driving license in the car at all times?

I’m not certain I’d want a driverless car but it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and popular on our roads.

A. However, there are many drawbacks of driverless cars.

B: Companies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and the technology is there.

C: What’s more, computers would also drive more safely than people .

D:All you have to do is type in the address!

E: The driverless car knows all the directions well.

F: There would also be many other decisions to be made .

【答案】

1B

2D

3C

4A

5F

【解析】

短文大意:本文是科普类阅读,介绍了无人驾驶汽车的优缺点和发展前景。

1根据上文these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you这些计算机驱动的无人驾驶汽车很快就会出现在你附近的道路上,可知Companies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and the technology is there.(谷歌和特斯拉等公司一直在设计和测试)以谷歌和特斯拉公司为例,符合句意,故选B

2根据上文Road signs are read by cameras, and satellite navigation systems are used so the car knows how to get where you want to go道路标志由摄像头读取,卫星导航系统用于汽车知道如何到达你想去的地方,可知该系统需要读取要去的地址,备选句子All you have to do is type in the address!(你所要做的就是输入地址)符合句意,故选D

3根据下文they would obey the rules他们会遵守规则,可知无人驾驶会更安全,备选句子What’s more, computers would also drive more safely than people.(更重要的是,电脑驾驶也会比人更安全)符合句意,故选C

4根据下文Computers would have difficulties making ethical decisions计算机将很难做出合乎道德的决定,可知本段介绍无人驾驶的缺点,备选句子However, there are many drawbacks of driverless cars.(然而,无人驾驶汽车有很多缺点)符合句意,故选A

5根据下文的两个问题Should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves? Or would there need to be a person with a driving license in the car at all times? 无人驾驶汽车应该允许儿童或醉酒的人驾驶吗?还是需要一直有一个持有驾照的人在车里?可知还需做出其他的决定,There would also be many other decisions to be made.符合句意,故选F

补全短文,要求根据上下文选择合适的句子填空,使短文内容前后连贯,表达顺畅,重在考查学生对所学语言的综合运用能力和对文段的理解判断能力。本题有一定难度,但只要联系整篇短文,把握好上下句的意思和关系,正确作答是不成问题的。例如小题2,根据上文Road signs are read by cameras, and satellite navigation systems are used so the car knows how to get where you want to go道路标志由摄像头读取,卫星导航系统用于汽车知道如何到达你想去的地方,可知该系统需要读取要去的地址,备选句子All you have to do is type in the address!(你所要做的就是输入地址)符合句意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At the Cool Beans Cafe in Virginia, US, a dollar can buy you a cup of fresh coffee. But your purchase (购买)also helps the seventh-grade students with special needs who run ( )the cafe at Poquoson Middle School. They get experience with job skills and social communication outside of the classroom by working at the cafe.

They really get a lot out of this, said Heather Hopkins, the teacher who started the cafe and taught the students how to run it.

The five students who run the cafe each have a specific job. Jake Mann, the supply (供应) manager, looks at customers’ online orders and helps Braden Jobst, the barista (咖啡师), prepare the coffee. Alex Sarber, the barista assistant, adds any extra ingredients that the customers want.

The drinks are delivered (递送)by J.J. Shibuya. Jasmine Baker, the cashier, goes on deliveries with J.J. and collects money and tips from their customers.

Hopkins started the coffee shop program this school year with $1,600 (10,040 yuan), which was provided by the Virginia Department of Education. The department gave the money to create chances for students to practice self-determined behavior and independence (独立).

But even though the shop runs like a business, there’s plenty of chances to have fun. For example, Jake likes to pose for photos and admire pictures of the shop’s employees (雇员).

The students take pride in their work. They have discussed their work at a school board meeting and at a recent expo (展览会) of instructional programs at Poquoson schools. For them,running the cafe isn’t just about selling coffee. It’s about improving their social skills and discovering the tools that they’ll need to succeed in life.

1What can students learn from running the coffee shop?

A.How to order coffee online.

B.How to decorate a coffee shop.

C.How to take pictures.

D.How to communicate with others.

2What is Jake Mann’s job at the cafe?

A.Washing coffee cups.

B.Delivering coffee.

C.Checking online orders.

D.Collecting money from customers.

3Which of the following is TRUE according to Paragraph 6 and 7?

A.The coffee shop made $1,600 this year.

B.The Virginia Department of Education supported the program.

C.Students don’t have time to have fun.

D.The coffee shop uses employees’ photos to attract customers.

4What can we learn from the story?

A.Coffee at the Cool Beans Cafe is expensive.

B.Students can get coffee for free.

C.The coffee shop is run by a team of students.

D.Students are not satisfied with their work.

【题目】 Within half a year, you will enter senior high school. Then, in Senior 2 or even Senior 1, you will have to 1 a choice—become a humanities student (文科生) or a science student (理科生). In the national college entrance examination, humanities students will take exams in history, geography and politics, while science students take physics, chemistry and biology tests. However, some may find the division (划分) is too limiting (限制的): Why must we choose 2 humanities or science?

China is actually changing its national college entrance exams now. Over 12 provincial-level regions have already said they would not have the science-humanities division in the next few years. Students are still required to choose three subjects from the six. But they can choose 3 three. That means they can freely choose the subjects they are good at or interested in.

However, not everyone likes this change. Some worry students have problems making the right decisions because there are too many choices. Others worry this change will cause students to learn more subjects if they are not sure about what subjects to choose. 4, the division seems easier, but it is not good for students’ future development. Many students are too young to have the clear ideas about their future jobs 5 the subjects they choose to learn now may be useless in the future.

And some schools in Shanghai have already 6 out a lot about how to help students face the new change. Teachers can help students get to know their advantages and disadvantages. Then students can choose the courses they want and take the classes in different classrooms. Students can also experience different jobs in real life to know what knowledge is needed. We can find that 7 not only happen in exams, but also in courses and schools.

In a word, no matter what will happen in the future, for now, you have to get used to the new situation as 8 as possible.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网